Μάντσεστερ

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest

Και τώρα ρε καθίκι που σκότωσες εφήβους και παιδιά τι νομίζεις πως κατάφερες; Ναι, εσένα τον σάπιο ρωτάω και όλους τους όμοιους σου. Εσάς τους τόσο ποτισμένους με μίσος που έχετε χάσει οποιοδήποτε ίχνος ανθρωπιάς , γιατί δεν μπορεί κάποτε θα είχατε, μάνα σας γέννησε. Νομίζεις πως άλλαξες τίποτα στον κόσμο; Νομίζεις πως θα ιδρώσει το δεξί/αριστερό αρχίδι κανενός πολιτικού ή πως η Τερέζα κλαίει στο μαξιλάρι της με αναφιλητά για το κακό που την βρήκε; Ο μόνος πόνος που σκόρπισες το μόνο κακό που έκανες είναι σε κόσμο που υπέφερε ήδη. Ανθρώπους καθημερινούς που παλεύουν απλά για να υπάρχουν την επόμενη μέρα και τίποτα περισσότερο μιας και τα Μεγάλα Τέρατα που κυβερνούν τον κόσμο έχουν αποφασίσει ήδη ποιος από εμάς θα επιβιώσει. Το παιχνίδι τους έπαιξες ανεγκέφαλε. Προσπάθησες να ξεχωρίσεις με την αποτρόπαια πράξη σου μα το μόνο που κατάφερες είναι να αποδείξεις πόσο πιστό και καλό πιόνι ήσουν.

8 χρονών το δεύτερο θύμα σου που αναγνωρίστηκε… 8 μόνο χρόνια από την πρώτη έως την τελευταία της ανάσα απόβρασμα. Ξέρεις τι σκότωσες; Σκότωσες την ελπίδα για ένα καλύτερο μέλλον τέρας. Κάθε παιδί ,κάθε έφηβος κάθε νέα ψυχή που δεν πρόλαβε καν να ζήσει , αλλά ούτε να αποχαιρετήσει τον βρωμόκοσμο που ζούμε σε κάθε ελεεινή επίθεση , είναι μια ελπίδα λιγότερη να γίνει ο κόσμος μας καλύτερος. Για εμένα τρισάθλιε για τα παιδιά μου, για όλους τους απλούς καθημερινούς ανθρώπους σε όλο τον πλανήτη που βράζουμε στο ίδιο καζάνι.

Νομίζεις πως επειδή η επίθεση δεν έγινε στην χώρα μου δεν με αφορά , δεν με πονά; Είμαι μάνα, χαμένο κορμί και ίσως και εσύ αν είχες ανοίξει κάποτε τα πόδια σου ,ή την κοιλιά σου ή την καρδιά σου για να φέρεις μια ελπίδα ακόμα στον κόσμο μας , να μην σου ήταν τόσο εύκολο να στερήσεις την ζωή από αθώα θύματα. Αν είχες κοιτάξει το παιδί σου στα μάτια δεν θα μπορούσες να δεις μάτια παιδιών να κλείνουν για πάντα. Θεωρώ απίθανο να ήσουν γονιός και να έγινες Χάρος με τόση ευκολία . Αν ήσουν θα γνωρίζεις πως άπαξ και κρατήσεις μωρό στα χέρια σου , πως αν ξενυχτήσεις για να είσαι σίγουρος πως το παιδί σου αναπνέει ,γίνεσαι αυτόματα γονιός των παιδιών όλου του κόσμου καταραμένε. Πόνεσες γονείς και μεγαλύτερη αμαρτία από αυτήν δεν υπάρχει.

Σε μισώ κι ας μην σε ξέρω…σε μισώ εσένα και όλα τα υπόλοιπα κτήνη με ένα μίσος τόσο μαύρο ,τόσο σκοτεινό που αν υπάρχει κόλαση ακόμα κι αυτή δεν θα πλησίαζε ,δεν θα τολμούσε να το αγγίξει. Όχι , στην καρδιά μου δεν υπάρχει συγχώρεση για εσάς , δεν μπορώ να είμαι τόσο υπεράνω. Είμαι απλά ένας άνθρωπος που θέλει γαμώτο όλα τα παιδιά να γυρνάνε στο σπίτι τους τα βράδια. Να πέφτουν ασφαλή για ύπνο στα κρεβάτια τους και τους γονείς τους να τα χαζεύουν ανακουφισμένοι που τα κατάφεραν να τα κρατήσουν ασφαλή και ζωντανά μια μέρα ακόμα. Κι όσο βλέπω την εικόνα του μικρού χαμογελαστού κοριτσιού που νόμιζε πως θα ήταν μια τέλεια βραδιά με την μαμά και την αδελφή της και ξέρω πως αυτό το παιδί δεν θα χαμογελάσει ποτέ ξανά ,εξοργίζομαι που υπήρχαν, υπάρχουν και θα υπάρχουν αποβράσματα σαν εσένα. Τρέμω ,γιατί ξέρω πως θα ακολουθήσουν περισσότερες εικόνες θυμάτων , που θα στοιχειώσουν τα δικά μου όνειρα, όπως και όλων των ανθρώπων που νοιάζονται αλλά εσύ ήσουν τόσο άνανδρος που φρόντισες να μην υπάρχεις πια , να μην αναλάβεις καμία ευθύνη, να μην πετάγεσαι όρθιος το βράδυ στον ύπνο σου από τα ουρλιαχτά των θυμάτων σου. Τόσο δειλός ήσουν.

Μια μέρα εσύ θα ξεχαστείς, όπως αξίζει σε κάθε τίποτα ,μα τα ονόματα των θυμάτων σου θα ζουν για πάντα. Ξέρεις γιατί; Γιατί όσο και να το παλεύετε , η φύση του ανθρώπου είναι να συγκρατεί στην μνήμη του αυτούς που αγάπησε. Αυτούς που κάποτε , πρόσφεραν λάμψη στους γύρω τους έστω για λίγο. Εσύ θα χαθείς ,θα εξαφανιστείς στην λήθη του απόλυτου τίποτα. Σε οποιαδήποτε θρησκεία και να πίστευες κανένας Θεός δεν σε περιμένει να σε ευχαριστήσει για την πράξη σου. Αν υπάρχει κάτι μετά θάνατον εύχομαι για εσένα να είναι τα μάτια των ανθρώπων που ήταν δίπλα σου ,κοντά σου, οι τελευταίες τους ανάσες να σε καταδιώκουν στην αιωνιότητα.

Εγώ θα κλάψω ,θα ουρλιάξω αλλά το βράδυ θα αγκαλιάσω ακόμα πιο σφιχτά τα παιδιά μου και θα τους μιλήσω ακόμα μια φορά για την αγάπη. Αυτή που δεν ανήκει σε καμία θρησκεία , σε κανένα χρώμα , αυτήν που ενώνει κι αυτήν που τελικά θα κερδίσει. Εσάς και το μίσος σας.

Μοιράσου το!

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest

Τα βιβλία μας

Φευγάτος
Αλέξανδρος Κουτρούλης - Φευγάτος
Ελευθερία Τσιντάρη - Χωρίς την ελπιδα
Μαργαρίτα Τσεντελιέρου - Το Μυστικό

Δείτε Επίσης

Βρείτε μας στο Facebook

Δείτε Επίσης

Βρείτε μας στο Facebook