Συγγνώμη κύριε, ποιος είστε;

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest

Βορειοδυτική Ευρώπη. Σωτήριον έτος 2018. Δεν ξέρω πραγματικά πως να ξεκινήσω. Πριν δυο μέρες πέθανε ο καθηγητής. Ένα από τα πιο φωτισμένα μυαλά του σύγχρονου κόσμου. Στεναχωρήθηκα, θύμωσα και στη συνέχεια, συνομιλώντας με αγαπημένη φίλη με την οποία μοιραζόμαστε κοινές διαταραχές και πετριές (μία που κρεμιέται από σκοινιά, δεν την ξέρετε) συγκλονίστηκα κι έβαλα τα κλάματα. Όχι επειδή δεν με συμπεριέλαβε ο εκλιπών στη διαθήκη του, αλλά συνειδητοποιώντας πόσο στάσιμοι θα μείνουμε λόγω της συγκεκριμένης απώλειας.

Κι επειδή όσοι με ξέρουν γνωρίζουν ότι είμαι από τα ενεργά διαδικτυακά άτομα, αποφάσισα να μοιραστώ την λύπη μου στο φατσόμπουκο. Όχι βέβαια τα ξενέρωτα τύπου “ο χρήστης Όλια αισθάνεται λυπημένη στην τοποθεσία το σπίτι μου” αλλά με έναν καθ´όλα σοβαρό προβληματισμό και, δεν σας το κρύβω, οδύνη. Ίσα που είχαν προλάβει να στεγνώσουν τα δάκρυα όταν άρχισαν να έρχονται οι ειδοποιήσεις. Ανακουφισμένη λοιπόν που θα βρω ανθρώπους να πω τον πόνο μου, φτιάχνω καφέ, παίρνω τα τσιγάρα μου και ξεκινάω να διαβάζω.

Κακή ιδέα. Πολλή κακή. Κάκιστη θα τολμήσω να πω. Κάπου ανάμεσα στα σχόλια βλέπω λοιπόν το επικό “Συγγνώμη, αλλά ποιος είναι ο κύριος”. Νομίζω ότι κάτι δεν έχω καταλάβει και προχωρώ σε δεύτερη ανάγνωση. Χρειάστηκε και τρίτη για να καταλάβω ότι κυριολεκτεί. Με βοήθησαν βέβαια και τα συμφραζόμενα. Κάπου εδώ δράττομαι της ευκαιρίας να τονίσω ότι το ποστ συνοδευόταν από πρόσφατη φωτογραφία του αείμνηστου. Η οποία ήταν κολάζ μαζί με έναν γλυκούλη που είχε πει κάτι πολύ πετυχημένο. Ας μην αναλωθούμε όμως στον ασήμαντο κυριούλη που ήταν με τον καθηγητή. Το τρομακτικό είναι ότι η αγαπητή νεανίς δεν γνώριζε ποιος είναι ο καθηγητής Hawking, αλλά ήξερε τον κύριο Τάδε Ταδόπουλο. Που ο χρυσός μου όποτε ανοίξει το στόμα του πετάει βατράχια, αλλά αυτό ας το κρατήσουμε μια που του αξίζει κείμενο αποκλειστικά αφιερωμένο.

Ας επανέλθουμε λοιπόν μια που ξεφύγαμε λίγο από το θέμα. Στη φίλη με την απορία τύπου “συγγνώμη κύριε ποιος είστε;” Προσπαθώ να ξεπεράσω το αρχικό σοκ και να της δώσω άλλη μια ευκαιρία οπότε της απαντώ, ένας από το χωριό δεν τον ξέρεις, κι είμαι σίγουρη ότι θα λάβω απάντηση τύπου “χαχαχαχα φυσικά και ξέρω ρε ποιος είναι, ποιος δεν τον ξέρει άλλωστε, got you.” Αμ δε αγαπητές μου φίλες και φίλοι (που ελπίζω παρά την παρατεταμένη μη δημιουργική μου περίοδο εξακολουθείτε εσείς οι δυο τρεις να με διαβάζετε). Λαμβάνω λοιπόν την απάντηση που κόντεψε να με στείλει να τρέχω στους αγρούς αλαλάζοντας “Δεν καταλαβαίνω την ειρωνεία. Εξακολουθείς να μην μου απαντάς”.

