Οι Τρεις Σωματοσκυλοφύλακες

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest

Επιτρέψτε μας να σας διηγηθούμε με τη σειρά μας, τη δική μας ιστορία “τετράποδης” αγάπης…

Κάναμε το ταξίδι της επιστροφής. Εκείνες τις μέρες είχαμε χάσει με τραγικό τρόπο έναν αγαπημένο μας δάσκαλο, συγγενή, μα πάνω απ’ όλα άνθρωπο… Έναν άνθρωπο της επαρχίας, που είχε αφιερώσει τη ζωή του στη φροντίδα των ζώων και της γης του.

Συντετριμμένοι όπως ήμασταν, παραλίγο να τρακάρουμε με ένα μικρό χνουδωτό πλασματάκι, καταμεσής της επαρχιακής οδού!
Σταματώντας δεξιά να δούμε αν ζει, αν το χτυπήσαμε και σε τί κατάσταση ήταν, αποδείχθηκε το χειρότερο: το μικρό κουταβάκι ήταν παρατημένο από ανθρώπινο χέρι στην ερημιά, επίτηδες, χωρίς να φαίνεται σπίτι ή σημείο ζωής σε ακτίνα χιλιομέτρων.

Ήταν φανερό, η τύχη μας μίλησε: Για μια ζωή που αποχαιρετούμε, καλωσορίζουμε μια άλλη!
Αντιλαμβανόμενοι ότι ο μικρός -μόλις ενός μήνα!- άγγελος ήταν ασθενικός αδύναμος, με πολλά τσιμπούρια και ψύλλους στο κορμάκι του, αποφασίσαμε να τον πάρουμε μαζί μας. Καθώς όμως φεύγαμε και κυριολεκτικά πριν αφήσουμε τον έρημο δρόμο πίσω μας για τα καλά, ξεπρόβαλε από τους αγρούς η συντροφιά του! Μια άλλη καφέ χνουδωτή μπαλίτσα έτρεχε να προλάβει μπροστά του το αυτοκίνητο που μόλις είχε “απαγάγει” το φίλο του!

Η παρουσία μας εκεί, αποδείχθηκε σωτήρια για δύο μωρά τετράποδα πλάσματα, μα πάνω απ’ όλα για εμάς και τις κατοπινές ζωές μας…

Δε διστάσαμε ούτε μια στιγμή. Ο καιρός πέρασε και σήμερα, ο Άραγκον και ο Κρις – ναι, έτσι τους ονομάσαμε! – μεγαλώνουν μαζί μας, ζώντας παράλληλα ένα κοινό όνειρο που έγινε πραγματικότητα.
Μέχρι κι η μικρή θηλυκιά μας, η Κρέμα, τους συνήθισε και πια είναι η πιο αξιολάτρευτη τετράποδη παρέα!
Σαν άλλοι Τρεις Σωματοφύλακες ενσαρκώνουν το πιο άπιαστο όνειρο για το σπίτι και την οικογένειά μας: να ζούμε όλοι μαζί αρμονικά, ένας για όλους και όλοι για έναν!

 

Αποφασίσαμε λοιπόν να δημιουργήσουμε μια Σελίδα που θα περιλαμβάνει τις καθημερινές συνήθειές τους αλλά και τις περιπέτειές τους, εν είδει ημερολογίου. Μα πάνω απ’ όλα μια Σελίδα που θα ευαισθητοποιεί και θα προτρέπει φίλους και αναγνώστες να εντείνουν την προσπάθειά τους για ένα καλύτερο αύριο: Για όλους τους τετράποδους αγγέλους που δεν έχουν ακόμα βρει σπίτι κι αγκαλιά…

https://www.facebook.com/somatoskilofilakes/

Μοιράσου το!

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest

Τα βιβλία μας

Φευγάτος
Αλέξανδρος Κουτρούλης - Φευγάτος
Ελευθερία Τσιντάρη - Χωρίς την ελπιδα
Μαργαρίτα Τσεντελιέρου - Το Μυστικό

Δείτε Επίσης

Βρείτε μας στο Facebook