Ποτέ πια κανένας άλλος…

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest

Ήταν μόνο 17. Πόσα να έχει προλάβει να ζήσει μέχρι τα 17; Εκείνος ήταν 16. Με συμπεριφορά μεγαλύτερη της ηλικίας του. Γνωρίστηκαν έναν χειμώνα σε μια κοινή παρέα . Δεν ήταν έρωτας με την πρώτη ματιά. Στην αρχή ήταν συμπάθεια, μετά φιλία, μετά πειράγματα, ώσπου ήρθε ο έρωτας. Πήγαιναν στο ίδιο σχολείο και ο έρωτας φούντωνε μέρα με τη μέρα. Όλα κυλούσαν όμορφα. Κοπάνες, ραντεβουδάκια στα κρυφά, μηνύματα εν ώρα μαθήματος για ξεμονάχιασμα στις τουαλέτες. Αποφάσισε με την καρδιά της ότι θα ήταν ο πρώτος της. Έτσι και έγινε. Έκανε το μεγάλο βήμα που τόσο φοβόταν.

Καθώς όμως ο καιρός περνούσε, η συμπεριφορά του απέναντι της άλλαζε. Γινόταν βίαιος και απαιτητικός, σε σημείο να την κάνει να ματώνει. Όχι μόνο σωματικά. Μάτωνε η καρδιά της κάθε φορά που αστραπιαία έπεφτε το χαστούκι στο πρόσωπο της. Μάτωναν τα όνειρα της, πίστευε ότι έφταιγε και άξιζε αυτόν τον εξευτελισμό. Μετά από κάθε χαστούκι μια συγνώμη. Την οποία δεχόταν γιατί τον αγαπούσε. Έτσι τουλάχιστον πίστευε τότε. Και ακολούθησαν χτυπήματα στον τοίχο, κλωτσιές, μπουνιές και όλα τα συναφή. Παρ όλα αυτά συγχωρούσε και υπέμενε. Κατάπινε τις προσβολές την μια μετά την άλλη. Λάτρευε όμως τα πάντα πάνω του, από το όνομα του μέχρι τα μάτια του.

Ένα πρωινό τον έψαχνε στην αυλή. Δεν τον βρήκε πουθενά. Του έστειλε μήνυμα. Καμία απάντηση. Τον πήρε τηλέφωνο. Τίποτα. Άρχισε να ανησυχεί. Εμφανίστηκε την 4η διδακτική ώρα. Τον είδε του μίλησε, τον ρώτησε που ήταν και της είπε ότι θα της εξηγήσει αργότερα. Έδωσαν ραντεβού στο διάλειμμα στην πίσω σκάλα που δεν πατάει ψυχή. Τον ρώτησε για πολλοστή φορά που ήταν και δεν απαντούσε. Την κοίταξε στα μάτια με βλέμμα παγωμένο και αμέσως το χαμήλωσε στη γη. Της είπε ότι την ώρα που τον καλούσε στο κινητό ήταν στο κρεβάτι με την φίλη της. Την κοίταξε με λύπηση και οίκτο. Αλλά δεν πρόλαβε να της ρίξει δεύτερη ματιά γιατί μια μπουνιά ήρθε και προσγειώθηκε εκεί στο μικρό κενό ανάμεσα στα μάτια του και πάνω από την μύτη του. Δεν πρόλαβε να αντιδράσει. Ζαλίστηκε και παραπάτησε. Ψέλλισε μόνο ένα, «συγνώμη δεν το ήθελα». Ούρλιαζε, τον χτυπούσε, τον χτυπούσε με τέτοια μανία για όλα όσα της είχε προκαλέσει τα χρόνια που πέρασαν μαζί, για τα δύο χρόνια από την ζωή της που σπατάλησε. Ύψωσε το ανάστημα της και είπε τέρμα ως εδώ. Κι είχε αργήσει πολύ να το κάνει.

Αλλά όχι δεν θα της το έκανε τόσο εύκολο. Παραμόνευε στο κάθε βήμα της. Είχε γίνει η σκιά της. Την παρακολουθούσε σιωπηλά, αλλά εκείνη το ένιωθε. Ήξερε ότι δεν θα ξεμπερδέψει εύκολα. Στα γενέθλια της είχε βγει με τους γονείς της και την αδερφή της για φαγητό. Αυτός ήξερε, την παρακολούθησε όταν έφυγε απ’ το σπίτι και πήγε να τους συναντήσει. Της έστειλε ένα μήνυμα με ευχές και χρόνια πολλά. Αμέσως ένα άλλο μήνυμα για να συναντηθούν σε κοντινή απόσταση από κει που καθόταν με τους γονείς της για να της ευχηθεί και να της δώσει το δώρο του, που το διάλεξε με αγάπη και σκοπό να τα ξαναβρούν. Έκανε το λάθος να πάει. Μόνη της. Την παρακάλεσε να γυρίσει κοντά του, έπεσε στα γόνατα. Εκείνη την είχε πάρει την απόφαση της. Για κανέναν λόγο δεν θα ξαναζούσε αυτό το μαρτύριο. Γύρισε στο τραπέζι έχοντας αποκομίσει απ’ την τελευταία τους συνάντηση μια μελανιά στο μάτι και αρκετές εκδορές στον λαιμό.

Ο πατέρας της ήξερε ότι κάτι δεν πάει καλά, και τώρα το επιβεβαίωσε. Την ανάγκασε και του τα είπε όλα. Έμαθε όλα όσα πέρασε αυτά τα 2 χρόνια. Την αγκάλιασε και σηκώθηκε απ το τραπέζι σαν μαινόμενος ταύρος. Έψαξε και τον βρήκε. Το τι ειπώθηκε μεταξύ τους κανένας δεν το έμαθε ποτέ, αλλά τουλάχιστον βγήκε οριστικά απ την ζωή της. Δεν την ενόχλησε ποτέ ξανά από τότε. Τώρα πλέον μεγάλωσαν και έφτιαξαν τις ζωές τους. Εκείνος με την φίλη της και εκείνη με έναν άντρα ήρωα και τρυφερό. Τώρα ζει ευτυχισμένη και περιτριγυρισμένη από παιδικές φωνούλες. Γιατί μέσα της είπε: ΠΟΤΕ ΠΙΑ ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΛΛΟΣ!

 

Golden Rose

Μοιράσου το!

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest

Τα βιβλία μας

Φευγάτος
Αλέξανδρος Κουτρούλης - Φευγάτος
Ελευθερία Τσιντάρη - Χωρίς την ελπιδα
Μαργαρίτα Τσεντελιέρου - Το Μυστικό

Δείτε Επίσης

Βρείτε μας στο Facebook

Δείτε Επίσης

Βρείτε μας στο Facebook