“Κάντο Κείμενο”

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest

Ουφ τι άγχος κι αυτό.Εγώ που όπου κι αν βρισκόμουν, ότι κι αν έκανα ,το μυαλό μου λειτουργούσε αυτόνομα κι έπλαθε ιστορίες. Ιστορίες φανταστικές πραγματικές,χαρούμενες, μαύρες. Ανάλογα τη μέρα τη στιγμή τη διάθεση. Από παιδί ήμουν λίγο”άλλου”λίγο ονειροπαρμένο και πολύ ευαίσθητο. Κι έγραφα, σε ημερολόγιο σε λεύκωμα στα περιθώρια των σχολικών μου βιβλίων.

Και τώρα καλούμαι να γράψω κατά παραγγελία, να μοιραστώ τις σκέψεις μου μαζί σας. Κι αγχώνομαι δεν σας το κρύβω. Είναι κι αυτή η αρχισυντάκτρια ρε παιδί μου σκέτος εφιάλτης. Άραγε θα της αρέσουν αυτά που γράφω; Με πίστεψε και μ’εμπιστεύτηκε. Κι όσο προσπαθώ να γράψω, τόσο αρνείται το μυαλό μου να συνεργαστεί. Γενικά το μυαλό δεν συνεργάζεται ιδιαίτερα τελευταία αλλά αυτή είναι μια άλλη πονεμένη ιστορία.

Πολλά τα ερεθίσματα ατέλειωτες οι ιδέες. Και μόλις πιάσω το πληκτρολόγιο πέφτει κουρτίνα. Το απόλυτο κενό. Σαν τα πιτσιρίκια που βρίσκουν δικαιολογίες να αποφύγουν το διάβασμα. Ας κάνω ένα τσιγάρο και ξαναρχίζω. Ας κάνω μια βόλτα να ξεμουδιάσω. Ας ξανακάνω τσιγάρο και βλέπουμε. Κι οι ιστορίες μένουν εκεί μισοτελειωμένες.

Και μόλις το βρω και ξαναρχίζω αρχίζει κι ο γολγοθάς μου. Μαμαααααά δεν μου σιδέρωσες το μπλουζάκι. Γιατί ξέχασα να σας πω ότι είμαι και περήφανη πολύτεκνη Ελληνίδα μάνα. Που ώρες ώρες ο Ηρώδης είναι ο ήρωας μου. Σιδερώνω λοιπόν το μπλουζάκι. Κι εκεί απανωτό άλλο χτύπημα αγάπη μήπως είδες τα κλειδιά μου ; Τα κλειδιά ρε φίλε, που είναι μονίμως στο τραπεζάκι κι ως διά μαγείας μπορούν να τα δουν μόνο τα δικά μου μάτια. Κι η λίστα συνεχίζεται ατελείωτη. Μάνα (το καμάρι μου ,ο μεγάλος μου γιος ) φτιάξε ένα καφεδάκι και κέρνα κι ένα τσιγάρο, μαμά τι να φορέσω, τι ώρα να γυρίσω, τι θα φάμε μαμά, διψάω, πεινάω, νυστάζω Κι εγώ στα πρόθυρα νευρικής κρίσης. Και να σκέφτομαι ότι πάλι δεν τα κατάφερα να γράψω κάτι.

Κι έρχεται η νύχτα. Η ευλογημένη εκείνη ώρα που έχουν κοιμηθεί όλοι κι είμαι εγώ και το πληκτρολόγιο. Κι έχει επιτέλους ησυχία. Εντάξει, όχι ακριβώς ησυχία. Το καμάρι μου δίπλα μου ροχαλίζει κι είναι λες και κάνουν διαγωνισμό με το σκύλο ποιος θα βγάλει τη δυνατότερη κορόνα. Γιατί ξέχασα να σας πω ότι μαζί μ’ ένα τσούρμο παιδιά έχουμε και σκύλο. Που ροχαλίζει και ξεφυσάει σαν τον οδοντωτό σιδηρόδρομο. Κι έχει επιλέξει να κοιμάται δίπλα μου. Οπότε έχω το ροχαλητό Dolby surround. Δεξιά ο σκύλος, αριστερά ο καλός μου.

Βάζω τις σκέψεις μου σε μια σειρά και ξεκινώ. Αν είμαι τυχερή καταφέρνω να γράψω μια παράγραφο πριν χτυπήσει το τηλέφωνο μου. Είναι η ώρα της μαμάς ως συνήθως. Που μπορεί να θέλει χίλια δυο κουλά μέσα στη νύχτα. Το πιο πιθανό είναι να της κόλλησε ο υπολογιστής, να αποσυνδέθηκε κατά λάθος από το facebook, να μην μπορεί να βρει στο Ίντερνετ κάτι που θέλει. Γιατί η μανούλα δεν μπορεί σαν τις περισσότερες φυσιολογικές κύριες κάποιας ηλικίας να πηγαίνει στο ΚΑΠΗ. Θέλει να έχει facebook και messenger για να επικοινωνεί με τις φίλες της και να βασανίζει εμένα.

Περνάει κι αυτό αλλά εγώ έχω ήδη ξεχάσει μέσα στη σύγχυση τι ήθελα να γράψω. Ας διαβάσω λοιπόν τι έγραψα μέχρι τώρα μπας και μου έρθει η επιφοίτηση. Και στύβω το μυαλό μου να θυμηθώ που είχα σταματήσει πριν πάρει η μανούλα – χάκερ τηλέφωνο. Μάταια τις περισσότερες φορές γιατί έχω πάρει τέτοια σύγχυση με τα προβλήματα της αγαπητής μητέρας που δεν μπορώ να συγκεντρωθώ. Κι αποφασίζω να καπνίσω ακόμη ένα τσιγάρο. Μπας και μπορέσω να συγκροτηθώ και να στρωθώ επιτέλους. Αμ δε οι ώρες περνάνε κι εγώ χαζολογάω έχω ανοίξει τρία τέσσερα πρόχειρα με διαφορετικό θέμα και δεν καταφέρνω να τελειώσω κανένα. Κι εκεί σκέφτομαι ότι το πρωί το ξυπνητήρι θα είναι ανελέητο. Κι εγώ θα κουτουλάω ετοιμάζοντας γάλα και πρωινό για τα πιράνχας. Που γερά να είναι άλλα θα φάνε και μένα σε λίγο. Εφηβεία κι ανάπτυξη βλέπετε τα καμάρια μου. Και κάπου εκεί αποφασίζω να τα παρατήσω και επιτέλους να ξεκουραστώ. Που θα πάει κάποια στιγμή θα καταφέρω κι εγώ να ολοκληρώσω όλα αυτά που έχω στο κεφάλι μου. Μέχρι τότε θα παλεύω να το κάνω κείμενο.

Μοιράσου το!

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest

Τα βιβλία μας

Φευγάτος
Αλέξανδρος Κουτρούλης - Φευγάτος
Ελευθερία Τσιντάρη - Χωρίς την ελπιδα
Μαργαρίτα Τσεντελιέρου - Το Μυστικό

Δείτε Επίσης

Βρείτε μας στο Facebook

Δείτε Επίσης

Βρείτε μας στο Facebook