Να είσαι καλά…

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest

Να σου πω μία ιστορία για το πώς μπορεί να αλλάξει η ζωή σου μέσα σε μία στιγμή.

Είμαι μία γυναίκα που ζούσα μια απλή καθημερινή ζωή όπως εσύ. Είχα την οικογένεια μου, τα παιδιά μου, την δουλειά μου. Θα μπορούσες να με πεις ευλογημένη. Με το σύζυγο μου όταν γνωριστήκαμε βιώσαμε την μαγεία του έρωτα αλλά αυτό το συναίσθημα με τα χρόνια εξασθενούσε. Η σκέψη της απιστίας δεν περνούσε ποτέ από το μυαλό μου παρά το γεγονός ότι ένιωθα με τον καιρό πως εκείνος με βάζει στο περιθώριο της ζωής του αλλά ήλπιζα ότι κάποια στιγμή αυτή η κατάσταση θα αλλάξει, κάποια στιγμή οι συζητήσεις μας για το μέλλον θα κατέληγαν στην αλλαγή, δεν γίνεται.

Ένα βράδυ, εκεί που σερφάριζα στο facebook είδα το κόκκινο φακελάκι στα μηνύματα. Μία καλησπέρα από έναν άγνωστο άντρα. Μία περιέργεια με ώθησε να απαντήσω αφού δεν είχα τι άλλο να κάνω εκείνη τη στιγμή. Η απάντηση μου έγινε ερώτηση του. Το μήνυμα έγινε βιντεοκλήση. Και τον είδα. Και με είδε. Και ξαφνικά συνειδητοποίησα ότι κάτι καινούργιο ξεκινάει. Κάτι παράνομο, το ένιωθα αλλά δεν μπορούσα να το σταματήσω. Ένας άγνωστος άντρας ήθελε να με γνωρίσει, ήθελε εμένα και αυτή η επιθυμία έγινε καταρράκτης μέσα μου.

Και από εκείνο το βράδυ άλλαξε η ζωή μου. Αυτός ο άγνωστος άντρας έκανε δυο ώρες δρόμο για ένα «χάρηκα» πριν φύγω για τη δουλειά. Συνέχιζε να το κάνει, η επιθυμία του διακρινόταν κάθε φορά που με συναντούσε στα κρυφά, έστω και για μία ώρα. Μπήκε στη ζωή μου ξαφνικά και μου άλλαξε την καθημερινότητα. Κι ας ήξερα ότι δεν θα βγάλει πουθενά αυτή η υπόθεση. Κι ας χανόμουν στην αγκαλιά του γευόμενη τα τρυφερά φιλιά του. Κι ας έβρισκα μηνύματα του στο κινητό μου που με έκαναν να χαμογελώ. Αυτές οι παράνομες στιγμές που ζούσα είχαν σβήσει κάθε αντίσταση μέσα μου.
Μία μέρα, άρχισα να νιώθω την αλλαγή. Τα μηνύματα έγιναν πιο αραιά, τα τηλεφωνήματα πιο σύντομα. Και κατάλαβα ότι κάτι δεν πήγαινε καλά μέχρι τη μέρα που έφυγε από τη ζωή μου έτσι ακριβώς όπως μπήκε. Ξαφνικά. Ποτέ δεν έμαθα το λόγο, ποτέ δεν τον αναζήτησα αν και η πληγή μέσα μου μεγάλωνε.

Εσύ λοιπόν που με έκανες να νιώσω γυναίκα ξανά και μου έδωσες το χάδι που μου είχε λείψει τόσο από τη ζωή μου, προσεύχομαι να είσαι γερός και δυνατός. Να είσαι καλά, ακόμα και τις στιγμές που δεν είσαι πλέον δίπλα μου. Σ’ ευχαριστώ για όσα μου πρόσφερες, έστω και ως διάλειμμα της καθημερινότητας μου, παρόλο που μου έμαθες πως είναι η ευτυχία κι από τότε νιώθω ένα κενό μέσα μου που δεν θα κλείσει ποτέ.
Σ’ ευχαριστώ.

 

Efi Karakwsta

Μοιράσου το!

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest

Τα βιβλία μας

Φευγάτος
Αλέξανδρος Κουτρούλης - Φευγάτος
Ελευθερία Τσιντάρη - Χωρίς την ελπιδα
Μαργαρίτα Τσεντελιέρου - Το Μυστικό

Δείτε Επίσης

Βρείτε μας στο Facebook

Δείτε Επίσης

Βρείτε μας στο Facebook