,

Εγώ δεν ξεματιάζω έτσι, ξεματιάζω ΕΤΣΙ!

ΚΟΡΙΤΣΧΙΑ ΖΟΣΣΣΣΣ!!!
«Κορίτσια έχω μάτι, μάτι βαρύ κι ασήκωτο, πονάει το κεφάλι μου τις τελευταίες 3 μέρες, με λένε Παρθενόπη-Τσαμπίκα, ποια θα με ξεματιάσει;».
Το βλέπω κι εγώ την πρώτη φορά να περνά από τα newsfeed μου στο Facebook και ψιλογελάω… ΤΡΟΜΑΡΑ ΜΟΥ! Σωρηδόν τα σχόλια από κάτω:
«Πωωωωπωωωωω έχεις πολύ μάτι!»
«Καλέ ποιος σε είδε και σε μάτιασε έτσι;”
«Κορίτσι σε ξεμάτιασα, βγάλε τα ρούχα που φοράς και κάνε μπάνιο!»
«Να λιβανίσεις κοπέλα μου! Πολύ μάτι έχεις!»
«Γαλανομάτα σε είδε! Πω πω μάτιιιι!!!»
«Κορίτσχια μου σας ευχαριστώ! Είμαι ήδη καλυτέρα!»

ΑΛΑΛΑ ΤΑ ΧΕΙΛΗ ΤΩΝ ΑΣΕΒΩΝ!

Σαν να βλέπω τον καημένο κύριο Babbage, να σπάει την «αναλυτική μηχανή» του, με κουτουλιές και τον γλυκύτατο κύριο Turing να σκίζει όλη του την ερευνά για να γίνει τυλιχτής σε γκρηκ ταβέρνα.

Ρε ‘σεις, σοβαρά τώρα; Αντιπαρέρχομαι το γεγονός ότι πιστεύετε μια πρακτική που πίστευαν όταν ο κοντινότερος γιατρός ήταν στην Αθήνα (και έμεναν στην Κάτω Πετρομαγούλα Κιλκίς), οπότε και το ξεμάτιασμα αποτελούσε την μόνη λύση μετά τα μαντζούνια της μαμής, ζητάτε να εφαρμόσετε μια απαρχαιωμένη, δεισιδαιμονική πρακτική μέσω του τεχνολογικού επιτεύγματος που άλλαξε την πορεία της ανθρωπότητας και την καθημερινότητα του μέσου ανθρώπου;

Μέσω του τεχνολογικού επιτεύγματος που έφερε την γνώση και την πληροφορία μέσα σε κάθε σπίτι; Σε κάθε χέρι και σε κάθε κωλότσεπη που στριμώχνεις το σμαρτφόουν σου; Που σου επιτρέπει ΕΣΕΝΑ Παρθενόπη-Τσαμπίκα μου, που είσαι και νέο κορίτσι, να μιλάς από το μακρινό Κοπανάκι Τριφυλίας, με το γκομενίδιο που γνώρισες καλοκαίρι στην Πάρο και το οποίο μένει στο Μόντρεαλ, που σε άλλες εποχές, θα μπορούσες να καβλαντίσεις μόνο τον γιο του μπακάλη με ραβασάκια που θα ανταλλάζατε μέσω χαρτιού που τυλίγουν τον κιμά! Κι εσύ καλή μου Παρθενόπη-Τσαμπίκα, χρησιμοποιείς αυτό το τεχνολογικό θαύμα, στολίζοντας το με θήκες-κουνελάκια και ζητώντας ΝΑ ΣΕ ΞΕΜΑΤΙΑΣΟΥΝ; Σοβαρά; Κατέχεις στα χεριά σου την ΑΠΟΔΕΙΞΗ ότι η ανθρωπότητα έχει προχωρήσει και μετά το 1954 και επιμένεις να το χρησιμοποιείς για τα γιατροσόφια της θειάς σου της μαμής; Λίγος σεβασμός στα τεχνολογικά και επιστημονικά επιτεύγματα ρε γκαμώτι, ρε Ασπα τι σου έχω κάνει; (γκχμμμμ, κάτι δικά μου)

Και επανέρχομαι: πώς δουλεύει το ξεμάτιασμα μέσω ιντερνέτ βρε Παρθενόπη-Τσαμπίκα μου; Εσύ είσαι στο Κοπανάκι και η ξεματιάστρα στο Σέλινο Ξάνθης. Καλά… Πώς σου στέλνει τα ξεματιαστικά vibes; Μέσω ίντερνετ; Μέσω τηλεφώνου; Μέσω του αέρα; Μέσω του νερού; Μέσω της δύναμης της αγάπης; Και αν βρεθεί και κάποια άλλη ματιαγμένη κάπου εκεί στην Φαρκαδονα Τρικάλων, με το όνομα Παρθενόπη-Τσαμπίκα, μήπως σου κλέψει τα vibes; Όχι; Μα πώς όχι; Εδώ δεν σε ξέρει καν καλέ η ξεματιάστρα! Δεν ξέρει καν πώς μοιάζεις! Μόνο έναν Παντέλο εικόνα προφίλ βλέπει η γυναικά! Ασε δηλαδή βρε Παρθενοτσαμπίκα μου, που λίγο “Charmed” να έβλεπες στα ‘00s, θα ήξερες ότι τα μάγια για να λυθούν, απαιτούν και κάτι από σένα. Μια τούφα μαλλιά, μια σταγόνα αίμα, ένα παλιό βρακί! ΕΣΤΩ! Εμ τι; Ηλίθιες ήταν οι μάγισσες στον μεσαίωνα; Και τώρα πας εσύ βρε Παρθενοτσαμπίκα να βεβηλώσεις μέχρι και αυτά που πιστεύεις; Την μαγεία και τα μάτια; Ξεμάτιαζε παιδί μου η γιαγιά σου μέσω αλληλογραφίας; Όχι βέβαια! Σε είχε εκεί μπροστά της! Να σε βλέπει και να την βλέπεις! Και να έχετε αη κόντακτ (μεγάλη η χάρη του) βρε παιδί μου!

Και όχι δεν σε μέμφομαι που πιστεύεις στα μάτια Παρθενοτσαμπίκα μου και η γιαγιά μου πιστεύει. Σε μέμφομαι που έχεις όλη την τεχνολογία, την γνώση και την πληροφορία στην παλάμη σου και ακόμα πιστεύεις στα μάτια. Και κάπου εκεί έρχεσαι Παρθενοτσαμπίκα μου βέβαια και μου ποστάρεις μια μέρα μετά, ότι και το βρέφος σου είναι ματιασμένο και κλαίει 5 ώρες! «ΚΟΡΙΤΣΧΙΑ ΖΟΣΣΣ!», ε και κάπου εκεί Παρθενοτσαμπίκα μου, μου γυρίζει το μάτι ρουλέτα. ΕΧΕΙΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΚΑΙ ΙΝΤΕΡΝΕΤ: Γκουγκλ→ «παιδίατροι Κοπανάκι Τριφυλία». ΠΑΙΔΙΑΤΡΟΣ Παρθενοτσαμπίκα μου! Ο κυριούλης που σπούδασε 8 χρόνια για να βλέπει το βρέφος σου και να σου πει αν έχει κάτι και κλαίει; Θυμάσαι; ΑΥΤΟΣ! Γιατί άιντε καλά, να έχεις εσύ κάτι βρε καλή μου και να ζητάς ξεμάτιασμα, your life, your choice και άσε με εμένα να σκούζω. ΤΟ ΠΑΙΔΙ όμως ρε τι φταίει; Τι φταίει επί 5 ώρες να πονάει και συ να περιμένεις την μάγισσα από την Σμύρνη να το ξεματιάσει μέσω δορυφόρου; Άντε και δεν πονάει. Άλμα; Άγχος αποχωρισμού; Νυχτερινοί τρόμοι; Τι; Όχι δεν είμαι μάνα Παρθενοτσαμπίκα μου. ΣΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΤΑ ΕΜΑΘΑ! Γραφεί και τρόπους αντιμετώπισης, αμέεε!!! Θάματα και πράματα σου λέω το ίνδερνετ! Καλέ ναι!

Δεν θα γίνω πολύ κακιά για να πω ότι το διάβασμα και η γνώση όταν έχεις όλα τα μέσα θέλει κόπο, ενώ η δεισιδαιμονία απλά πιστή και ξόρκια. Θα πω απλά ότι όποια και όποιος ζητάει ξεμάτιασμα μέσω ίντερνετ, θα πρέπει να του το κόβουν for life. Εφόσον υποτιμά έτσι την πρόοδο, ε δεν του χρειάζεται. Χαρτί που τυλίγουν τον κιμά έχει άφθονο παντού.

Kallina Kara

Απάντηση


%d