,

Καραντίνα, φίλη μου!

Ωραία περνάμε, ε; Τρομερά! Και εντάξει, πες ότι εγώ ανακάλυψα απλά πως έχω τρία τετράποδα μες στο σπίτι. Απλά γαβγίζουν και κοιμούνται. Ήσυχα και ωραία! Τι να πουν κι εκείνοι που στις τρεις πρώτες μέρες καραντίνας συνειδητοποίησαν πως είναι παντρεμένοι με παιδιά! Και καλά να ναι ένα μόνο και μωρούλι. Αν είναι τρία; Τέσσερα; Σοκ!

Αν δε είναι και μεγάλα, τύπου δημοτικό-γυμνάσιο, σκέτη καταστροφή! Του Λυκείου δεν τα βάζω. Το πολύ πολύ τώρα με την καραντίνα να θυμήθηκαν ότι έχουν και γονείς. Πιστέψτε με, εγώ στο λυκείο δεν τους έβλεπα. Εργαζόμενοι εκείνοι, σχολείο-φροντιστήριο-διάβασμα-ύπνο εγώ, καμία επαφή.

Ζόρικα πράγματα περνάμε εν έτει 2020! Και εγώ, άλλη ηλίθια έγραφα “goodbye 2019… 2020 I’m ready!”. Σκατά ready ήμουν… Εγώ περίμενα μια χρονιά γεμάτη επαγγελματικές και προσωπικές επιτυχίες. Μια χρονιά γεμάτη υγεία και τι πήρα; Τι πήρα; Μια καραντίνα! Ένα δεκαπενθήμερο για να γιορτάσω την 25η Μαρτίου. Τι εννοείς “δε θα τη γιορτάσουμε;”. Θύμα του ιού και η γιορτούλα!

Βλέπεις; Πρώτη Γενάρη σφιχταγκαλιαζόμασταν και ευχόμασταν Happy New Year και μόλις πέρασε η 29η Φλεβάρη ευχόμαστε από τα μπαλκόνια μας “Happy Survival!” ελπίζοντας ότι το 2021 θα είναι η χρονιά μας!

Τι πακέτο είναι αυτό; Ποιος μας έφτυσε ανοιξιάτικα; Περιμέναμε το Πάσχα με χαρά! Απρίλιο πέφτει, λέγαμε. Καλό καιρό θα κάνει! Θα την πάμε την εκδρομούλα μας και μετά βουρ για καλοκαίρι. Τώρα… Μπαλκονάτο το Πάσχα μας. Καλό καιρό θα έχει και μετά βουρ για καλοκαίρι. Μπαλκονάτο το κόβω κι αυτό!

Και τώρα βρισκόμαστε σ’ αυτό το όμορφο σημείο. Να κοιτάμε τους τέσσερις τοίχους και να μιλάμε με τους βραστήρες. Βέβαια, αν το καλοσκεφτείς δεν είναι και τόσο άσχημα. Μπορείς να κάνεις όλα εκείνα που η φορτωμένη καθημερινότητα δε σου επέτρεπε.

Να πλύνεις τα μάλλινα ας πούμε και να τα αποθηκεύσεις. Να μάθεις μια ξένη γλώσσα μέσω ίντερνετ. Να κατεβάσεις και να πλύνεις τις κουρτίνες. Να πλύνεις τα χαλιά (όχι, δε βαριέμαι!). Να βάψεις τον τοίχο στο δωμάτιο που έχεις σε αναμονή από τα Χριστούγεννα. Να μεταφυτέψεις τη γλάστρα εκείνη που κοντεύει να μαραθεί. Να βάλεις πλυντήρια και να σιδερώσεις εκείνα που σε περιμένουν από την πρωτοχρονιά. Να ξεκινήσεις ένα χόμπι… Ας πούμε το πλέξιμο ή το μαγείρεμα. Εγώ που είμαι μέτρια μαγείρισσα έχω βάλει στόχο να εξελιχθώ αυτές τις μέρες. Παρακολούθησε και κάνε γυμναστική στο σπίτι. Υπάρχουν βίντεο για όλα τα είδη!

Αν είσαι καλλιτέχνης,η καλύτερή σου! Ζωγράφισε, γράψε μουσική, γράψε λέξεις και κάνε τες ποιήματα/κείμενα/βιβλία/παραμύθια και στίχους. Αν είσαι βιβλιοφάγος, διάβασε. Αν είναι εργαζόμενος από το σπίτι, δούλεψε όπως θα δούλευες στο γραφείο. Αν είσαι μαμά, περιποιήσου τον εαυτό σου. Κάνε εκείνο το μπάνιο που επιθυμούσες τόσο καιρό. Το μεγάλο. Το χαλαρωτικό! Αν είσαι μπαμπάς, παίξε με τα παιδιά σου όσο διαρκεί αυτό το μπάνιο. Αν είσαι παιδί, ζήσ’ το! Δε θα ξεχάσω ποτέ στη ζωή μου μια ολική και πολυήμερη διακοπή ρεύματος πριν πολλά χρόνια! Δεν κάναμε τίποτα άλλο απ’ το να παίζουμε με τους γονείς μου επιτραπέζια υπό το φως των κεριών.

Αν είσαι νέος και βράζει το αίμα σου; Χμμ! Ζόρικο! Θες να βγεις και το καταλαβαίνω. Βγες με μέτρο και προστασία όσο βέβαια στο επιτρέπει το κράτος ακόμα! Μην μαζευτείς σε πλατείες και πάρκα με τους δεκαπέντε κολλητούς σου.

Πάρε τον καλύτερο σου φίλο και βγες να περπατήσεις. Πάρε το ταίρι σου και κάντε μια βόλτα με το αμάξι. Βάλτε αντισηπτικό, μάσκα και γάντια (κρίθηκαν απαραίτητα πλέον!) και δυο-δυο περιπλανηθείτε! Γυρίστε σπίτι, αλλάξτε ρούχα (όλα και τα μέσα μέσα!), αερίστε τα, κάντε ένα ντουζ και αράξτε. Τι να σας πω; Αν υπάρχει τόσο μεγάλη ανάγκη για βόλτα τουλάχιστον ας είστε προσεκτικοί. Αν είσαι ηλικιωμένος, μείνε απλά μέσα! Ήρεμα το λέω, με βλέπετε!

Αν ισχύουν όλα όσα λένε πρέπει να προστατευτείς. Κι εσύ αλλά και εκείνοι που αγαπάς. Μείνε μέσα! Η καραντίνα κάνει καλό! Θα το δεις! Εγώ θα τελειώσω τις δύο seasons από τις σειρές που βλέπω, θα διαβάσω δύο βιβλία γιατί έχω μείνει πίσω στο BOOKATHLON, θα γράψω άρθρα -ίσως και το δεύτερο βιβλίο-, θα δω ταινίες και γενικότερα θα μείνω σπίτι. Όσο χρειαστεί! Είναι υποχρέωσή μου να προστατέψω τη μαμά και τη γιαγιά μου.

Το ίδιο κάνουν κι εκείνες μια ζωή. Τους το χρωστάω κι ας στερηθώ 30 καφέδες, 15 γεύματα, 2 σινεμά, 2 θέατρα, έναν μισθό. Κι όταν όλο αυτό περάσει, θα μαζευτούμε για καφέ ή στη δουλειά και θα λέμε για την π.κ.π. (Προ Κορονοϊού Περίοδο). 

Αν δε θες να το κάνεις για σένα, κάνε το για τους άλλους! Μείνε σπίτι. Η καραντίνα είναι φίλη!

Απάντηση


Discover more from Thebluez

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading