The Affair (Seasons 1-4)

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest

 

Αν είσαι 40 και βάλε (άντε και 35) σίγουρα θα εκτιμήσεις πολλά πράγματα στη σειρά αυτή και παράλληλα θα μπεις σε έναν έντονο προβληματισμό. Πόση ευτυχία κρύβει ένας ολοκληρωμένος γάμος; Πόσο επηρεάζει ένα ερωτευμένο ζευγάρι η απώλεια; Πόσα παράπονα και πόσες υποχωρήσεις μπορείς να κρύψεις κάτω από τα χαλάκι της ψυχούλας σου που δεν έχεις συνειδητοποιήσει ότι πονάει; Τι οδηγεί τους ανθρώπους στην απιστία; Τι είναι ευτυχία τελικά;

Μία πολύ ώριμη σειρά που με κερδίζει μόνο με την α καπέλα εκτέλεση εξ’αρχής της Fiona Apple στους αρχικούς τίτλους. Ένα πανέξυπνο κονσεπτ σεναρίου στηριζόμενο στα προβλήματα των ανθρωπίνων σχέσεων και πώς ο καθένας ξεχωριστά ερμηνεύει τα σημάδια της καθημερινότητάς του από τη δική του σκοπιά. Σωστή ή λάθος. Δεν το μαθαίνουμε και δεν είναι το ζητούμενο.

Ένας επιτυχημένος συγγραφέας που αναζητά την επόμενη συγγραφική του επιτυχία με δυσκολία, ένας γάμος με εύπορη γοητευτική γυναίκα ζώντας κοντά σε ένα οικογενειακό περιβάλλον που ενδεχομένως δεν το «χωρά». Μία γυναίκα που βιώνει τη χειρότερη απώλεια που θα μπορούσε να ζήσει μία μάνα. Δίπλα σε ένα άντρα δυναμικό, ο οποίος βιώνει την ίδια απώλεια επιβιώνοντας. Διασταυρώσεις που ξεκινούν με ανακούφιση της ψυχής και καταλήγουν σε σαρκικές ικανοποιήσεις. Σε μυστικά αλλά και σε αποκαλύψεις. Σε ατελείωτα παιχνίδια εξουσίας σχέσεων, φτάνοντας μετά από πολλούς κύκλους σε κυριολεκτική παράνοια. Δεν έχει σημασία η ηθική. Σημασία έχει η λύτρωση. Και ενίοτε για να σωθείς ψυχικά παρεκτρέπεσαι νομίζοντας πως κάνεις το σωστό για εσένα. Άλλωστε ποιος είπε ότι δεν έχουμε κάνει λάθη όλοι; Και τελικά τι είναι λάθος και τι σωστό ;

Flash back λοιπόν, πηγαίνοντας συνέχεια μπρος και πίσω κυρίως στους πρώτους κύκλους της σειράς για να καταλήξεις παράλληλα στην πλήρη συμπλήρωση ενός παζλ που εμπεριέχει και μία μυστήρια υπόθεση. 4 βασικοί ήρωες. Δεν ξέρεις ποιος υποφέρει πραγματικά. Ίσως τελικά υποφέρουν όλοι με το δικό τους τρόπο. Ένας πατέρας που δέχεται την κατακραυγή και απόρριψη των παιδιών του, μια μάνα που θρηνεί τον έρωτά της, μία γυναίκα που παλεύει να αναπνεύσει μέσα στην κατάθλιψή της, ένας άντρας που αγαπά αλλά είναι πολύ σκληρός για να το παραδεχτεί.

Συμβαίνουν πολλά με το πέρας των κύκλων. Δε σας κρύβω πως ο τελευταίος κύκλος με απογοήτευσε. Η εξέλιξη της υπόθεσης σαφώς είναι προβλέψιμη αλλά προσωπικά θα ήθελα περισσότερη ένταση στις ανθρώπινες σχέσεις και λιγότερο μυστήριο. Στον τελευταίο κύκλο. Το επισημαίνω.

Αλλά φίλε μου τι να μου κάνει ο πρωταγωνιστής τον οποίο το θεωρώ «γατάκι» μπρος στον πρώην της Diane Krueger Joshua Jackson που βγάζει όλη την αρρενωπότητά του στη σειρά και σε κάνει να χαμογελάς πίσω από την σκληρή του συμπεριφορά ή να δακρύζεις με τον κρυμμένο πόθο του, πνίγοντας στα ποτά και στις ουσίες τη χαμένη αγάπη του. Οι δυο γυναίκες της σειράς είναι θα έλεγα το δυνατό σημείο της. Οι Χρυσές σφαίρες τις έχουν ήδη βραβεύσει από μία χρυσή σφαίρα. Η δραματική εντελώς καταθληπτική Ruth Wilson στο ρόλο της τραγικής μάνας αλλά και ερωμένης, καθώς και η καταπληκτική Maura Tierney στο ρόλο της εύπορης μπερδεμένης συζύγου που προσπαθεί να ισορροπήσει τα συναισθήματά της, να δεχθεί την ερωτική απώλεια και να αντιμετωπίσει μία εγωκεντρική μάνα όπως και τις αντιδράσεις των παιδιών της σε έναν επικείμενο χωρισμό. Για εμένα όλη η σειρά βρίσκεται σε αυτήν την ηθοποιό. Γιατί το τραγικό δεν είναι ακριβώς η απιστία. Το δραματικό της ιστορίας είναι να προσπαθείς να πείσεις τον εαυτό σου ότι μπορείς να πας παρακάτω. Και καταλήγεις στο τίποτα. (νταξ αγάπη μου είσαι και συνονόματη στη σειρά αλλά έχω να σου πω πως το αγόρι ο γιατρός τα σπάει… Μου είχες τον τζιτζιρίτζη κάπτεν αγαπησιάρη Dominic West για σύζυγο ενώ το τζακ ποτ είναι μπροστά σου για να σε λυτρώσει με το κακτάκι του -κυριολεξία ο κάκτος μη μου αρχιζεις πάλι τα υπονοούμενα- !)

Πέρα από την πλάκα. Εξαιρετικό καστ. Δεν είναι τυχαίο οτι τάραξε τις υποψηφιότητες. Όμως είναι φοβερή σειρά. Αν λοιπόν έχεις βιώσει έστω και ελάχιστα την απώλεια (ο,τι απώλεια και αν είναι) αν έχεις χωρίσει ή αν δεν περνάς καλά στη σχέση σου ξεκίνα να βλέπεις τη σειρά. Εγώ την έβλεπα μετά τις 11 το βράδυ από άποψη. Γιατί σειρές που θέλουν έντονο ερωτικό στοιχείο και πάθος να πλανάται στην ατμόσφαιρα, μυστήριο και εσένα προσηλωμένο να ακούς ακόμα και τον παραμικρό κρυφό ψίθυρο έρωτα, χρειάζεται να είσαι σε ένα δωμάτιο όπου και η παραμικρή καρφίτσα κάνει εκωφαντικό θόρυβο.

 

Πότε είπαμε βγαίνει ο καινούριος κύκλος; Είναι ιδέα μου ή όντως με το που εμφανίζεται στην οθόνη ο Cole το δωματίο ζεσταίνει επικίνδυνα;

 

 

Μοιράσου το!

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest

Τα βιβλία μας

Φευγάτος
Αλέξανδρος Κουτρούλης - Φευγάτος
Ελευθερία Τσιντάρη - Χωρίς την ελπιδα
Μαργαρίτα Τσεντελιέρου - Το Μυστικό

Δείτε Επίσης

Βρείτε μας στο Facebook

Δείτε Επίσης

Βρείτε μας στο Facebook