Πέτα Ψηλά

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest

Κι έρχεται εκείνη η στιγμή στη ζωή σου που καλείσαι να επιλέξεις. Σαν άλλος Ηρακλής μπροστά στο σταυροδρόμι. Βέβαια εκείνος έπρεπε να διαλέξει ανάμεσα στην Αρετή και στην Κακία. Την Τιμιότητα και τον εύκολο Πλουτισμό. Και φυσικά ως ημίθεος, ήταν εξαιρετικά εύκολο για αυτόν να κάνει την επιλογή του. Εσύ όμως δεν είσαι παρά ένας κοινός θνητός. Με πάθη, φόβους και ανασφάλειες. Και νοιώθεις ότι το δικό σου σταυροδρόμι δεν έχει τόση εύκολη επιλογή. Δεν καλείσαι να επιλέξεις ανάμεσα στο Καλό και στο Κακό. Οι δικές σου επιλογές είναι λιγότερο εντυπωσιακές.

Από τη μία η σιγουριά και η ασφάλεια, η συνήθεια και η ρουτίνα. Και από την άλλη η εξέλιξη και η πρόοδος, η ένταση και το πάθος. Το δεξί ημισφαίριο του εγκεφάλου σου, η λογική, σου φωνάζει να μην ρισκάρεις. Μια χαρά είναι η ζωή σου. Θα μπορούσε βέβαια να είναι και καλύτερα, αλλά δε βαριέσαι. Κοίτα γύρω σου πόσοι άνθρωποι υποφέρουν, πόσοι άνθρωποι είναι σε χειρότερη μοίρα από σένα. Γιατί δεν είσαι ικανοποιημένος με τον μέσο όρο; Τι σου λείπει; Το αριστερό ημισφαίριου του εγκεφάλου σου, το συναίσθημα, επαναστατεί. Σε πιέζει να προχωρήσεις. Να βγεις από το τέλμα. Να υψώσεις το ανάστημά σου και να πετάξεις ψηλά. Τόσο ψηλά όσο μόνο εσύ μπορείς να φτάσεις.

Εκείνη ακριβώς τη στιγμή κλείνεις τα μάτια σου. Πιστεύεις ότι είναι πολύ μεγάλο βάρος για να το σηκώσεις μόνος σου. Σκύβεις το κεφάλι, σχεδόν παρατημένος. Όμως μέσα σου ξέρεις τι πρέπει να κάνεις. Ουσιαστικά η επιλογή σου είναι μονόδρομος. Δεν θα μπορέσεις να ξανακοιτάξεις τον εαυτό σου στον καθρέπτη αν δεν τολμήσεις. Παρακαλάς για ένα σημάδι. Έναν οιωνό ότι η απόφασή σου είναι η σωστή. Φοβάσαι , κατανοείς όμως ότι ο φόβος είναι και αυτός ένα ανθρώπινο συναίσθημα. Όπως και η ελπίδα. Και προτιμάς να ελπίζεις παρά να φοβάσαι. Δεν αντέχεις να ζεις άλλο με τον φόβο.

Και τότε ανοίγεις τα μάτια σου και βλέπεις το ουράνιο τόξο. Την χρωματιστή αψίδα που ξεπροβάλει πάντα μετά την καταιγίδα. Και είσαι σίγουρος. Ξέρεις ότι θα τα καταφέρεις. Θα κοπιάσεις, θα κουραστείς, μπορεί πολλές φορές να απογοητευθείς, αλλά θα τα καταφέρεις. Τίποτα δεν μπορεί να σε κρατήσει πίσω. Χρειάζεσαι να αναπνεύσεις καθαρό αέρα, να νιώσεις τον άνεμο να σου χτυπάει το πρόσωπό σου. Καβαλάς τη μηχανή και φεύγεις. Πετάς. Όλος ο κόσμος είναι στα πόδια σου. Τίποτα πια δεν σε φοβίζει. Έχεις τη σιγουριά του νικητή. Είσαι δυνατός. Είσαι μοναδικός.
Ο δρόμος είναι άδειος. Το φεγγάρι, χλωμό και μισό, μετά βίας φωτίζει την πορεία σου. Ξαφνικά μια σκιά πετάγεται μπροστά σου. Δεν προλαβαίνεις να φρενάρεις. Γυρίζεις απότομα το τιμόνι και βγαίνεις από το δρόμο. Ένα δέντρο σου κόβει τον δρόμο. Τώρα πια πραγματικά πετάς. Και τίποτα δεν μπορεί να σε γυρίσει πίσω.

Μοιράσου το!

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest

Τα βιβλία μας

Φευγάτος
Αλέξανδρος Κουτρούλης - Φευγάτος
Μαργαρίτα Τσεντελιέρου - Το Μυστικό

Δείτε Επίσης

Βρείτε μας στο Facebook

Δείτε Επίσης

Βρείτε μας στο Facebook