Κλαφουτί με κεράσια (clafoutis)

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest

Φέτος είναι ιδιαίτερα τιμητική η συνδρομή των πεθερικών μου στην εν λόγω συνταγή. Και αυτό γιατί το γλυκάκι που θα περιγράψω σήμερα είναι φτιαγμένο αποκλειστικά με εκλεκτά κεράσια, πρώτης σοδειάς από την περιοχή της Νότιας Γαλλίας Ceret κοντά στα ισπανικά σύνορα. Τα συγκεκριμένα κεράσια κάθε χρόνο μεταφέρονται από τους ίδους τους παραγωγούς στα Ηλύσια ώστε να χρησιμοποιηθούν στις συνταγές που ετοιμάζονται για τον Πρόεδρο της Γαλλικής Δημοκρατίας. Τα κεράσια αυτά μεγάλα, χοντρά, γεμάτα γλυκό άρωμα και εντελώς τραγανιστά, αποτελούν ένα από τα καμάρια της γαλλικής παραγωγής φρούτων. Ευχαριστώ λοιπόν τον Jean Mi και την Eliane που μας έδωσαν κεράσια από την περιοχή των Pyrénées-Orientales κι έτσι αυτά ταξίδεψαν μέχρι τα σύνορα με το Λουξεμβούργο για τις συνταγές μου.

Έτσι λοιπόν κι εγώ σήμερα, αισθάνομαι ότι βρίσκομαι στην «προεδρική» κουζίνα και με εκλεκτή σοδειά σας παρουσιάζω μία εύκολη αλλά κατ’εξοχήν παραδοσιακή συνταγή για τα γαλλάκια μου, το κλαφουτί. Το κλαφουτί ένα παλιό γλυκό ιδιαίτερα αγαπητό από παιδιά και μεγάλους, αποτελεί ένα είδος ψημένης κρέμας (τύπου φλαν) ενισχυμένης με καλοκαιρινά φρούτα όπως το κεράσι, το βερύκοκο, το ροδάκινο ή προς το φθινόπωρο με υπέροχα δαμάσκηνα. Πιο επικρατής εκδοχή τα κατακόκκινα κεράσια. Καλοκαιρινή διάθεση λοιπόν και ελάτε να σας κεράσω γλύκα αλλά και υπέροχη κρέμα με κεράσια.

Μοιράσου το!

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest

1 σκέψη για το “Κλαφουτί με κεράσια (clafoutis)”

  1. Pingback: Κλαφουτί με κεράσια - Λιχούδης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Δείτε Επίσης

Βρείτε μας στο Facebook