Για τις τάρτες θα σου δώσω αρκετές συνταγές εν καιρώ. Πώς να φτιάξεις τάρτα αλλά και πώς να ψήσεις με διαφορετικούς τρόπους μία τάρτα. Στη συνταγή αυτή θα φτιάξουμε τάρτα με έτοιμη ζύμη. Θα βρεις στο σούπερ μάρκετ. Επίσης θα χρησιμοποιήσουμε εύκολα υλικά και πάλι η προετοιμασία θα γίνει γρήγορα. Αυτή είναι τάρτα για να συνοδεύσεις με καφεδάκι ή ζεστή σοκολάτα. Και για πρωινή λιγούρα κάνει. Δοκιμασμένη για όλες τις ώρες.

Ταρτα με αχλάδια σοκολάτα και πεκάν

Χρόνος Προετοιμασίας: 15 λεπτά

Χρόνος μαγειρέματος: 30 λεπτά

Συνολικός χρόνος: 45 λεπτά

Category: τάρτα, γλυκό,

Cuisine: ευρωπαική

Μέγεθος μερίδας: 8-10 κομμάτια

Ταρτα με αχλάδια σοκολάτα και πεκάν

Συστατικά

  • 1 έτοιμη ζύμη για τάρτα
  • 4 αχλάδια
  • 1 αβγό
  • 50 γρ κορν φλάουρ
  • 3 κ.σ. κρέμα γάλακτος
  • 100 γραμμάρια ζάχαρη κρυσταλλική ή καστανή ζάχαρη
  • 50 γρ λιωμένη σοκολάτα κουβερτούρα
  • Ένα σακουλάκι με καρύδια πεκάν (μια χούφτα)

Οδηγίες

  • Βουτυρώνουμε μια φόρμα για τάρτα. Τοποθετούμε τη ζύμη για τάρτα μέσα στη φόρμα κάνοντας μία προσπάθεια να την εφαρμόσουμε καλά στα τοιχώματα. Ό,τι περισσέψει το βγάζουμε με ένα μαχαιράκι και το χρησιμοποιούμε αργότερα σε άλλη συνταγή. Με ένα πηρουνάκι τρυπάμε τον πάτο σε διάφορα σημεία. Με τον τρόπο αυτό η τάρτα αναπνέει όσο ψήνεται και δεν φουσκώνει.
  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160 βαθμούς.
  • Καθαρίζουμε τα αχλάδια και τα κόβουμε σε μισά. Καθαρίζουμε επίσης το εσωτερικό με το κουκούτσι. Τα κοβουμε σε ροδέλες και τα τοποθετούμε όπως μας αρέσει μέσα στην τάρτα.
  • Στη συνέχεια τοποθετούμε τα πεκάν
  • Σε ένα μπωλ χτυπάμε ολα τα υλικά και περιχύνουμε τα αχλάδια και τα πεκάν.
  • Ψήνουμε για 30 λεπτά.
  • Αφήνουμε να κρυώσει καλά πριν τη σερβίρουμε.

Σημειώσεις

Το πιο σημαντικό κομμάτι είναι να ψηθεί ο πάτος της τάρτας. Συνήθως τα φρούτα όπως τα αχλάδια βγάζουν υγρά με αποτέλεσμα πολλές φορές να «σιροπιάζει» ο πάτος. Φροντίστε τα φρούτα να μην είναι πολυ ώριμα. Να μην είναι όμως ούτε άγουρα αλλιώς δε θα έχει γεύση η τάρτα. Μπορούμε επίσης να ψήσουμε μόνη της την τάρτα για 15 λεπτά. Την αφήνουμε να χλειάνει και μετά να προσθέσουμε τα υπόλοιπα υλικά όπως στην ανάλυση της συνταγής και να συνεχίσουμε το ψήσιμο. Αυτό το κάνουμε καμιά φορά όταν τα φρούτα, όπως είπαμε, είναι ώριμα και βγαζουν αρκετούς χυμούς με αποτέλεσμα η ζύμη να μην μπορεί να ψηθεί και να εμποτίζεται. Θα μιλήσουμε και σε άλλα κεφάλαια για αυτό. Αντικαθιστούμε τα αχλάδια με ροδάκινο, με κόκκινα φρούτα, με δαμάσκηνα ακόμα και με βανίλιες. Επίσης αν δε βρίσκουμε καρύδια πεκάν μπορούμε να βάλουμε κανονικά καρύδια ακόμα και αμύγδαλο. Προαιρετικά μπορούμε να βάλουμε αμυγδαλάκι φιλέ στην επιφάνεια πριν ψήσουμε. Εναλλακτικά τη λιωμένη σοκολάτα μπορούμε να μην την προσθέσουμε στο μείγμα που ψήνεται, αλλα να τοποθετήσουμε ταμπλέτες σοκολάτας ψιλοκομμένες μέσα στην τάρτα ώστε να λιώσουν πάνω από τα αχλάδια και τα πεκάν και κάτω από το κρεμώδες μείγμα που προσθέτουμε τελευταίο. Υπάρχει ζύμη κατεψυγμένη αλλά και φρέσκια στο ψυγείο του σούπερ μάρκετ. Την κατεψυγμένη την αφήνουμε να ξεπαγώσει πριν τη χρησιμοποιήσουμε αλλιώς θα σπάσει. Η τάρτα του ψυγείου είναι έτοιμη άμεσα για τη φόρμα. Μπορούμε να αντικαταστήσουμε το κορν φλάουρ με αλεύρι αλλά και με οποιοδήποτε αλεύρι χωρίς γλουτένη.

https://thebluez.gr/tarta-me-achladia-sokolata-kai-karydia-pekan/