Ουδείς μωρότερος των Ιατρών

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest

Δηλαδή συγγνώμη κιόλας. Είμαστε σοβαροί άνθρωποι εμείς; Είμαστε μορφωμένοι άνθρωποι; Υπάρχουν κάποιοι που μας παίρνουν στα σοβαρά και μας εμπιστεύονται τις ζωές τους; Όταν μας πιάνει η τρέλα γινόμαστε σούργελα. Και επικίνδυνα σούργελα γιατί κρυβόμαστε πολύ καλά κάτω από την άσπρη ποδιά και παριστάνουμε τους σοβαρούς. Δείτε παρακάτω περιστατικά και βγάλτε τα συμπεράσματά σας.

Περιστατικό 1ο
Εξωτερικά ιατρεία Ουρολογικής. Μπαίνει κύριος κάποιας ηλικίας.
-Καλημέρα γιατρέ. Παρακαλώ θα ήθελα τη βοήθειά σας.
– Καλημέρα. Σε τι μπορώ να σας βοηθήσω;
– Γιατρέεεε,
(ήταν και ντροπαλούλης ) από πεοθηλασμό τι μπορείς να κολλήσεις;;
Παύση. Με κοιτάει ο Ουρολόγος. Τον κοιτάω και εγώ.
– Από πεοθηλασμό μπορείτε να κολλήσετε τερηδόνα πέους. Αλλά επειδή δεν είμαι ειδικός εγώ στις τερηδόνες, θα ήταν καλύτερα να πάτε ακριβώς δίπλα στο Οδοντιατρικό για να έχετε μια πιο πλήρη διάγνωση.
Με κοιτάει ο κύριος και εννοείται φυσικά ότι συμφωνώ και εγώ με την άποψη του Ουρολόγου. Τι λέμε τώρα; Επιστήμονας όχι αστεία.
– Ευχαριστώ γιατρέ. Και πάλι καλημέρα.
Και μετά από 5 λεπτά μπουκάρει έξαλλος ο οδοντίατρος και ουρλιάζει:
– ΕΙΣΑΙ ΗΛΙΘΙΟΣ;; Τι ρωτάω. Είσαι ηλίθιος και εσύ και η άλλη που με κοιτάει και χασκογελάει. Και άντε εσείς είστε βλαμμένοι. Είναι δυνατόν να μου κουβαληθεί ο άλλος και να τον ρωτήσω τι πρόβλημα έχει και να μου κατεβάσει φάτσα φόρα τα βρακιά και να μου πετάξει την ψωλή στη μούρη και να επιμένει να τον εξετάσω για να δω αν έχει τερηδόνα;

Περιστατικό 2ο
Εξωτερικά ιατρεία Νευροχειρουργικής.
Έχουμε πιει τον καφέ και ετοιμαζόμαστε να ξεκινήσει η εξέταση των ασθενών που περιμένουν. Ελέγχουμε τα παραπεμπτικά. Είναι καμιά πενηνταριά.
– Ποιον έχουμε νοσοκόμο σήμερα για τα εξωτερικά;
– Τον Ανδρέα, τον ψηλό από τα επείγοντα.
– Σοβαρά; Μισό να τον στρώσω, γιατί την άλλη φορά μου είχε βάλει αφρίζον γαλάκτωμα μέσα στο διάλυμα για τα εγκεφαλογραφήματα και αντί να εξετάζω ασθενείς για επιληψία είχα φτάσει στο σημείο να τους λούζω, να τους κουρεύω, να κάνω πιστολάκι και να τους πετάω και ανταύγειες για να φωτίσει το πρόσωπο.

– Καλά σου έκανε γιατί εκείνη την ημέρα μας είχες βάλει κόλλα Logo στους καφέδες και είχαμε όλοι ένα χαμόγελο σαν τον Joker στο Batman.
– Δεν με νοιάζει. Θα του κάνω αντίποινα, του ψωριάρη!

Και ετοιμάζω ψεύτικο παραπεμπτικό με έναν φανταστικό ασθενή με το όνομα «Στουμπούτσος Γεώργιος – αυχεναλγία με ριζιτικές εκδηλώσεις».

Φανταστείτε την εικόνα για έξι ώρες να βγαίνει ένας βλαμμένος στους διαδρόμους με καμιά 300 ασθενείς να περιμένουν και από τα γύρω ιατρεία και κάθε τρεις και λίγο να ουρλιάζει «Στουμπούτσος!!!!» Καημένε Ανδρέα!

Για να φύγουμε λίγο από τα εξωτερικά και να πάμε στα άδυτα των χειρουργείων…

Περιστατικό 3ο
Ασθενής έτοιμος για χειρουργείο, έχει πάρει αναισθησία, έχει κοιμηθεί και προσπαθούν να τον γυρίσουν μπρούμυτα για να χειρουργηθεί στη μέση. Πως σκατά τον έπιασαν, πως τον γύρισαν, τι τσόντες έβλεπε στον ύπνο του, και ξαφνικά βλέπουμε τον ωραίο κοιμώμενο σε πλήρη στύση. Ευκαιρία βρήκε ο χειρουργός και άρχισε να φωνάζει….
«Ωωωωω τι δόρυ είναι αυτό! Ρε σεις Μακεδόνας ο τύπος. Μας έβγαλε τη σάρισσα . Ελάτε εδώ ρε μικροτσούτσουνοι να προσκυνήσουμε το είδωλο!» και κάτι άλλες πολεμικές ιαχές…
Τελείωσε αισίως το χειρουργείο και μαζευτήκαμε να τον ξυπνήσουμε από την αναισθησία.
– Εδώ είμαστε και πάλι, αγαπητέ μου, του μιλάμε με τη μάσκα στου σοβαρού επιστήμονα. Το χειρουργείο πήγε άριστα. Δεν θα έχετε κανένα πρόβλημα και θα επανέρθετε στους φυσιολογικούς σας ρυθμούς σύντομα. Έχετε καμιά απορία;
– Ναι γιατρέ. Τελικά το προσκύνησαν το είδωλο μου οι μικροτσούτσουνοι;

