ΚΤΕΛ

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest

Έφτασε με την ψυχή στο στόμα στα ΚΤΕΛ. Σε δέκα λεπτά το λεωφορείο θα αναχωρούσε και αυτή ακόμα με τη βαλίτσα να σέρνεται πίσω της και να τραμπαλίζεται πέρα – δώθε έτρεχε προς τα εκδοτήρια. «Συγνώμη, συγνώμη, θα χάσω το λεωφορείο για Ηγουμενίτσα» έλεγε κάθε τόσο που έπεφτε πάνω σε κάποιον. 20.45 έδειχνε το ρολόι, 21.00 έφευγε το λεωφορείο. Και αν το έχανε! Θα έχανε και το ταξίδι με λεωφορεία, καράβια, τρένα στην Ευρώπη. Για να μην σκεφτεί τα λεφτά! Ένα χρόνο το σχεδίαζε αυτό το ταξίδι. Δώρο στον εαυτό της για το μεταπτυχιακό. Μόλις θα ορκιζόταν, την ίδια μέρα κιόλας θα έφευγε για τον γύρο της Ευρώπης. Και η μέρα αυτή έφτασε … Τι ωραίες και συγκινητικές στιγμές στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Πανεπιστημίου. Όλοι οι αγαπημένοι της εκεί. Οι γονείς, ο αδερφός, οι κολλητές και οι κολλητοί. Μόνο εκείνος έλειπε. Στη σκέψη αυτή ένα θλιμμένο χαμόγελο σχηματίστηκε στα χείλη της.

«Όπα, κοπελιά, τι θα γίνει θα μας γκρεμίσεις;» την επανέφερε στην real life(όπως έλεγε πάντα) ο κούκλος μπροστά στο κισσέ των εκδοτηρίων. «Ναι, ναι, έχετε δίκιο. Απλά έτρεχα να προλάβω να βγάλω εισιτήριο» και με ένα νεύμα της παραχώρησε τη θέση του. Το εισιτήριο εκδόθηκε, το run 400 μέτρων μετ’ εμποδίων ξεκινά, και ίδια με τον Usein Bolt έφτασε επιτέλους στο λεωφορείο. Στο παρά πέντε ακριβώς. Ανέβηκε, βρήκε τη θέση της και αφέθηκε στη χαλαρωτική μουσική του κινητού της. «Τώρα αρχίζει η απόλαυση» σκέφτηκε και στο μυαλό της ήρθε η εικόνα εκείνου που την χώρισε πριν μία εβδομάδα. Δεν μπορούσε άλλο μία τοξική σχέση. Έτσι, έβλεπε τη σχέση τους, τοξική. Τον κατέστρεφε γιατί έβαζε στην άκρη τα δικά του θέλω, της είπε. Μα αυτή ποτέ δεν τον πίεσε για κάτι, ποτέ δεν του είπε μην κυνηγήσει τα δικά του όνειρα.

Ένα σκούντημα στον ώμο και ο κούκλος από το γκισέ εμφανίστηκε πάλι μπροστά της. «Το εισιτήριο σας, παρακαλώ» της είπε χαμογελώντας και εκείνη με βλέμμα γεμάτο απορία, αλλά και ικανοποίηση ότι θα τον έβλεπε τόσες ώρες μέσα στο λεωφορείο, του έδωσε εμφανώς σαστισμένη το εισιτήριο της. «ΟΚ, μια χαρά. Πάω να ελέγξω και τα υπόλοιπα και έρχομαι να τα πούμε» της είπε και την άφησε ακόμα πιο σαστισμένη. Ο κούκλος επέστρεψε, έκατσε δίπλα της και άρχισαν την κουβέντα. «Νίκος» της είπε και της έτεινε το χέρι του. «Χαρά» απάντησε και έδωσε το χέρι της.

Μετά από 2 ώρες σχεδόν ταξίδι, και αφού πλέον μίλαγαν σαν γνωστοί από καιρό, το λεωφορείο σταμάτησε να πάρει νέους επιβάτες. Ο κούκλος ξεκίνησε να ελέγχει και πάλι τα εισιτήρια και μόλις έφτασε στη γυναίκα που κάθισε ακριβώς δίπλα της («Τι θέλει και αυτή τώρα και έκατσε εδώ; Τόσες άδειες θέσεις υπάρχουν» ήταν το πρώτο πράγμα που πέρασε από το μυαλό της) πάγωσε. «Τι θες εσύ εδώ;» της είπε και πριν προλάβει να αντιδράσει μία χειροβομβίδα βγήκε από την τσάντα της γυναίκας. «Εδώ και τώρα θα ξεκαθαρίσουν όλα» του είπε ψυχρά και με μάτια γεμάτα μίσος.
Η Χαρά είχε παγώσει. «Σήκω πάνω τώρα» ούρλιαξε η άλλη και η Χαρά μουδιασμένη την ακολούθησε. Με μία χειροβομβίδα να την ακουμπά στην πλάτη, περπάτησε μαζί της προς τον οδηγό. Όλοι είχαν παγώσει. Οι 15 επιβάτες, ο Νίκος, ο οδηγός που άκουγε την γυναίκα να απαιτεί να αλλάξει δρομολόγιο το λεωφορείο και να κατευθυνθεί προς Θεσσαλονίκη και από εκεί στον Προμαχώνα. Το λεωφορείο άλλαξε κατεύθυνση.

