Μοναξιά

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest

Ξέρεις τι θα πει μοναξιά; Ξέρεις τι θα πει να μην έχεις να επικοινωνήσεις με άνθρωπο; Να επικοινωνήσεις όχι να μιλήσεις!

Να έχεις σύζυγο, παιδιά, οικογένεια, γονείς, απ’ όλα και να μην επικοινωνείς, γιατί δεν προλαβαίνεις γιατί όλο κάτι θα συμβαίνει ή γιατί ότι και να πεις δεν θα σε ακούσουν ή αν σ’ ακούσουν δεν θα σε καταλάβουν. Να ζητάς λίγη παρέα και να σου λένε :
-Όλη μέρα μαζί δεν είμαστε;
Ναι όλη μέρα μαζί είμαστε μα δεν ΜΙΛΑΜΕ!

Να θες μια αγκαλιά το βράδυ μόλις ξαπλώνεις για να φωλιάσεις ,για να νιώσεις γαλήνη , να ξεχαστείς και να πεις δυο κουβέντες χαζές και τελικά να βλέπεις μια πλάτη και να ακούς το ροχαλητό.
– Έλα μωρέ, λες, δεν φταίει δούλευε όλη μέρα.

Ναι , όλη μέρα που εσύ ήσουν μόνη σου, που εσύ έτρεχες πίσω από τα παιδιά σου, που έκανες δουλειές και πέρασαν ώρες χωρίς άχνα από το στόμα σου γιατί δεν είχες κάποιον να επικοινωνήσεις, γιατί ήθελες να πεις τις σκέψεις σου αλλά κανείς δε σε άκουγε. Δεν σε άκουγε γιατί ήθελε να σου πει τα δικά του προβλήματα ,πρώτος, τα δικά του παράπονα, τα δικά του κουτσομπολιά αλλά εσύ δεν ήθελες να ακούσεις. ΔΕΝ ήθελες να ακούσεις κάποιον άλλον, ήθελες να μιλήσεις για ΣΕΝΑ ,γι’ αυτά που νιώθεις και σε πνίγουν, γι’ αυτά που σε φοβίζουν, να ανταλλάξεις απόψεις, να πάρεις μια γνώμη ,κάτι διαφορετικό. Αλλά κανείς δεν είναι εκεί να ακούσει. Όλοι νομίζουν ότι έχουν περισσότερα προβλήματα από σένα. Πιστεύουν ότι η δική τους ζωή είναι πιο δύσκολη από την δική σου.

-Έλα μωρέ σιγά το θέμα ,εσύ θα τα καταφέρεις.
Και αλλάζει πάλι η κουβέντα, απομακρύνεται από σένα για ακόμη μια φορά. Ελάτε να πούμε δυο χαζές κουβέντες ,δυο όμορφα λόγια, να αναλύσουμε ένα θέμα βρε παιδί. Μια συζήτηση που ενδιαφέρει εμένα, κάτι που εγώ έχω μέσα στο μυαλό μου.

Μπα…

Και εσύ είσαι πάλι “μόνη”. Και τότε θέλεις να ουρλιάξεις .Θέλεις να σκίσεις με τα νύχια σου την ψυχή σου και να φωνάξεις είμαι εδώ ελάτε να μιλήσουμε, να επικοινωνήσουμε. Αλλά ποιος να σ’ ακούσει;

Αυτό θα πει μοναξιά.

 

Αράν

Μοιράσου το!

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest

Τα βιβλία μας

Φευγάτος
Αλέξανδρος Κουτρούλης - Φευγάτος
Ελευθερία Τσιντάρη - Χωρίς την ελπιδα
Μαργαρίτα Τσεντελιέρου - Το Μυστικό

Δείτε Επίσης

Βρείτε μας στο Facebook

Δείτε Επίσης

Βρείτε μας στο Facebook