Μετάνιωσες;

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest

Λένε πως οι ζωές ενώνονται μέσα στο χρόνο. Οι δικές μας ζωές ενώθηκαν απ’ την πρώτη στιγμή που μιλήσαμε. Ενώθηκαν με τους πιο δυνατούς δεσμούς. Ενώθηκαν με τον πιο αλλόκοτο τρόπο. Τόσο μακριά, κι όμως τόσο κοντά. Τα χιλιόμετρα έμοιαζαν απλά αριθμοί κάθε που άκουγα τη φωνή σου. Τόσο μαγικά…
«Η φωνή σου» έλεγα, «το ηρεμιστικό μου».
Ήταν φανερό πως θα κρατούσε χρόνια αυτή η κολόνια.

«Γνώρισα σε μια μεγάλη συζήτηση στο msn ένα παιδί με το οποίο πιστεύω πως ταιριάζεις απίστευτα!»
«Άσε με βρε Μελινάκι, δε μ αρέσουν εμένα αυτά. Δεν είμαι για τέτοιες γνωριμίες».
«Καλά κορίτσι μου, εγώ θα του δώσω το e-mail σου και κάνε ότι θες».

Και κάπως έτσι ξεκινάει η ιστορία μας, το παραμύθι μας. Αίτημα. Αποδοχή. Αμέτρητα βράδια μας βρίσκουν να συζητάμε, χωρίς να θέλουμε να ξημερώσει. Έπρεπε όμως να βάζουμε μια τελεία. Την επόμενη είχαμε σχολείο. Ήμασταν βλέπεις μόλις 12 χρονών. Παιδάκια αθώα και άβγαλτα, με αληθινά και αγνά συναισθήματα. Φωτογραφίες και βίντεο έκαναν όλο συχνότερη την εμφάνιση τους στα τηλέφωνα μας, πράγμα που μας έδενε περισσότερο. Σ’ ερωτευόμουν όλο και πιο πολύ. Μου είχες γίνει απαραίτητος. Ήσουν η πρώτη και η τελευταία σκέψη της μέρας μου. Η ελπίδα και τα’ όνειρο μου. Μεγαλώναμε μαζί, ήσουν το στήριγμα μου, η παρηγοριά μου, η μεγάλη μου αγάπη. Αγάπη αληθινή. Ξέρεις, χωρίς συμφέροντα, κακίες και τσακωμούς. Μόνο στοργή και ενδιαφέρον. Κι ας μας χώριζαν 845χλμ. Κι ας μην είχαμε ειδωθεί ποτέ.

Πέρασαν 5 χρόνια έτσι. Φτάσαμε τα 17, χρονιά των πανελληνίων. Κι εμείς πιο δυνατοί και δεμένοι από ποτέ. Παλέψαμε για το μεγαλύτερο κοινό μας στόχο: Να πετύχουμε στις εξετάσεις και να περάσουμε στην ίδια πόλη. Θα σπουδάζαμε αυτό που αγαπάμε και θα είμαστε επιτέλους μαζί! Πόσο αφελείς. Τότε δεν ξέραμε ότι ο Θεός έχει διαφορετικά σχέδια απ’ αυτά που λαχταράμε. Δώσαμε ομολογουμένως τον καλύτερο μας εαυτό. Βγήκαν τα μόρια, με δυσκολία περνάω στη Νομική Αθηνών, εσύ όμως πιάνεις Κόρινθο. Δίπλα μου λες. Σ’ εμπιστεύομαι. Περιμένουμε τα αποτελέσματα.

Λίγους μήνες μετά βρίσκεσαι Κόρινθο, όπως είχες προβλέψει. Εγώ Κομοτηνή. Η αρχή του τέλους. Ή τουλάχιστον έτσι νόμιζα. Έπρεπε πλέον να ακολουθήσει ο καθένας το δρόμο του. Εσύ ανένδοτος. Μ’ αγαπούσες, πως ήταν δυνατόν να μ αφήσεις; Ήμουν το άλλο σου μισό. Το κομμάτι του παζλ που συμπλήρωνε την προσωπική σου ευτυχία. Ήταν σαφές πως δεν θα παρατούσες έτσι εύκολα τα όπλα, δεν θα εγκατέλειπες τον αγώνα. Προσπάθησα να σε προστατέψω. Δεν οδηγούσε πουθενά. Έγινα απόλυτη και αυστηρή. Προσπάθησα να διακόψω την επικοινωνία. Εσύ όμως εκεί. Επέμενες. Πήρες την κατάσταση στα χέρια σου και ένα πρωινό βρέθηκες έξω απ την πόρτα μου. Τρελάθηκα. Στέκεσαι μπροστά μου. Σε βλέπω για πρώτη φορά. Η πρώτη μας συνάντηση. Με κοιτάς. Χάνω τα λόγια μου. Αλήθεια υπάρχεις. Κοιμηθήκαμε αγκαλιά, μαγειρέψαμε παρεούλα, περπατήσαμε στα σοκάκια. Απολάμβανα κάθε στιγμή και συναίσθημα. Βράδιαζε. Έπρεπε να φύγεις. Με περίμενε το αγόρι μου. Είχα προχωρήσει βλέπεις. Δεν είχες επιλογή. Το σεβάστηκες. Έφυγες, είχες όμως προσπαθήσει μέχρι τελευταία στιγμή. Χάνω τα ίχνη σου.

Αθήνα, καλοκαίρι 2016. Μόλις σχόλασα απ’ τη δουλειά και χαζεύω στο ίντερνετ. Πέφτω πάνω σε μια σελίδα και ανακαλύπτω κάτι απίστευτα γλυκό. Ένα άρθρο, μια εικόνα, ένα τραγούδι. Δείχνουν να συνδέονται μεταξύ τους και κάτι μου θυμίζουν. Ταυτίζομαι με όσα διαβάζω. Ανατριχιάζω. Εσύ! Δακρύζω. Ψάχνω να σε βρω στο facebook. Δε μπορεί, θα έχεις σίγουρα λογαριασμό! Επαληθεύομαι. Εμφανίζεσαι δεύτερος στη λίστα. Απίστευτο! Εφτά χρόνια μετά και πάλι στην οθόνη μου. Τρέμω ολόκληρη. Δεν χάνω χρόνο. Αποστολή μηνύματος. Διαβάστηκε.

Ετοιμάζουμε τη βαλίτσα για το μαιευτήριο. Σε λίγες ώρες θα χουμε αγκαλιά το πλασματάκι μας. Το μικρό μας θαυματάκι. «Μετάνιωσες;» σε ρωτώ. «Μετάνιωσες που ήρθες εκείνο το βράδυ στο σταθμό;». Η κουβέντα σου ανακουφιστική, συμπληρώνει όσα λέει ήδη το βλέμμα σου: «Μετάνιωσα που έχασα τόσα χρόνια μακριά σου και δεν τα παράτησα όλα για να ΄μαστε μαζί νωρίτερα. Σε λατρεύω..»

 

Γ.Κ

Μοιράσου το!

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest

Τα βιβλία μας

Φευγάτος
Αλέξανδρος Κουτρούλης - Φευγάτος
Ελευθερία Τσιντάρη - Χωρίς την ελπιδα
Μαργαρίτα Τσεντελιέρου - Το Μυστικό

Δείτε Επίσης

Βρείτε μας στο Facebook

Δείτε Επίσης

Βρείτε μας στο Facebook