Οδηγίες για παιδικό πάρτυ

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest

Πώς να κάνετε ένα θεματικό πάρτυ στο πιτσιρδέλι σας, οικονομικά και με μια δόση υπερβολής, τόση όση το μικράκι σας και οι φίλοι του να το θυμούνται για καιρό. Καταρχάς, πρέπει να σκεφτείτε πολύ σοβαρά το θέμα. Θεωρητικά θα πρέπει να είναι κάτι που το παιδί γουστάρει τρελά, αλλά και να είναι εύκολο να βρείτε υλικά. Και φυσικά θα πρέπει να έχετε καταλήξει πολύ καιρό πριν το πάρτυ, για να έχετε τον απαιτούμενο χρόνο να φτιάξετε ή να βρείτε όλα όσα χρειάζονται. Θεωρώ ότι 9 μήνες είναι αρκετοί. Μην φτάσετε σε υπερβολές του τύπου σήμερα τελείωσε το φετινό πάρτυ, και αύριο ψάχνω το θέμα για το επόμενο.

Αρχικά κάνετε μια βόλτα στο διαδίκτυο. Εκεί θα δείτε πολλές πολλές πολλές φωτογραφίες σχετικά με το θέμα που έχετε επιλέξει. Κάντε έναν φάκελο στην επιφάνεια εργασίας σας και αποθηκεύστε τις φωτογραφίες που μπορεί να σας φανούν χρήσιμες. Ιδανικά χωρίστε ανά κατηγορία. Τούρτα, διακόσμηση, δωράκια, ψυχαγωγία, προσκλητήρια. Κάποια από αυτά θα μπορέσετε να τα φτιάξετε μόνοι σας, αλλά ίσως να χρειαστείτε και βοήθεια από επαγγελματίες. Ειδικά στην τούρτα και στην ψυχαγωγία των παιδιών, θεωρώ ότι πρέπει να εμπιστευτείτε κάποιον έμπειρο.

Επόμενο βήμα είναι να κλείσετε τον χώρο όπου θα γίνει το πάρτυ. Αν ανήκετε στους τυχερούς που έχουν τεράστιο σπίτι, μεγάλη αυλή, η πυλωτή, δεν χρειάζεται να ψάξετε τίποτα. Οι υπόλοιποι, θα πρέπει να συνυπολογίσουν διάφορες παραμέτρους, όπως εποχή που θα γίνει το πάρτυ, οπότε αναλόγως κοιτάτε για κλειστό ή ανοιχτό χώρο, αριθμό καλεσμένων για να ξέρετε αν ψάχνετε μαγαζί ή γήπεδο, και φυσικά οικονομικό μπάτζετ, γιατί και ένα μουσείο είναι τέλειος χώρος, αλλά νοικιάζει την αίθουσα 700€ , συν 15€ το κάθε παιδί για την ξενάγηση, συν το catering, αποκλειστική συνεργασία με συγκεκριμένο μόνο που χρεώνει 10€ το κεφάλι. Αν δεν έχετε 1000€ λοιπόν τουλάχιστον, ψάξτε για κάτι οικονομικότερο, κοντά στην περιοχή σας.

Αφού βρείτε τον χώρο, καιρός να ασχοληθείτε λίγο με τα υλικά που θα χρειαστείτε για το στήσιμο του πάρτυ. Ίσως κάποια να πρέπει να τα παραγγείλετε από το εξωτερικό, οπότε καλό θα ήταν να τα αγοράσετε αρκετό καιρό πριν, αφού μερικές φορές μπορεί να περάσουν μέχρι και 2 μήνες μέχρι να τα παραλάβετε. Καλύτερα να τα έχετε νωρίτερα, παρά να αγχώνεστε τελευταία στιγμή αν θα έρθουν τελικά ή όχι. Προσοχή μόνο στα βρώσιμα προϊόντα. Αυτά μην τα αγοράσετε πολύ καιρό πριν.

Τούρτα βρήκατε; Βρήκατε! Ωραία. Πρέπει να βρείτε και κάποιον να σας την φτιάξει. Δεν μπορούν όλοι να φτιάξουν αυτή την 3d τρίπατη υπερπαραγωγή που είδατε στο pinterest. Κάντε προσεκτική έρευνα, ζητήστε φωτογραφίες από την δουλειά του ανθρώπου που σκέφτεστε να αναθέσετε την δουλειά. Μην ντραπείτε να ρωτήσετε στο φιλικό σας περιβάλλον για εμπειρίες. Δυστυχώς δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που μια τούρτα «Άριελ» έμοιαζε με τέρας του Λοχ Νες, ή ο μπάτμαν με κατσαρίδα. Και επιπλέον, μην ξεχνάτε ότι στην τούρτα, δεν παίζει ρόλο μόνο η εμφάνιση, αλλά και η γεύση. Θέλετε τούρτα, όχι κέικ με επικάλυψη ζαχαρόπαστας.

Ο καιρός πλησιάζει, και θα πρέπει σιγά σιγά να αρχίσετε να ασχολείστε και με τα προσκλητήρια, καθώς και με τις κατασκευές που θα κάνετε μόνοι σας. Το σημαντικότερο είναι να έχουν φαντασία, να είναι σχετικά με το θέμα, και να είναι έτοιμα στην ώρα τους. Μην προσπαθήσετε να φτιάξετε την Ακρόπολη. Θα χρειαστούν χρόνια. Επιλέξτε κάτι εύκολο, και γρήγορο. Ιδανικά οι προσκλήσεις δίνονται 10 μέρες πριν το πάρτυ, για να ενημερωθούν εγκαίρως όλα τα παιδάκια, και οι γονείς να μην κανονίσουν κάτι άλλο την συγκεκριμένη μέρα.

Για το τέλος κράτησα μια μικρή λεπτομέρεια, που θα ήθελα να την μοιραστώ μαζί σας. Η εμπειρία μου λέει, ότι καλό θα ήταν να κάνετε μια μικρή υπέρβαση, και να κλείσετε έναν φωτογράφο για το πάρτυ σας. Γιατί εσείς θα τρέχετε σας τρελοί, οι συγγενείς θα πετάν χαρταετό, και στο τέλος δεν θα έχετε καμιά φωτογραφία, εκτός από τις κλασικές την ώρα που το καμάρι σας σβήνει τα κεράκια.

Ελπίζω να βοήθησα λίγο. Να θυμάστε ότι το πιο σημαντικό είναι να περάσουν όλοι τέλεια στο πάρτυ, και το παιδί σας να είναι χαρούμενο. Καλή διασκέδαση!

Μοιράσου το!

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest

Τα βιβλία μας

Φευγάτος
Αλέξανδρος Κουτρούλης - Φευγάτος
Ελευθερία Τσιντάρη - Χωρίς την ελπιδα
Μαργαρίτα Τσεντελιέρου - Το Μυστικό

Δείτε Επίσης

Βρείτε μας στο Facebook

Δείτε Επίσης

Βρείτε μας στο Facebook