Ξαφνικά, χτύπησε το κινητό του οδηγού. «Είμαστε από το τάδε κανάλι. Μάθαμε για μία πειρατεία που εξελίσσεται στο λεωφορείο σας». Και πριν προλάβει να απαντήσει, η γυναίκα πήρε το κινητό και άρχισε να τσιρίζει. Μόλις άκουσε ότι ήταν από κανάλι, ζήτησε να την βγάλουν στον αέρα. Και μία on air διαπραγμάτευση διέκοψε τη ροή του προγράμματος του καναλιού. Ένα έκτακτο δελτίο ειδήσεων. Και τα ελληνικά κανάλια άρχισαν να μονομαχούν για το αποκλειστικό ρεπορτάζ, για live συνδέσεις, για αποκλειστικά πλάνα, για τα ποσοστά τηλεθέασης. Και όλα αυτά με φόντο τις ζωές της Χαράς, του Νίκου, του οδηγού, των επιβατών.

Το λεωφορείο συνέχιζε τη διαδρομή του προς Θεσσαλονίκη. Η γυναίκα – πάντα με τη χειροβομβίδα στο χέρι και τη Χαρά όμηρο – μιλούσε με τον παρουσιαστή των ειδήσεων, ο οποίος μέσα του θα φούσκωνε σαν παγόνι για αυτή την αποκλειστικότητα. «Θέλω 200.000 ευρώ και να πάω Βουλγαρία. Ο λόγος; Να σας τον πω τον λόγο. Ηθική δικαίωση. Ο εισπράκτορας του συγκεκριμένου λεωφορείου, ο Νίκος, με παράτησε και μετά με κατηγόρησε ότι τον έκλεψα, ότι έκανα διακίνηση ναρκωτικών, ότι ήμουν πουτάνα, ότι τον είχα απαγάγει». «Ισχύουν όλα αυτά και άλλα περισσότερα; Τι λέτε κύριε τάδε μου. Σκευωρία. Όοοοοοοχι. Ναι. Έκανα φυλακή για όλα αυτά. Ναι. Δραπέτευσα. Σκάαααααστε. Θα τους σκοτώσω όλους. Και υπεύθυνος θα είναι ο Νίκος».

Η γυναίκα παραληρούσε και όλο το πανελλήνιο είχε στηθεί μπροστά στην τηλεόραση να δει τι θα γίνει. Περιπολικά συνόδευαν το λεωφορείο στο δρόμο προς τη Γιουγκοσλαβία. Τα «παράθυρα» στο κανάλι έκαναν τις διαπραγματεύσεις. Αριστερά ο εκπρόσωπος της Αστυνομίας, στο κέντρο ο παρουσιαστής, δεξιά ο ψυχολόγος. Όλοι μαζί προσπαθούσαν να δώσουν τέρμα στην υπόθεση αυτή. Και το λεωφορείο κατάπινε τα χιλιόμετρα προς τον Προμαχώνα. Και οι επιβάτες έντρομοι προσευχόντουσαν. Και ο Νίκος προσπαθούσε να ηρεμήσει τη γυναίκα. Και η Χαρά. Η Χαρά παγωμένη, ένιωθε τη χειροβομβίδα στην πλάτη της…

Ένα ταξίδι στην Ευρώπη ήθελε να κάνει. Να γνωρίσει νέους τόπους, νέους ανθρώπους, νέες συνήθειες, νέα ήθη, νέα έθιμα. Εντάξει, σκέφτηκε. Ας άλλαζαν τα σχέδια. Ας ξεκινούσε το ταξίδι της από τη Γιουγκοσλαβία. Δεν πειράζει. Εξάλλου αυτή είναι η χαρά του free travelling. Οι απρόοπτες αλλαγές. Το λεωφορείο σταματάει. Βλέπει τα σύνορα. Προμαχώνας. Τα περιπολικά είναι δίπλα. Το λεωφορείο συνεχίζει. Περνάει τα σύνορα. Τα περιπολικά μένουν απέναντι. Αστυνομικοί ξένοι εμφανίζονται. Η πόρτα του λεωφορείου ανοίγει.
Η σωτηρία είναι κοντά … Όπλα … Η γυναίκα με τη χειροβομβίδα πέφτει κάτω.
Ένα κόκκινο ρυάκι εμφανίζεται στην μπλούζα της Χαράς…
Το ταξίδι συνεχίζεται. Μα, όχι σ’αυτόν τον κόσμο. Όχι σ’αυτή τη ζωή, για την κοπέλα.

 

Εμπευσμένο από αληθινό γεγονός

http://www.mixanitouxronou.gr/i-proti-leoforopiratia-stin-ellada-apo-enan-alvano-o-apagogeas-ke-enas-ellinas-omiros-skotothikan-apo-tin-alvaniki-astinomia-pou-edixe-egklimatiki-anikanotita/

Μοιράσου το!

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest

Τα βιβλία μας

Φευγάτος
Αλέξανδρος Κουτρούλης - Φευγάτος
Ελευθερία Τσιντάρη - Χωρίς την ελπιδα
Μαργαρίτα Τσεντελιέρου - Το Μυστικό

Δείτε Επίσης

Βρείτε μας στο Facebook

Δείτε Επίσης

Βρείτε μας στο Facebook