Μεγαλώνοντας μόνος/η σου παιδιά την εποχή της κρίσης

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest

Μου τελειώνουν τα λεφτά πριν περάσει ο μήνας. Όχι επειδή δεν δουλεύω αρκετά. Είμαι μονογονέας και ζωγράφος. Έκανα το χόμπι μου επάγγελμα και χαίρομαι γι’ αυτό. Η δουλειά μου είναι δίπλα στο σπίτι μου και μπορώ να έχω από κοντά το γιο μου διότι σε καμιά περίπτωση δεν μου περισσεύουν για νταντά. Είμαι τυχερή που τον πήραν στο ολοήμερο, αλλά με το μειωμένο ωράριο…Τώρα που καλοκαιριάζει, θα είναι σπίτι όλη μέρα επειδή είναι δύσκολο να τον πάω σε κατασκήνωση που στοιχίζει μια περιουσία.

Είναι πανάκριβο «χόμπι» τα…παιδιά σήμερα. Ό, τι δουλειά και να κάνεις, εκεί πάνε όλα σου τα λεφτά. Κι αν είσαι άνεργος ή άπορος τί γίνεται; Είσαι καταδικασμένος ή να μην κάνεις παιδιά ή να κάνεις και να κινδυνεύεις να στα πάρει η Πρόνοια. Δουλεύουμε μια ζωή για να πληρώνουμε κάποιον άλλο να τα φροντίζει, γιατί αν δεν δουλεύαμε, θα ζούσαμε στο δρόμο.

Η βασικότερή μου έγνοια στο τέλος κάθε μήνα είναι «Πόσα πορτραίτα πρέπει να κάνω για να πληρώσω το νοίκι;» Κατά κανόνα αυτό γίνεται κάθε μήνα. Σπάνια αισθάνομαι ασφαλής. Πρέπει να έχω βγάλει τουλάχιστον τα ¾ του ενοικίου μου μέχρι τα μέσα του μήνα για να είμαι σίγουρη ότι θα βγάλουμε το μήνα χωρίς προβλήματα.
Για τους γονείς με σοβαρά οικονομικά προβλήματα βασική προτεραιότητα είναι η στέγη. Μετακινούνται διαρκώς σε πιο προσιτές οικονομικά γειτονιές, τα ενοίκια αυξάνονται και οι ιδιοκτήτες δεν έχουν την κατανόηση που είχαν κάποτε. Εάν καθυστερήσεις με το ενοίκιο, θα σε πετάξουν έξω και θα σου στείλουν και εξώδικο.

Κάποτε κάποιος μου είπε ότι θα έπρεπε πάντα να έχω στην άκρη ένα ενοίκιο για έκτακτη ανάγκη. Ωραίο στα λόγια, ιδανικό θα έλεγα, αλλά για οικογένειες όπως η δική μου που κυριολεκτικά ζουν μεροδούλι μεροφάι, κάτι τέτοιο δεν αποτελεί επιλογή. Μια χαμένη μέρα δουλειάς μπορεί να κάνει τη διαφορά και να μην έχεις μετά ούτε για νοίκι, ούτε καν για το νερό.

Γι΄ αυτό και με ενοχλεί πολύ όταν γονείς με ευχέρεια χρημάτων και καλές δουλειές παραπονιούνται που το παιδί τους αρρώστησε και

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο ΕΔΩ

 

Το παρόν άρθρο αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία του https://singleparent.gr και παραχωρήθηκε κατόπιν άδειας

Μοιράσου το!

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest

Τα βιβλία μας

Φευγάτος
Αλέξανδρος Κουτρούλης - Φευγάτος
Μαργαρίτα Τσεντελιέρου - Το Μυστικό

Δείτε Επίσης

Βρείτε μας στο Facebook

Δείτε Επίσης

Βρείτε μας στο Facebook