,

Δίδυμες

Η Ειρήνη και η Άρτεμις ήταν μονοζυγωτικά δίδυμα. Όσο ίδιες ήταν εξωτερικά, τόσο διαφορετικές ήταν σαν χαρακτήρες. Μεγάλωναν με υπερβολική αγάπη η μια για την άλλη αλλά δεν ταίριαζαν σε τίποτα και σε όλα διαφωνούσαν. Το μόνο τους κοινό ήταν το παρουσιαστικό τους και η έντονη διαίσθηση για τα συναισθήματα τους. Ήξεραν και οι δύο ανά πάσα στιγμή την ψυχική διάθεση η μια της άλλης. Έτσι πέρναγαν τα χρόνια και αυτές μεγάλωναν μαζί αγαπημένες αλλά πάντα αντίθετες σε όλα τους.

Η Ειρήνη ήταν πάντα επιπόλαια και αυθόρμητη χωρίς ποτέ να νιώθει την αίσθηση του κίνδυνο. Η Άρτεμις προσεκτική και μεθοδική πάντα έβαζε την λογική της μπροστά και εξέταζε όλους τους παραμέτρους στις κινήσεις της. Πόσες φορές είχε αποτρέψει την Ειρήνη από κακοτοπιές και λάθος αποφάσεις αλλά μυαλό δεν έβαζε. Εκείνο το βράδυ που αποφάσισε να βγει κρυφά από το αγόρι της η Ειρήνη, η Άρτεμις προσπαθούσε όλο το απόγευμα να της αλλάξει γνώμη.
-Δεν είναι σωστό βρε κοριτσάκι μου αφού το ξέρεις ότι ζηλεύει. Δεν θα πάθεις και τίποτα ένα Σάββατο αν δεν βγεις. Και αν σε δεί κάποιος γνωστός σας;
-Αμάν ρε Άρτεμη όλο την καταστροφή φέρνεις. Ένα ποτάκι θα πιω με τα κορίτσια, κάνεις δεν θα το μάθει.
-Εγώ μαζί σας δεν έρχομαι να το ξέρεις ούτε θα σε καλύψω.

Το βράδυ δεν κοιμήθηκε η Άρτεμις, είχε το νου της να γυρίσει η Ειρήνη. Στριφογύριζε στο κρεβάτι προσπαθώντας να κοιμηθεί αλλά ένα περίεργο συναίσθημα την εμπόδιζε. Όταν σηκώθηκε να πιει νερό άκουσε κλάμα από την εξώπορτα. Άνοιξε την πόρτα και είδε την Ειρήνη σε κακό χάλι. Έκλαιγε με λυγμούς και τα ρούχα της ήταν σκισμένα. Την βοήθησε να σταθεί στα πόδια της και την έβαλε μέσα στο σπίτι. Οι γονείς τους έλειπαν. Μόλις βρέθηκε στην ασφάλεια του σπιτιού της και στην αγκαλιά της αδερφής της κατέρρευσε. Γυρνώντας από το μπαράκι ένας από τους πελάτες του μαγαζιού την ακολούθησε. Όλο το βράδυ της έστελνε ποτά τα οποία αρνιόταν και τον χλεύασε όταν την πλησίασε να της μιλήσει. Φτάνοντας έξω από το σπίτι της την ώρα που βγήκε από το αμάξι της την πλησίασε. Εκείνη για μια ακόμη φορά του μίλησε απαξιωτικά και τον παραμέρισε για να περάσει. Θόλωσε και την άρπαξε από τα μαλλιά. Της έκλεισε το στόμα και την έσπρωξε με την βία στο αυτοκίνητο του. Με βίαιες κινήσεις έσκισε την μπλούζα της και στην συνέχεια την βίασε εκεί στα πίσω καθίσματα. Η σωματική του διάπλαση ήταν σχεδόν διπλάσια από την μικροκαμωμένη Ειρήνη που όσο κι αν πάλευε δεν μπόρεσε να τον απωθήσει Όταν τελείωσε το βάναυσο έργο του την πέταξε στην άκρη του δρόμου και εξαφανίστηκε με το αμάξι του μέσα στην νύχτα. Δυστυχώς το σημείο που ήταν το σπίτι τους ήταν απόμερο και χωρίς κίνηση τις βραδινές ώρες και έτσι κανείς δεν είδε ούτε άκουσε το παραμικρό.

Σε παρακαλώ μην πεις τίποτα σε κανέναν. Δεν θέλω να μάθει κανείς τίποτα. Ότι έγινε έγινε δεν αλλάζει κάτι. Σε παρακαλώ Άρτεμη, θα πεθάνω αν το μάθει ο Δημήτρης και η γονείς μας.

Κοιμήθηκαν αγκαλιά, η Ειρήνη να πετάγεται στον ύπνο της και να κλαίει βουβά και η Άρτεμις να την παρηγορεί χαϊδεύοντας την να ηρεμήσει.

Έγινε το κοινό τους κρυφό μυστικό με την υπόσχεση να μην το συζητούν. Οι μήνες περνούσαν με την Ειρήνη να γίνεται όλο και πιο μελαγχολική και να μαραζώνει μέσα της. Είχε χάσει τον εαυτό της το κέφι της. Δεν είχε όρεξη για τίποτα και έγινε πολύ προσεκτική και επιφυλακτική με τους ανθρώπους. Η Άρτεμις σταμάτησε να έχει την έννοια της Ειρήνης και κοιμόταν πλέον ήρεμη τα βράδια. Δεν καθόταν ξάγρυπνη μέχρι η φτάσει σώα και αβλαβή στο σπίτι. Το σχέδιο της είχε πετύχει. Αν και δεν είχαν εξελιθχεί τα πράγματα όπως τα περίμενε.

Έναν χρόνο πριν, είχε ζητήσει από έναν φίλο της να τη βοηθήσει με την αδερφή της. Γνωρίζονταν χρόνια από την σχολή και είχαν αναπτύξει μια ισχυρή φιλία. Όταν τον βοήθησε σε μια εργασία σε ένα μάθημα που σίγουρα θα κοβόταν, της είπε ότι θα της χρωστούσε χάρη. Όταν άκουσε αυτό που του ζητούσε σαν αντάλλαγμα, αρχικά αντέδρασε και το απέρριψε κάθετα. Η Άρτεμις όμως ήταν απελπισμένη και για να ηρεμήσει επιτέλους από το καθημερινό της μαρτύριο, ζήτησε από τον Νίκο να τρομάξει την Ειρήνη και σταματήσει να είναι τόσο επιπόλαιη. Δεν είχε άδικο, τελικά το σχέδιο της πέτυχε. Με τι κόστος όμως… Ο φίλος της έχασε τον έλεγχο. Δεν τρόμαξε απλά, την δίδυμη αδερφή της…

Απάντηση


Αρέσει σε %d bloggers: