Πάβλοβα με φράουλες

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest

Αν το’χεις με το μπαλέτο και την ιστορία τότε ξέρεις πως αυτό το γλυκό χρωστάει το ονομά του σε μεγάλη Ρωσίδα χορεύτρια για την οποία τιμής ένεκεν οι Αυστραλοί είπαν να προσθέσουν θερμίδες, φρεσκάδα, κυρίως όμως ένα υπέροχο γλυκό.

Πρόσφατα που βρέθηκα στη Θεσσαλονίκη, έφαγα υπέροχη πάβλοβα. Μία τραγανιστή κάτασπρη μαρεγκένια φωλιά, που έκρυβε απολαυστική κρέμα ζαχαροπλαστικής γεμάτη άρωμα βανίλιας (ενισχυμένη με βούτυρο οπότε θα έλεγα καλύτερα crème mousseline) και από επάνω μία ελαφριά σαντιγί μαζί με φράουλες.

Σήμερα στην εκδοχή μου, για πιο ελαφρύ αποτέλεσμα θα αφήσω την κρέμα ζαχαροπλαστικής στην άκρη και θέλοντας να μπω σε πιο καλοκαιρινά μονοπάτια, προτείνω να φτιάξουμε φωλιές από μαρέγκες και να εμπλουτίσουμε με σαντιγί μασκαρπόνε και φρεσκοκομμένα κομματάκια γλυκιάς φράουλας συνοδεύοντας με άχνη και με σιρόπι φρούτων του δάσους.

Για την εκτέλεση της συνταγής μαρέγκας καθώς και για τη σαντιγύ μασκαρπόνε όλες οι λεπτομέρειες βρίσκονται στη συνταγή Τούρτα μαρέγκα με σοκολάτα, μπανάνες, κραμπλ και μασκαρπόνε (κλικ καλέ!). Να χρησιμοποιήσεις απλά τις παρακάτω αναλογίες.

 

 

Μοιράσου το!

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Δείτε Επίσης

Βρείτε μας στο Facebook