Κλείνοντας ένα κεφάλαιο.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest

Ήταν ένα κοριτσάκι άγουρο στα χρόνια αλλά πρόωρα ανεπτυγμένο στο σώμα και στο μυαλό, τόσο που θεωρούσαν ότι έπρεπε να το εμπιστεύονται σε όλα ενώ ήταν μόνο ένα παιδί. Είχε ήδη περάσει στα 10 της μια τραυματική εμπειρία όταν η μαμά της έπρεπε να λείψει από το σπίτι ένα πρωινό και τότε χτύπησε το κουδούνι ένας παππούς, που προσποιήθηκε ότι είναι φίλος του πατέρα της, μπήκε στο σπίτι, ξάπλωσε το κοριτσάκι στο κρεβάτι του και ακούμπησε το βρωμερό του όργανο πάνω στο βρακάκι του παιδιού.

Είχε μάθει από τους γονείς της ότι οι συγγενικές σχέσεις ήταν σημαντικές οπότε συχνά πυκνά βρισκόντουσαν με τα πρόσωπα της ευρύτερης οικογένειας αφού μένανε και κοντά.

Ο ένας από τα πρώτα ξαδέρφια 4 χρόνια μεγαλύτερος είδε το κορίτσι ως το μέσο να εξασκήσει την σεξουαλικότητά του. Στο σαλόνι του σπιτιού του με κλειστή την πόρτα ενώ οι άλλοι ήταν σε άλλο δωμάτιο τη χάιδευε και τη φιλούσε στο στήθος. Αυτή το μόνο που ήθελε ήταν να δοκιμάσει το φιλί που δεν είχε ξαναφιλήσει αγόρι. Κατά τα άλλα αν και μικρή στην ηλικία ήξερε ότι δεν έπρεπε. Δεν έπρεπε και δεν ήθελε κιόλας γιατί δεν την έλκυε ολωσδιόλου, αλλά δεν μπορούσε να τα εκμυστηρευτεί αυτά στους γονείς της, γιατί είπαμε οι άλλοι ήταν συγγενείς.

Δεν ξέρει πόσες φορές ανέχτηκε τα χάδια του ξαδέρφου. Ξέρει πως δεν ήθελε άλλο. Και ήταν μόνη σε όλο αυτό αφού και όταν τόλμησε να πει κάτι, η απάντηση ήταν “γιατί καθόσουν;” και όχι “θα πάμε να του σπάσουμε τα μούτρα” όπως έπρεπε να κάνουν. Ευτυχώς που δεν την βίασε βέβαια κιόλας τώρα που το βλέπει από απόσταση.

Μπορεί να ήταν ένα μικρό γεγονός αλλά στα μάτια του παιδιού γιγαντώθηκε και στην ψυχή χαράχθηκε ανεξίτηλα. Ποτέ πια δεν μπόρεσε να τον δει διαφορετικά και ποτέ να τον συμπονέσει. Εκείνος πέρασε μια σοβαρή περιπέτεια υγείας λίγα χρόνια μετά από το γεγονός και τώρα ξαναπαλεύει για τη ζωή του. Το κορίτσι που πλέον είναι ώριμη γυναίκα, τον σκέφτεται μεν αλλά δεν έχει συναισθήματα γι αυτόν.

Το μάθημα που έμαθε και εφάρμοσε και στα δικά της παιδιά; Ότι και να συμβεί θα είναι δίπλα τους, δεν πρέπει να αφήνουν κανέναν να τους αγγίξει αν δεν θέλουν, και πρέπει να την εμπιστεύονται. Αν κανείς τους πειράξει θα έχει να κάνει με εκείνη.

ΥΓ: Ο ξάδερφος δεν βρίσκεται πλέον στη ζωή, μακάρι να αναπαυτεί εκεί που πήγε. Κατά τα άλλα, ένα κενό. Τελείωσε.

 

Νηπενθές 2017

Μοιράσου το!

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest

Τα βιβλία μας

Φευγάτος
Αλέξανδρος Κουτρούλης - Φευγάτος
Ελευθερία Τσιντάρη - Χωρίς την ελπιδα
Μαργαρίτα Τσεντελιέρου - Το Μυστικό

Δείτε Επίσης

Βρείτε μας στο Facebook

Δείτε Επίσης

Βρείτε μας στο Facebook