,

Γίνε η διαφορά

Αγαπητό μου ημερολόγιο…
Σήμερα είχα μια πολύ δύσκολη μέρα. Σηκώθηκα, με βαριά καρδιά, δέκα λεπτά αργότερα από ότι έπρεπε και αναγκαστικά πήγα γυμναστήριο γιατί το έχω υποσχεθεί στον εαυτό μου. Με τέτοιο καιρό όμως έπρεπε να κοιμηθώ μέχρι να πάω για δουλειά, αλλά τελοσπάντων…

Είχα ξεχάσει να φορτίσω το mp3 μου όποτε αναγκάστηκα να ακούσω μουσική από το κινητό. Πάνε και τα δεδομένα μου για ένα χαζοεικοσάλεπτο στο διάδρομο. Στο δρόμο για το σπίτι, άρχισε να βρέχει. Ε βέβαια. Σιγά μη δε με έπιανε βροχή στο δρόμο! Πήγα σούπερ μάρκετ, φορτώθηκα σαν το γαϊδούρι και γύρισα σπίτι. Ήταν χάλια. Έπρεπε να μαζέψω, να σιδερωσω και μετά να μαγειρέψω κιόλας. Ούτε καφέ δεν πρόλαβα να πιω. Έκανα ένα γρήγορο μπάνιο και ετοιμάστηκα για τη δουλειά. Ήμουν σίγουρη ότι θα είχε κίνηση γι’ αυτό τα άφησα όλα για αύριο. Σιγά! Μια μέρα είναι. Θα παραγγείλω το βράδυ.
Έπεσα μέσα! Πολλή κίνηση στους δρόμους. Χαμένη ώρα μες στο αυτοκίνητο! Τουλάχιστον η δουλειά τελείωσε γρήγορα. Δεν έχασα όλη μου τη μέρα. Το τηλέφωνο χτυπούσε, αλλά δεν το σήκωσα. Θα ήθελαν να βγούμε ενώ εγώ ήθελα απλά να πάω σπίτι. Πέταξα τα ρούχα στην καρέκλα, έφαγα γρήγορα και είπα να δω μια σειρά. Τι το ήθελα! Δεν είχα internet. Καταστράφηκα! Τώρα θα αναγκαστώ να πέσω με τις κότες για ύπνο. Το πολύ-πολύ να χαλάσω πάλι(!) δεδομένα μέχρι να νανουριστώ…

Δεν πέρασε με τίποτα αυτή η μέρα για να πάμε στην αυριανή. Τα ίδια σκατά βέβαια και αύριο, αλλά τουλάχιστον θα είναι μια καινούργια μέρα!

(Σε κάποιο παράλληλο σύμπαν…)

Αγαπητό μου ημερολόγιο…
Σήμερα είχα μια πολύ διαφορετική μέρα από αυτές που είχα συνηθίσει. Σηκώθηκα δέκα λεπτά πιο αργά από το ξυπνητήρι. Δεν πειράζει! Έκανα ένα μικρό δώρο στον εαυτό μου και τον προετοίμασα για το γυμναστήριο. Κάθε μέρα, μια ώρα. Έβαλα μια υπόσχεση και πρέπει να την τηρήσω! Είχα ξεχάσει να φορτίσω το mp3 μου οπότε θα εκμεταλλευόμουν τα δεδομένα μου. Πόσα να χαλάσω για 20 λεπτά διάδρομο! Ίσα-ίσα που, είτε κλασική μουσική διάλεγα, είτε μελοποιημένα ποιήματα, καλό θα μου έκανα!

Στο δρόμο άρχισε να βρέχει. Επιτέλους, φθινόπωρο! Πήγα στο σούπερ μάρκετ, πήρα τα απολύτως απαραίτητα, είπα τις καλημέρες μου και γύρισα σπίτι. Το χάος του σπιτιού δε με τρόμαξε. Μέχρι να ζεσταθεί το νερό, θα έκανα καμία δουλειά. Όσο λιγότερες για αύριο, τόσο το καλύτερο! Έκανα ένα μπάνιο με την ησυχία μου κι έφυγα για δουλειά. Θα έπεφτα σίγουρα σε κίνηση οπότε εφοδιάστηκα με τον αγαπημένο μου καφέ, έβαλα τον αγαπημένο μου σταθμό και απόλαυσα τη διαδρομή με την ησυχία μου.

Η δουλειά τελείωσε νωρίτερα από ότι υπολόγισα και είχα αρκετό ελεύθερο χρόνο για μια βόλτα. Πήρα τον αγαπημένο μου άνθρωπο ένα τηλέφωνο και συναντηθήκαμε στο κέντρο. Γελάσαμε, φάγαμε (κι ας είχα μαγειρέψει!) και γύρισα σπίτι με πολύ όμορφη διάθεση κι ας είχα κουραστεί από το περπάτημα. Ετοίμασα τα πράγματα μου για τη επόμενη μέρα, έβαλα το φαγητό στο ψυγείο για αύριο κι έκατσα να δω μια σειρά. Δυστυχώς δεν είχα internet, οπότε άλλαξα σχέδια.

Μερικές σελίδες από το βιβλίο που στολίζει το κομοδίνο θα με νανουρίσουν πιο εύκολα. Ήταν μια γεμάτη μέρα και κλείνουν τα μάτια μου! Μακάρι η αυριανή να είναι εξίσου όμορφη!

Καταλαβαίνεις τη διαφορά; Υπέροχα! Προσπάθησε να γίνεις κιόλας!

Απάντηση


%d