Νώντας από Επαμεινώνδας

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest

Γεια χαραντάν. Είπα ο χαιρετισμός να είναι ασορτί με το ύφος και τον τίτλο του κειμένου. Σήμερα λοιπόν θα μιλήσουμε για τον Νώντα. Μια που γνωρίσαμε την Κικίτσα δεν γίνεται να την αφήσουμε χωρίς ταίρι. Νώντας από Επαμεινώνδας λοιπόν και πάμε να τον γνωρίσουμε.

Ο τέλειος άντρας, ο άντρας ο σωστός, ο πρόστυχος, ο έξυπνος, ο γοητευτικός. Για το έξυπνος όρκο δεν παίρνω βέβαια, αλλά η Κικίτσα τον έχει κορώνα στο κεφάλι της. Διότι φίλες (και λίγοι φίλοι) το τιμάει το στεφάνι της. Δεν είναι απ’αυτές τις μοντέρνες τις προοδευτικές. Που μια κουβέντα λέει ο αφέντης και δέκα αυτές. Πάλι παρασύρθηκα όμως. Για τον Νώντα είπαμε θα μιλήσουμε.

Άντρας παλιάς κοπής. Από αυτούς ρε παιδί τους “είμαι άντρας και το κέφι μου θα κάνω”. Βέβαια δεν είναι και στην πρώτη νιότη αλλά αυτό δεν έχει καμία σημασία. Διότι ο φίλος μας (νομίζει) ότι με τα χρόνια γίνεται καλύτερος. Τελευταία ανακάλυψη του Νώντα η τεχνολογία και το facebook. Ώρες περνάει με το τάμπλετ στα χέρια. Έχει βρει και κάτι σπέσιαλ ομαδούλες κι είναι έτοιμος να ρουφήξει την γνώση του διαδικτύου. Και μετά στο καφενείο ανάμεσα σε Θανάση και μπουρλότ αισθάνεται ότι πρέπει να μεταφέρει τη γνώση αυτή και στους αδαείς συνδαιτημόνες.

Μέχρι που τους λυπάται τους καημένους. Πρόσφατα ανακάλυψε ότι τόσα χρόνια υποχθόνιες συνομωσίες θέλουν να μας έχουν στο σκοτάδι της αμάθειας. Αιώνες πιστεύαμε ότι η γη είναι σφαιρική. Όμως ο Νώντας ξέρει γιατί έχει μπει στη σωστή ομάδα. Επίπεδη είναι η γη ρεεεεεεεέι. Πάρτε το χαμπάρι. Κι αν έχετε αμφιβολίες απαντήστε σας παρακαλώ πολύ στην εξής ερώτηση : Αν ήταν σφαιρική πως θα στεκόμασταν όρθιοι; Δεν ξέρετε τι να απαντήσετε έτσι; Ταπούλα και 1-0 για τον Νώντα.

Η γνώση όμως δεν περιορίζεται φίλες και φίλοι. Γιατί ο Νώντας είναι Έλλην και κατά συνέπεια ανώτερος. Άλλωστε το λένε και στην ομάδα. Το DNA των Ελλήνων διαφέρει από όλων των υπολοίπων. Όλος ο πλανήτης υποκλίνεται στο μεγαλείο τους. Και φουσκώνει που λέτε ο γλυκούλης από περηφάνια που ανήκει στους εκλεκτούς.

Έχει πολύπλευρα ενδιαφέροντα. Μπορεί να εξηγεί για ώρες στο καφενείο για τα Νεφελίμ και τις θεωρίες συνωμοσίας. Για την εμπειρία του τότε που τον απήγαγαν εξωγήινοι γυρνώντας στο σπίτι ένα ξημέρωμα (κι έχοντας πιει αμέτρητους κατρούτσους). Ξύπνησε σε ένα παρκάκι χωρίς παπούτσια και πορτοφόλι. Μάλλον οι εξωγήινοι είχαν έρθει ξυπόλητοι και χωρίς συνάλλαγμα και τα δανείστηκαν. Το έλεγε στην Κικίτσα του και κρεμόταν από τα χείλη του. Σελέμπριτι ο Νώντας. Τον έδειξαν και σε μια εκπομπή του Ω τιβί κι έγινε πρώτη φίρμα στη γειτονιά.

Τα χαρίσματα του τελειωμό δεν έχουν. Διότι είναι κι ευσεβής. Τι νομίζατε, ότι θα ήταν κανένας από αυτούς τους μοντέρνους ανήθικους αμφισβητίες; Κάθε Κυριακή παίρνει αλά μπρατσέτα την Κικίτσα κι εκκλησιάζονται. Και να οι μετάνοιες και τα πατερημά. Και το πεντάευρω κολλαριστό κι από τα πρώτα στο δίσκο. Μην τον πουν και τσίπη. Και μετά καφεδάκι στην πλατεία. Εκεί βέβαια λίγο ζορίζεται. Έχει γεμίσει ο τόπος απ’αυτούς τους βρώμικους,αυτούς ντε, τους (ούτε να το γράψω μπορώ) τους πρόσφυγες. Αυτούς που τους στέλνουν οι Εβραίοι με τα καράβια για να αλλοιώσουν τον πολιτισμό μας. Είναι τέτοια η κατάντια που είδε να περνούν και δυο άντρες ίσα μ’εκεί πάνω πιασμένοι από το χέρι. Σηκώθηκε που λέτε και τους έφτυσε τους αμαρτωλούς. Κι η Κικίτσα χειροκροτούσε ενθουσιασμένη την κολώνα του σπιτιού της. Λίγο έλειψε να έρθει σε οργασμό. Μόλις γύρισαν σπίτι, του έκατσε μετά το παστίτσιο.

Τελειωμό δεν έχουν οι χαρές τους. Δεν σας τις αποκαλύπτω όλες. Να έχω κι εγώ κάτι να γράψω έτσι και ξεμείνω από ιδέες. Εξάλλου Νώντας είναι αυτός. Όλο και κάτι καινούριο θα κάνει. Ένα θέλω μόνο να σας πω κλείνοντας. Οποιαδήποτε ομοιότητα με πρόσωπα και γεγονότα δεν είναι καθόλου συμπτωματική.
Σας φιλώ.

Μοιράσου το!

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest

Τα βιβλία μας

Φευγάτος
Αλέξανδρος Κουτρούλης - Φευγάτος
Ελευθερία Τσιντάρη - Χωρίς την ελπιδα
Μαργαρίτα Τσεντελιέρου - Το Μυστικό

Δείτε Επίσης

Βρείτε μας στο Facebook

Δείτε Επίσης

Βρείτε μας στο Facebook