Όλα καλά.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest

Μαλάκας;

Προφανώς. Μαλάκας. Δεν είχες άδικο. Καλά το είπες.
Και μπάσταρδος. Και κωλοπαίδι.

Tι άλλο με είχες πει, δε θυμάμαι – ήμουν απασχολημένος να κλείνω παράθυρα και μπαλκονόπορτες στο σπίτι μου για να μη γίνω έκτακτο παράρτημα στην γειτονιά, ήμουν απασχολημένος να προσπαθώ να σε κάνω να ηρεμήσεις και να μην ουρλιάζεις, ήμουν απασχολημένος να προσπαθώ να σε σταματήσω για να μη μου σπάσεις τους δίσκους και την κιθάρα μου – γιατί αν το έκανες , μα το Θεό θα σε σκότωνα – να, πες με και δολοφόνο τώρα, πάλι δίκιο θα έχεις.

Κοπάνησες και την πόρτα φεύγοντας.
Την ίδια πόρτα που με δισταγμό πέρασες πριν 7 μήνες. Δεν σ΄ έφερα με το ζόρι, μπάσταρδος είμαι, όχι βιαστής. Μπήκες, βγήκες πολλές φορές. Από την πόρτα μου, από τη ζωή μου. “τι θέλω εγώ μαζί σου, έχω άντρα και παιδιά, κάνω λάθος μαζί σου.” Έφυγες. Ξαναήρθες. Επανάληψη.

Ο μαλάκας, εδώ.

“ Πηδιέσαι με άλλες, που ήσουν; Δε με σκέφτεσαι. Δε σήκωσες το τηλέφωνο σου, με ποια ήσουν; Δεν αντέχω άλλο να είμαι μαζί σου, πεθαίνω, δεν αντέχω άλλο, ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΩ ΑΛΛΟ, ΤΟ ΞΕΡΩ, ΕΧΕΙΣ ΑΛΛΕΣ, ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΑΣ!”

Ο μαλάκας δεν απαντάει, τι να πει. “Ναι, πήγα, σ’ έχω για ένα πήδημα κι όταν πας στον άντρα σου τον δίνω και γω αλλού.” “Όχι, δεν πάω μ’ άλλες – Θέλω εσένα, μόνο εσένα και βασανίζομαι όπως και συ σ΄ αυτή την αδιέξοδη φάση που ζούμε”. Τι θα έκανε τη ζωή σου πιο εύκολη, ποια απάντηση;

Ο μαλάκας δεν αμφισβητεί ότι υποφέρεις. Δε σου είπε ποτέ “δε σε νοιάζει για μένα, είμαι ένα παιχνίδι στη συλλογή σου, με κοροϊδεύεις, γελάς μαζί μου με την παρέα σου.” Και όταν από το τίποτα και χωρίς λόγο, εσύ παθαίνεις κρίση και τον κατηγορείς για όλα αυτά, πάλι δε λέει τίποτα. Τι σημασία έχει, αφού έχεις βγάλει τα συμπεράσματα σου.

Έχει πλάκα, τελικά. Τα έκανες όλα πουτάνα σπίτι του και σηκώθηκες κι έφυγες. Δε σ’ έπιασε από τα μαλλιά, δε σήκωσε χέρι, σ’ άφησε να ξεσπάσεις. Έχει σημασία αν δεν μπορούσε να ηρεμήσει μετά, αν έσφιξε τις γροθιές μέχρι να πονέσουν οι τένοντες, έχει σημασία που έγινε κόκαλο εκείνο το βράδυ;

Αυτό που έχει πλάκα, είναι πως σε είδε λίγες μέρες μετά, με τον άντρα σου και τα παιδιά σου. Ο σύζυγος είχε το χέρι του χαμηλά στη μέση σου και συ του μιλούσες και γελούσες. Ωραία εικόνα. Όμορφη οικογένεια. Η αλήθεια είναι πως δεν φαινόσουν και πολύ να υποφέρεις, δεν φαινόσουν και πολύ να μην αντέχεις χωρίς εμένα, δεν έμοιαζες για γυναίκα που είχε φτάσει στα όρια της.

Μην αναρωτιέσαι λοιπόν, γιατί δεν απαντάει ο μαλάκας όταν τον κατηγορείς πως πάει με άλλες και πως δεν σε νοιάζεται και δεν σε αγαπάει. Μην αναρωτιέσαι για ποιο λόγο δεν κάνει τίποτα για να σε φέρει πίσω. Αυτός είναι ο λόγος. Μια ωραία εικόνα. Μια όμορφη οικογένεια.

Να περνάς καλά.

 

Μπάσταρδος

 

Μοιράσου το!

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest

Τα βιβλία μας

Φευγάτος
Αλέξανδρος Κουτρούλης - Φευγάτος
Ελευθερία Τσιντάρη - Χωρίς την ελπιδα
Μαργαρίτα Τσεντελιέρου - Το Μυστικό

Δείτε Επίσης

Βρείτε μας στο Facebook

Δείτε Επίσης

Βρείτε μας στο Facebook