Παίρνω βαθιές ανάσες. Ανάβω τσιγάρο. Φλερτάρω επικίνδυνα τις μπύρες στο ψυγείο. Σκέφτομαι ότι δεν είναι καλή ιδέα συνδυαστικά κι επιλέγω την ηρεμία. Ξεκινάω λοιπόν τα ωωωωωωωωωωωμ μπας και τo mantra ενεργοποιήσει τις δονήσεις και περνάνε κι οι τρεις βέδες χορεύοντας μπροστά μου. Της προτείνω λοιπόν να κάνει μια μικρή έρευνα στο google για να της λυθούν όλες οι απορίες σχετικά με τον άγνωστο κύριο. Τι το ‘θελα να το πω η έρμη. Ξεκινάει λοιπόν η φίλτατη να μου λέει ότι δεν είναι αργόσχολη σαν κι εμένα κι ότι δεν περνάει τον χρόνο της χαζεύοντας στο Ίντερνετ. Και κάπου εκεί ξεχνάω την απόφαση περί ηρεμίας. Εδώ που λέτε αγαπητοί γελάνε και τα παντζούρια. Γιατί τα παντζούρια ξέρουν.

Δεν είχε χρόνο λοιπόν το γλυκουλίνι να ασχολείται με το Ίντερνετ. Κι άντε να δεχτώ ότι δεν ήξερε ποιος ήταν ο Hawking (σε περίπτωση που ζούσε στη ζούγκλα του Αμαζόνιου. Σε δέντρο. Κρεμασμένη ανάποδα). Κάνω μια γρήγορη αναζήτηση. Ποστ για το καλύτερο τζελ νυχιών, καλέ, τριάντα δυο σχόλια το χρυσό μου. Ποστ για τρέσες με φυσική τρίχα. Ποστ γι’ αυτούς μωρέ, που έρχονται και αλλοιώνουν τον πολιτισμό μας. Ποστ για τους άλλους τους ξετσίπωτους που τους βλέπουν τα παιδιά μας και θα κολλήσουν την αρρώστια τους, αυτούς ντε, τους γκέηδες. Σε όλα μέσα το χρυσούλι μου. Κι εκεί πολύ σοφά αποφασίζω να μην ασχοληθώ. Και να ξαναδώ βίντεο με συνεντεύξεις του Hawking. Να διαβάσω αποσπάσματα από τα βιβλία του. Να υποκλιθώ για άλλη μια φορά στο μεγαλείο του. Στον άνθρωπο με τις αμέτρητες διακρίσεις παγκοσμίως. Στον άνθρωπο που με θεωρητική πρόβλεψη κατέληξε στο ότι οι μαύρες τρύπες εκπέμπουν ακτινοβολία, και μάλιστα ονομάστηκε ακτινοβολία Χόκινγκ. Στον άνθρωπο που κατάφερε να κάνει best seller τα επιστημονικά του βιβλία γράφοντας εργασίες εκλαϊκευμένης επιστήμης κατανοητές από τον (σχεδόν) κάθε άνθρωπο. Αυτόν τον άνθρωπο που άφησε τεράστιο κενό. Για να έρθει η κάθε ανόητη να ρωτήσει ποιος είναι ο κύριος στο ποστ.

Βορειοδυτική Ευρώπη. Σωτήριον έτος 2018.

Μοιράσου το!

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest

Τα βιβλία μας

Φευγάτος
Αλέξανδρος Κουτρούλης - Φευγάτος
Ελευθερία Τσιντάρη - Χωρίς την ελπιδα
Μαργαρίτα Τσεντελιέρου - Το Μυστικό

Δείτε Επίσης

Βρείτε μας στο Facebook

Δείτε Επίσης

Βρείτε μας στο Facebook