(Όχι γαμώτι. Δεν είχε πιάσει ακόμα πλήρως η αναισθησία και μας άκουγε ο καψερός)

– Δεν σας καταλαβαίνω αγαπητέ μου. Προφανώς θα είναι κάποια από τα συμπτώματα της αναισθησίας και θα τα ονειρευόσασταν. Είναι σύνηθες φαινόμενο οι ασθενείς σε αυτό το στάδιο να ακούνε διάφορα φανταστικά πράγματα.
– Μα γιατρέ, τα άκουγα καθαρά. Σαν να γινόταν δίπλα μου. Σαν κάποιος να ήταν από πάνω μου και να φωνάζει για σάρισσες και δόρυα.

– Είδατε τι σας έλεγα; Προφανώς κάτι θα βλέπατε στον ύπνο σας για Μακεδονικούς πολέμους . Καλησπέρα σας.
(Πάμε να φύγουμε, μαλάκες μη μας καταλάβει και γίνουμε ρεντίκολο)
Και μη νομίζετε από τη λαίλαπα της βλακείας μας ότι θα μας ξεφύγουν ακόμα και οι συγγενείς μας. Οοοοοοοοοχι καριολάκια. Στην πυρά και εσείς.

Περιστατικό 4ο
Η μανούλα. Η έρμη μανούλα που έκανε το λάθος να χειρουργηθεί στο νοσοκομείο που είναι το καμάρι της. Και ακόμα χειρότερα στην κλινική που είναι το σπλάχνο της και να το εμπιστευθεί για χειρουργείο. Και σιγά το χειρουργείο. Ένα μικρό πρόβλημα στο ωλένιο νεύρο.
Και λίγο πριν μπει για εγχείρηση, μας έκανε και χιούμορ. Εμάς!!
– Βρε παιδιά. Να σας πω. Τώρα που θα είμαι στο χειρουργείο και θα μου κάνετε εγχείρηση, δεν μου κάνετε και μια ανόρθωση στήθους και ένα lifting να έρθω να ξανανιώσω; Χαχαχαχα!
Χεχεχεχε!

Και έχει τελειώσει το χειρουργείο και η μητέρα μεταφέρεται στο δωμάτιό της και περιμένουμε να ξυπνήσει. Ανοίγει τα μάτια της, όλα καλά. Μας μιλάει, μας απαντάει, όλα τέλεια. Αλλά δεν μπορεί να γυρίσει το κεφάλι της. Ούτε δεξιά, ούτε αριστερά. Κάτι την εμποδίζει. Αφού κατάφερε να το γυρίσει βλέπει ότι δίπλα στα μάγουλά της και από τις δυο μεριές υπήρχαν βυζιά. Είχε τα βυζιά στα μάγουλα.
Γιατί το κωλόπαιδό της που έφτυσε αίμα να το μεγαλώσει και να το σπουδάσει, όση ώρα ήταν στο χειρουργείο η μάνα του, στο κρεβάτι του πόνου, εκείνο έκανε δύο τεράστια βυζιά από γύψο, τα κόλλησε στα δικά της και τα άφησε έτσι να τα δει όταν ξυπνήσει. Και γυρνούσε η μανούλα από το χειρουργείο μισοκοιμισμένη στο θάλαμο διασχίζοντας το νοσοκομείο με τα βυζομάγουλα.
– Τι είναι αυτά;;;;;; Τι μου κάνατε;;;;;
– Τίποτα μαμά. Ανόρθωση στήθους δεν ήθελες; Ανόρθωση σου έκανα. Τούμπανο έγιναν!
– Δεν θα σηκωθώ ρε ηλίθια από το κρεβάτι; Μάντεψε ποιος θα τρώει μπάμιες για μία εβδομάδα!

Θέλετε και άλλα; Έχω άπειρα. Αλλά δεν τα λέω. Δεν θα εκτεθώ και άλλο γιατί στο τέλος δεν θα μας εμπιστεύονται ούτε οι γάτες.

Και τώρα πάω. Έχουμε και δουλειές. Είμαστε σοβαροί επιστήμονες εμείς και πάμε να σώσουμε ζωές. Αλλά μη σας ξεγελάει η άσπρη ποδιά. Κάτι ήξεραν οι πρόγονοι μας και έλεγαν «Ουδείς μωρότερος των Ιατρών»

Μοιράσου το!

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest

Τα βιβλία μας

Φευγάτος
Αλέξανδρος Κουτρούλης - Φευγάτος
Ελευθερία Τσιντάρη - Χωρίς την ελπιδα
Μαργαρίτα Τσεντελιέρου - Το Μυστικό

Δείτε Επίσης

Βρείτε μας στο Facebook

Δείτε Επίσης

Βρείτε μας στο Facebook