Μην κλαις άλλο, κοριτσάκι

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest

Μην κλαις άλλο κοριτσάκι μου, πρέπει να τον ξεχάσεις το καταλαβαίνεις και από μόνη σου πλέον. Δεν ήταν αυτό που σου έδειξε, απλά είχες ανάγκη να πιστέψεις στα λόγια και στις δήθεν θερμές αγκαλιές του. Ξέρω ηρέμησες δίπλα του, νόμισες ότι βρήκες αυτό που χρόνια έψαχνες. Έναν άνθρωπο να σου κρατάει το χέρι στα δύσκολα, να είναι εκεί για σένα να χαμογελάς μέσα από την ψυχή σου κάθε φορά που τον συναντούσες και το πιο τραγικό είναι ότι και εκείνος χαμογελούσε. Σου είπε όσα είχες ανάγκη να ακούσεις. Ήξερε πόσο είχες πονέσει στο παρελθόν και σε διαβεβαίωνε ότι μαζί του δεν θα πονέσεις. Ναι, σε καταλαβαίνω ήταν τόσο γλυκός και όλα έμοιαζαν τόσο αληθινά. Ζούσες το παραμύθι σου για πρώτη φορά και όταν κοιμόσουν πλάι του καταλάβαινες πως αυτό το άτομο σου επούλωσε πληγές που καιρό προσπαθούσες να κλείσεις, δεν πίστευες ούτε εσύ η ίδια πόσο τυχερή στάθηκες.

Οι ώρες πριν βρεθείτε, αυτή η γλυκιά προσμονή ήταν πραγματικά υπέροχες. Ήθελες να γίνεσαι όμορφη, να κάνεις τα πάντα για να τον ευχαριστείς, για να σου χαρίσει αυτό το χαμόγελο που τόσο λάτρευες πάνω του για να χαθείς πάλι στα μάτια του. Και όταν τελικά τον έβλεπες δεν χόρταινες να μυρίζεις το άρωμα του. Ναι, σίγουρα καταλαβαίνεις τι εννοώ. Γιατί πιθανότατα αυτό το άρωμα σε στοιχειώνει ακόμα, σαν ναρκωτικό που το ζητάει απεγνωσμένα η όσφρηση σου αλλά δεν το έχει πια. Και κάπως έτσι έριξες κάθε άμυνα και δήλωσες στον εαυτό σου πως είσαι ερωτευμένη. Πως κατάφερε να γκρεμίσει κάθε εμπόδιο και ένιωσες και πάλι σαν μικρό παιδί. Πόσο ωραία ήταν!!

Οι περισσότεροι πιστεύουν πως η διακοπή μιας μακροχρόνιας σχέσης πονάει πιο πολύ και ίσως έχουν δίκιο. Αλλά στην δική σου περίπτωση η σχέση αυτή δεν έγινε ποτέ μακροχρόνια. Κράτησε μερικούς μήνες και μετά το όνειρο και το παραμύθι έσβησαν. Στο πήραν απότομα. Σαν να σε έβγαλε από το σκοτάδι σου να σου έδειξε το φως και έπειτα βίαια να σε ξαναπέταξε στο σκότος. Και αυτό είναι που δεν μπορείς να αντέξεις. Το πόσο γρήγορα άλλαξαν όλα. Ήταν απλά μια του πρόταση που μετέτρεψε την πλήρη ευτυχία σου στην απόλυτη δυστυχία σου. Ίσως ήταν κάτι του τύπου “Τελικά κατάλαβα ότι δεν βρίσκω σε εσένα αυτό που έψαχνα και δεν θέλω να σε κοροϊδέψω και στο μέλλον να γίνεις απλά ένα κορόιδο” Η μπορεί να σε ευχαρίστησε για όσα έκανες για εκείνον να σου είπε πως καμία δεν του φέρθηκε τόσο καλά αλλά δυστυχώς δεν θέλει να συνεχίσει μαζί σου γιατί ψάχνει κάτι καινούριο. Και εκεί σου πετάει κιόλας ότι ίσως το έχει βρει ήδη αυτό που έψαχνε και ότι είναι με κάποια άλλη.

Και όλα αυτά μέσα σε μία εβδομάδα… Εκεί που ήσουν η πρώτη καλημέρα και η τελευταία καληνύχτα ξαφνικά μετατράπηκες σε μια ανεπιθύμητη που δεν θέλει ούτε να ακούσει ούτε να ξαναδεί. Σε διαβεβαίωσε ότι το τέλος είναι οριστικό και εσύ ένιωσες πως ο κόσμος όλος κατέρρευσε. Προσπάθησες. Τουλάχιστον δεν θα σε βασανίζει αυτό το ΑΝ. Γιατί δοκίμασες όλα τα αν που υπάρχουν. Έριξες τον εγωισμό σου, πιθανόν τον παρακάλεσες να σου εξηγήσει και να μην τα χαλάσει όλα, αλλά εκείνος απομακρυνόταν όλο και πιο πολύ. Ξέσπασες. Ακόμα ξεσπάς το ξέρω. Του μίλησες με κάθε τρόπο με το καλό με το άσχημο αλλά εκείνος είχε γίνει ένας άλλος άνθρωπος. Πραγματικά απορούσες για το πως άλλαξε. Αλλά συνέχιζες να προσπαθείς δεν ήθελες το παραμύθι να τελειώσει έτσι. Έπειθες τον εαυτό σου πως είναι μια φάση μια κακιά στιγμή και πως θα έρθει πάλι και θα ξαναφωτίσει την ζωή σου.

Αλλά δεν ήρθε και μάλιστα έκοψε και κάθε επικοινωνία μαζί σου. Ο άνθρωπος που μέχρι πριν μερικές μέρες σε αγκάλιαζε καθώς κοιμόταν και σε έκανε να ονειρεύεσαι μαζί του, τώρα πια δεν δέχεται ούτε να σου μιλήσει, ακόμα και όταν του εξήγησες πως δεν έχεις μέσα σου πλέον κάποια ελπίδα, εκείνος συνέχισε να μην απαντάει καν στα μηνύματα σου να σε αγνοεί και να σε ξεγράφει σαν να μην υπήρξες ποτέ. Να μην θέλει ούτε μια ανθρώπινη τυπική επαφή μαζί σου.

Τέλος κοριτσάκι μου σε ξέγραψε. Δεν θα γυρίσει. Πάψε να κάνεις σενάρια με το μυαλουδάκι σου για την επιστροφή του. Είμαι σίγουρη πως θα έχεις εξαντλήσει όλα τα σενάρια. Θα τον έχεις φανταστεί να γυρνάει πίσω με κάθε πιθανό τρόπο και να σου λέει πόσο μεγάλο λάθος έκανε που σε άφησε, ότι δεν ξέρει ουτε εκείνος γιατί το έκανε. Θα φαντάζεσαι να χάνεσαι πάλι στην αγκαλιά του και να του λες όλα όσα δεν σε άφησε να του πεις τόσο καιρό

Σταμάτησε το όμως καρδούλα μου, δεν θα έρθει, δεν ήρθε μέχρι τώρα που σε άκουσε στα χειρότερα σου και που όντως ήσουν. Δεν άνοιξε καν τα μηνύματα σου, αλλά και να τα άνοιξε δεν πήρες ποτέ την παραμικρή απάντηση. Σε ξέγραψε, σε έριξε πάλι στο σκοτάδι και απλά έφυγε για μια άλλη αγκαλιά. Πίστεψε με ξέρω πόσο πονάς. Νιώθεις ανήμπορη να πιστέψεις μια τόσο γρήγορη αλλαγή. Αλλά ίσως κάποιοι άνθρωποι έτσι είναι φτιαγμένοι. Σου λένε λόγια και κάνουν πράξεις για κάποιο μικρό χρονικό διάστημα και μετά εξαφανίζονται σαν να μην υπήρξες ποτέ Σκληρό αλλά δυστυχώς τόσο αληθινό.

Ησύχασε λοιπόν, θα περάσει… Ξέρω πόσο εξοργίζεσαι κάθε φορά που χτυπάει το κινητό σου και εσύ βλέπεις κάποιο άλλο όνομα στην οθόνη του. Κάθε νύχτα κλαις και περιμένεις ένα του μήνυμα που δεν έρχεται ποτέ. Και όλα σου φαίνονται αδιάφορα. Και έρχονται στιγμές που τον μισείς γιατί ήξερε τι έχεις περάσει στο παρελθόν αλλά δεν δίστασε να σου κάνει ακριβώς το ίδιο. Και η τόση σιωπή του, η τόση αδιαφορία του κάνει τα τύμπανα των αυτιών σου να σπάνε, γιατί μέσα σου ουρλιάζεις. Πονάς, τα βάζεις με όλους, τίποτα δεν σε παρηγορεί. Γιατί πήρες μια μικρή δόση ευτυχίας και αυτό είναι που σε κάνει να υποφέρεις τόσο. Η παρ ολίγον ευτυχία που δεν ήρθε ποτέ. Που στην άρπαξε μέσα από τα χέρια και σου έκανε την καρδιά κομμάτια. Και κάθε της κομμάτι ζητάει ακόμα αυτή την ευτυχία.

Πέρασαν οι μέρες και οι εβδομάδες και εσύ ακόμα ελπίζεις το ανέλπιστο, ενώ αυτός σκορπάει ευτυχίες σε άλλη αγκαλιά. Πάψε λοιπόν σφίξε τα δόντια και προχώρα. Έφυγε. Δεν ήταν αληθινός παρά μόνο ένα ψέμα. Δεν το δέχεσαι ακόμα. Ξέρω είναι νωρίς αλλά σε παρακαλώ μην ελπίζεις άλλο, μην κάνεις άλλα σενάρια για την επιστροφή του. Δεν θα έρθει, δεν τον ενδιαφέρεις. Ήταν απλά ένα ωραίο πακέτο καλοστολισμένο απέξω αλλά μέσα ήταν άδειο και σκοτεινό. Μην κατηγορείς τον εαυτό σου, εσύ τα έδωσες όλα του φέρθηκες υπέροχα. Δεν φταις εσύ.

Πρέπει λοιπόν να σταματήσεις να ελπίζεις. Πρέπει να σταματήσω να ελπίζω. Αλλά πως;

Μοιράσου το!

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest

Τα βιβλία μας

Φευγάτος
Αλέξανδρος Κουτρούλης - Φευγάτος
Ελευθερία Τσιντάρη - Χωρίς την ελπιδα
Μαργαρίτα Τσεντελιέρου - Το Μυστικό

Δείτε Επίσης

Βρείτε μας στο Facebook

Δείτε Επίσης

Βρείτε μας στο Facebook