Μαύρη πεταλούδα

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest

Το άν υπάρχουν Μαύρες Πεταλούδες είναι ένα περίεργο και αναπάντητο ερώτημα, σχεδόν ανεξήγητο. Δεν είναι από τις πεταλούδες που βλέπεις στη φύση αλλά στα άδυτα της ψυχής σου. Υπάρχουν μέσα μας πολλές πεταλούδες και μια από αυτές, αρχικά χρωματιστή κοιμάται ήσυχα μέσα μας και ξυπνάει μόνον όταν η ψυχολογία μας της το επιτρέψει και μετατρέπεται σε μαύρη, σπέρνοντας πανικό και κλάμα στο πέρασμά της. Το ίδιο συνέβη στη Μελίνα. Πάντα την είχε μέσα της και το καταλάβαινε απλά φοβόταν να το παραδεχτεί για να μην ακούσει ποτέ το αληθινό της όνομα «κατάθλιψη» η αυστηρή διάγνωση του ψυχιάτρου που την παρακολουθούσε. Τη λέξη που δεν έλεγε ποτέ δεν την έγραφε κι όταν τη διάβαζε απλά την προσπερνούσε αδιάφορα.

Ήταν ανήμερα στην επέτειο του γάμου της όταν έμαθε τη διάγνωση του ψυχίατρου της. Εκείνη τη μέρα πριν δυο χρονιά δέθηκε επίσημα με τον άνθρωπο της, το Διονυσάκο της όπως τον έλεγε και εκείνη τη μέρα καταστράφηκε και ο κόσμος της. Δε θέλησε να του το πει αμέσως γιατί φοβόταν την αντίδραση του και τα λόγια του. Εκείνος όμως κατάλαβε και διάβασε τη συνταγή που έπεσε καταλάθος από την τσάντα της. Το όνομα δε το κατάλαβε αλλά το έψαξε και μαζί με αυτό έψαξε οτιδήποτε σχετίζεται με αυτό το θέμα προκειμένου να ξέρει όσα πρόκειται να ζήσουν. Της μίλησε ξεκάθαρα για την αλήθεια που γνώριζε και εκείνη απλά του φώναξε άσχημα και άρχισε να κλαίει δυνατά και με αναφιλητό. Ο Διονύσης της όμως ήταν εκεί βράχος δυνατός και με μια του κίνηση την έσφιξε στην αγκαλιά του και δίνοντας μια μεγάλη υπόσχεση «όλα μαζί θα τα ζήσουμε αγάπη μου, όλα». Τα βράδια ο ύπνος της ήταν ανήσυχος και τα κλάματα ήταν μόνιμη συνήθεια της. Τίποτα δε της χάριζε χαμόγελο πια ακόμη και η παρουσία του Διονύση της έμοιαζε αφόρητη και ανούσια .

Βρήκε όμως τι θα την έκανε να ξεχαστεί όσο μπορούσε, γιατί και τα χάπια της «Μαύρης πεταλούδας» ήταν δυνατά σε σημείο έντονης ατονίας. Από μικρή που ήταν της άρεσε να ακούει ιστορίες, να διαβάζει και να φτιάχνει τις δίκες της και σε όσες το τέλος έμοιαζε τρομαχτικό ή λυπητερό το άλλαζε . Δεν μπόρεσε ποτέ της να εξηγήσει τι της άρεσε σε όλη αυτή τη διαδικασία γιατί κάποιες από αυτές τις έγραφε και της δημοσίευε σε προσωπική σελίδα που είχε φτιάξει στο διαδίκτυο. Μέχρι εκείνη τη στιγμή η Μελίνα περιτριγυριζόταν πάντοτε από κόσμο και δεν μπορούσε να μένει μονή της, δεν άντεχε τη μοναξιά. Τα πράγματα όμως αλλάξαν και οι καταστάσεις της ζωής της δεν ήταν όπως τότε. Είχε χιούμορ σε ότι σου έλεγε και τα λόγια της είχαν μέλι πλέον τα λογία της έβγαιναν με αυστηρό τρόπο και το βλέμμα της ήταν άγριο. Η ψυχή της ωστόσο ήταν γεμάτη θλίψη και πόνο. Έναν πόνο βουβό που της έτρωγε λίγο λίγο τη ψυχή της.

Όσα ένιωθε τα έγραφε και δε τα έλεγε σε κανέναν. Μονάχα τα αποτύπωνε στο χαρτί. Παρέα της σε αυτό ήταν η κούπα της με σκέτο καφέ, ένα βάζω γλυκό του κουταλιού, ένα πακέτο χαρτομάντιλα και τα φάρμακα της. Έγραφε πάντοτε μανιωδώς και τα δάχτυλα της ήταν κολλημένα γερά στο πληκτρολόγιο. Το γράψιμο ήταν ιερή στιγμή και δεν την ενοχλούσε κάνεις. Κλεινόταν με τις ώρες στο δωμάτιο της και βυθιζόταν σε λέξεις. Οι ήρωες της ήταν χαρούμενοι και τα γεγονότα τους ήταν πότε με χαρά και πότε με λύπη. Αλλά ποτέ δεν έλεγε το πρόβλημα της μέσα από τις ιστορίες τους. Κατάφερε μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα να γίνει διάσημη συγγραφέας. Η κατάσταση της όμως χειροτέρευε και δεν ήθελε να μαθαίνει νέα από κανέναν, μόνη δύναμη της ήταν οι ήρωες της και ο Διονύσης. Τα χάπια της αυξανόταν συνεχώς σε δόσεις και η κατάσταση έμοιαζε όλο και πιο δύσκολη. Δεν έλεγε τίποτα, μονάχα έγραφε. Μόνο για τους ήρωες της χαμογελούσε και η αγάπη που λάμβανε από τον κόσμο τη συγκινούσε .

Ο Διονύσης απλός θεατής σε όλο αυτό και στήριγμα της σε κάθε δυσκολία. ‘Ωσπου μια μέρα γύρισε από τη δουλειά του και απλά είδε ένα σημείωμα διπλά σε μια κούπα καφέ και με τον υπολογιστή της κλειστό. Κατάλαβε τι είχε συμβεί. Αυτό που πάντα φοβόταν. Η Μαύρη Πεταλούδα θα πετούσε μακριά. Άνοιξε το σημείωμα με δάκρυα στα ματιά.

“Κατάσπρα κι άσπρα, κάτασπρα νερά
δε σε ξεπλένουν τούτη τη φορά
ανάβει ο άγγελός σου τρεις φωτιές
βγες έξω μαύρη πεταλούδα, βγες.”

 

Miss BrowN

Μοιράσου το!

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest

Τα βιβλία μας

Φευγάτος
Αλέξανδρος Κουτρούλης - Φευγάτος
Ελευθερία Τσιντάρη - Χωρίς την ελπιδα
Μαργαρίτα Τσεντελιέρου - Το Μυστικό

Δείτε Επίσης

Βρείτε μας στο Facebook

Δείτε Επίσης

Βρείτε μας στο Facebook