,

Για τα γενέθλια σου

Καθημερινά περνάνε από το μυαλό μου σκέψεις διάφορες, για τα πάντα. Για την κατάσταση στην Ελλάδα, στον κόσμο, για τα χρόνια που πέρασαν και τα χρόνια που θα έρθουν. Αδιαμφισβήτητα τα χρόνια που πέρασαν θεωρώ πως ήταν τα καλύτερα. Όμορφες παιδικές αναμνήσεις, ανεμελιά, χρόνια χωρίς προβληματισμούς γεμάτα γέλια και παιχνίδι. Παιχνίδια και γέλια σε πλατείες, αλάνες και γειτονιές και τα καλοκαίρια διακοπές από το πρωί κάτω από τον καλοκαιρινό ήλιο, άφοβα! Ομάδες παιδιών χωρίς τραμπουκισμούς και bullying, χωρίς τάμπλετ και κινητά τηλέφωνα. Παιδιά όλων των ηλικιών κυκλοφορούσαν έξω χωρίς φόβο, χωρίς ρολόι και μαζευόντουσαν σπίτι τους όταν ο ουρανός σκοτείνιαζε.

Μπορείς να μείνεις όμως πίσω χωρίς να ακολουθήσεις την τεχνολογία που αλλάζει με ταχύτατους ρυθμούς; Μπορείς να εμπιστευτείς ένα παιδί να παίξει χωρίς να πάρεις τα ματιά σου από πάνω του; Εγώ προσωπικά δεν μπορώ, φόβοι με κατακλύζουν από παντού. Φόβοι και άγχη που μεγαλώνουν όσο μεγαλώνεις εσύ παιδί μου, που ενώ θέλω να μάθεις να πατάς γερά στα πόδια του γίνομαι συνέχεια το δεκανίκι σου και σου κόβω τα φτερά που θέλω να ανοίξεις. Φτερά δικά σου να ανακαλύψεις τον κόσμο, αλλά ποιόν κόσμο; Ντρέπομαι για την κατάντια του κόσμου σήμερα δεν είναι αυτός που θέλω ή αυτός που είχα ονειρευτεί.

Άραγε τι γνώμη θα έχει το παιδί μου για τον κόσμο μεγαλώνοντας; Πολλές οι απορίες και τα ερωτήματα αναπάντητα. Γι’ αυτό θα κάνω σχέδια για το σήμερα και το τώρα. Για το σήμερα κοριτσάκι μου που κλείνεις την πρώτη σου πενταετία. Πέντε χρόνια ανείπωτης ευτυχίας! Ήρθες στην ζωή μας και την γέμισες. Την γέμισες με τα πιο όμορφα και υπέροχα συναισθήματα. Πάντα αγαπούσα τα παιδιά και γινόμουν και εγώ παιδί μαζί τους. Μεταξύ μας ακόμα νιώθω παιδί και ας μεγάλωσα. Ίσως η αγάπη που πήρα και εγώ ως παιδί και συνεχίζω να παίρνω από τους δικούς μου ανθρώπους να με κρατάνε σε αυτή την μοναδική αίσθηση ότι δεν θα είμαι ποτέ μόνη. Η αγκαλιά της μάνας κάνει θαύματα και είναι γιατρικό όσο χρόνων και αν είσαι. Έτσι και η δική μου αγκαλιά θα είναι ανοιχτή οπότε και την χρειαστείς κοριτσάκι μου. Ότι επιλογές και αν κάνεις στην ζωή σου, εγώ θα είμαι ένα βήμα πίσω ακοίμητη φρουρός να σε προστατεύω. Μαζί με τον πατέρα σου, που σε “κακόμαθαίνει”, σας κοιτάζω με λατρεία όταν είστε αγκαλιά. Δεν θα μπορούσες να είχες καλύτερο μπαμπά από τον μπαμπά σου, θα το καταλάβεις και εσύ η ίδια μεγαλώνοντας. Θα σου προσφέρουμε τα πάντα ακόμα και αν χρειαστεί να κινήσουμε γη και ουρανό γιατί μπροστά στα δικά σου θέλω δεν υπάρχει κανένα εμπόδιο που να μην μπορούμε να ξεπεράσουμε.

Ευχή μου γι αυτά τα γενέθλια σου είναι να είσαι ευτυχισμένη και χαρούμενη. Να είσαι γερή και να σκορπίζεις το χαμόγελο σου. Ίσως το μόνο που δεν θα μπορέσω να σου προσφέρω είναι ένα αδερφάκι. Τα αδέρφια είναι ευλογία και εγώ νιώθω ευλογημένη για τα δικά μου. Είναι ότι καλύτερο έχω στην ζωή μου μετά από εσένα. Γιατί αναμφισβήτητα το μεγαλύτερο δώρο είσαι εσύ.

Χρόνια πολλά θησαυρέ μου, σε αγαπώ μέχρι τα αστέρια.

Απάντηση


Αρέσει σε %d bloggers: