Να με φοβάσαι.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest

Σε παρατηρώ καιρό τώρα. Παρατηρώ τα παιχνιδάκια μυαλού που επιχειρείς να παίξεις μαζί μου. Σε παρατηρώ να προσπαθείς να με υποβάλλεις σε σκωτσέζικο ντους. Παρατηρώ πως με κοιτάς όταν νομίζεις ότι δεν βλέπω. Παρατηρώ πως τα χάνεις όταν η προσπάθειά σου να μου επιβληθείς καταλήγει στο κενό. Παρατηρώ πως χάνεις τη γη κάτω από τα πόδια σου όταν συνειδητοποιείς ότι το παιχνίδι σου το έχω καταλάβει και στο έχω γυρίσει μπούμερανγκ.

Με φοβάσαι. Καλά κάνεις. Να με φοβάσαι.

Να με φοβάσαι γιατί δεν με εξουσιάζεις. Να με φοβάσαι γιατί στέκομαι στα δύο μου τα πόδια αυτόνομη, αυτόφωτη και περήφανη. Να με φοβάσαι γιατί ορίζω το σώμα μου και το διαθέτω όπου θέλω, όποτε θέλω και σε όποιον θέλω. Να με φοβάσαι γιατί – κυρίως – ορίζω τη ψυχή μου. Να με φοβάσαι γιατί αυτήν δεν την διαθέτω σε κανένα. Είναι μόνο δική μου.

Να με φοβάσαι γιατί είμαι θηλυκό και όχι Barbie. Γιατί μπορώ να φροντίσω την καύλα σου πιο καλά από την κάθε μία. Να με φοβάσαι γιατί θα φροντίσω και την καύλα του μυαλού σου. Και αυτό δεν το θέλεις.

Να με φοβάσαι γιατί ζω για τη νέα εμπειρία. Και εάν δεν μπορείς να την προσφέρεις, σου έκλεισα την πόρτα με την μεγαλύτερη άνεση. Να με φοβάσαι γιατί δεν θα σε φροντίσω, δεν θα σου μαγειρέψω, δεν θα σου πλύνω. Αλλά, θα σε πάρω από το χέρι στις 3 το πρωί για να κάνουμε νυχτερινό μπάνιο και σεξ στα βράχια. Θα σε ξυπνήσω για να το κάνω. Και ας δουλεύεις την άλλη μέρα. Να με φοβάσαι γιατί δεν με ενδιαφέρει εάν δουλεύεις την άλλη μέρα.
Να με φοβάσαι γιατί ποτέ δε θα βαρεθείς μαζί μου, ποτέ δε θα νιώσεις την ασφάλεια της ρουτίνας. Να με φοβάσαι γιατί με την ίδια άνεση που θα εμφανιστώ το ένα βράδυ στη πόρτα σου με τα δωδεκάποντα μου, θα εμφανιστώ και την άλλη με τις Βερμαχτ.

Να με φοβάσαι γιατί θα ακούω και θα ενδιαφερθώ για τα προβλήματά σου. Αλλά το ενδιαφέρον θα είναι πραγματικό. Το αντέχεις το πραγματικό;

Να με φοβάσαι γιατί έχω γραμμένα τα λεφτά σου, τις γνωριμίες σου, τα αυτοκίνητά σου. Να με φοβάσαι γιατί είμαι χορτασμένη από αυτά και έχω δικά μου.

Να με φοβάσαι γιατί ποτέ δεν θα περιμένω τηλεφώνημά σου. Να με φοβάσαι γιατί ποτέ δεν θα περιμένω μήνυμά σου. Να με φοβάσαι γιατί ποτέ δεν θα περιμένω εσένα για να βγω, να διασκεδάσω. Να με φοβάσαι γιατί θα σε παρατήσω για να συμπαρασταθώ σε μία φίλη που περνάει δύσκολα. Να με φοβάσαι γιατί δεν θα είσαι ποτέ ο κόσμος μου. Να με φοβάσαι γιατί δεν θα είσαι ποτέ η προτεραιότητα μου.

Να με φοβάσαι γιατί δίνω πολλά. Αλλά και παίρνω. Να με φοβάσαι γιατί πρέπει να δώσεις αλλιώς δεν θα πάρεις.
Να με φοβάσαι γιατί δεν θέλω να σε παντρευτώ. Να με φοβάσαι γιατί δεν θέλω τα παιδιά σου. Να με φοβάσαι γιατί δεν κάνω σχέδια για εμάς. Δεν υπάρχει «εμείς». Γραμμές παράλληλες είμαστε που τέμνονται μια στο τόσο και συνεχίζουν παράλληλα. Να με φοβάσαι γιατί, εκείνη την φευγαλέα στιγμή που τέμνονται, τα απαιτώ όλα από εσένα. Να με φοβάσαι γιατί όταν τα πάρω, σε αφήνω πάλι ελεύθερο.

Να με φοβάσαι γιατί διαβάζω το μυαλό σου, διαβάζω τη ψυχή σου, διαβάζω τις σκέψεις σου. Να με φοβάσαι γιατί δεν θα ξέρεις το πρωί που ξυπνάς εάν θα είμαι εκεί ή αν θα έχω φύγει.

Να με φοβάσαι γιατί δεν θα σε ερωτευτώ, δεν θα σου παραδοθώ, δεν θα σου δοθώ. Να με φοβάσαι γιατί δεν πιστεύω στον έρωτα, δεν πιστεύω στο «για πάντα».

Να με φοβάσαι γιατί έχω περάσει από κόλαση. Και έχω βγει πιο δυνατή, πιο σκληρή αλλά και πιο αγνή από αυτή.
Οπότε έχεις δίκιο. Να με φοβάσαι. Συνέχισε να με φοβάσαι. Συνέχισε να μην ζεις.

Μοιράσου το!

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest

Τα βιβλία μας

Φευγάτος
Αλέξανδρος Κουτρούλης - Φευγάτος
Μαργαρίτα Τσεντελιέρου - Το Μυστικό

Δείτε Επίσης

Βρείτε μας στο Facebook

Δείτε Επίσης

Βρείτε μας στο Facebook