Ο ιστός της αράχνης

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest

Ο ιστός της αράχνης είναι ένα από τα πιο ανθεκτικά υλικά. Εξαιρετικά ελαφρύς, σχεδόν αδιόρατος αλλά πιο ανθεκτικός από ατσάλι.

Κάποιοι άνθρωποι, είναι φτιαγμένοι από αυτή την φυσική πρώτη ύλη. Τα χέρια τους, τα πόδια τους, το κεφάλι, η καρδιά τους, βρίσκονται στη θέση τους επειδή τα συγκρατούν εκεί τέτοιοι ιστοί. Νήματα φτιαγμένα από μετάξι, βιοδιασπώμενα μεν, σχεδόν αδιάρρηκτα δε.

Δε μπορείς να σπάσεις εύκολα αυτούς τους ανθρώπους, όπως δεν μπορείς να σπάσεις στη μέση, να τσακίσεις, ένα νήμα, μια “κλωστή” από ιστό αράχνης. Μπορείς να χαλάσεις το οικοδόμημα του ιστού στο σύνολο του με το χέρι σου, με μια σκούπα, ακόμα κι ο δυνατός αέρας μπορεί να το καταστρέψει. Ο ιστός μπορεί να κολλήσει στην παλάμη σου, στα μαλλιά, στα ρούχα σου και η αράχνη θα απομακρυνθεί… Μα το ίδιο το νήμα, δε θα σπάσει ποτέ. Έτσι είναι φτιαγμένο. Είναι η φύση του αυτή.
Είναι η ευλογία και η κατάρα του.

Αν είσαι άνθρωπος φτιαγμένος από τέτοια νήματα ιστού αράχνης, θα το ξέρεις μέχρι τώρα. Θα αναγνωρίζεις εδώ τον εαυτό σου. Θα σε διαβάζεις σ’ αυτές εδώ τις λέξεις. Θα θυμάσαι.

Θα θυμάσαι. Όλες τις φορές που σε τέντωσαν, σε χάλασαν, σε έβρεξαν, σε φύσηξαν στους 5 ανέμους, όλες τις φορές που σε φοβήθηκαν, σε έβρισαν, ευχήθηκαν να τέλειωναν μαζί σου.

Αν είσαι άνθρωπος – ιστός, θα θυμάσαι καλά, όλες τις φορές που ευχήθηκες να έσπαγες, για να τελειώσει η δοκιμασία σου επιτέλους, μα το μετάξι το μυαλού σου ήταν πιο ανθεκτικό από ατσάλι, είχες δοκιμάσει και μόνος σου να σε σπάσεις, μα έμεινες ΑΚΕΡΑΙΟΣ άνθρωπος, καημένε…

Μοιράσου το!

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest

Τα βιβλία μας

Φευγάτος
Αλέξανδρος Κουτρούλης - Φευγάτος
Ελευθερία Τσιντάρη - Χωρίς την ελπιδα
Μαργαρίτα Τσεντελιέρου - Το Μυστικό

Δείτε Επίσης

Βρείτε μας στο Facebook

Δείτε Επίσης

Βρείτε μας στο Facebook