,

Αυτός ο δισταγμός σου!

Ο Χάρης και η Αναστασία γνωρίστηκαν πριν 20 χρόνια. Εκείνος τριαντάρης, όμορφο παλικάρι, διστακτικός και πάντα μελαγχολικός. Εκείνη κοντά στα 20, μια έξυπνη κοπέλα με σπινθηροβόλο βλέμμα, μια κούκλα κατά γενική ομολογία. Εκείνος αρχιτέκτονας, εκείνη σερβιτόρα.

Γνωρίστηκαν και συστήθηκαν στο μαγαζί που δούλευε η Αναστασία.Ο Χάρης καθημερινός πελάτης, είτε μόνος, είτε με την παρέα του, πάντα εκεί απολάμβανε τον καφέ του. Η κοπέλα δεν ήξερε σχεδόν τίποτε για αυτόν, όμως της άρεσε ο τρόπος που την χάζευε καθώς ερχόταν απ’ το απέναντι σοκάκι, το έντονο φλερτ του, το χαμόγελό του… μα εκείνος είχε πάντα έναν δισταγμό.

Ένα απόγευμα ήρθε με τον αδερφό του κι έναν φίλο του για το καθιερωμένο καφεδάκι τους. Ο φίλος του την πλησίασε και της μίλησε “Ο Χάρης μας διστάζει πολύ να σου μιλήσει, αλλά θέλω να ξέρεις πως είναι ερωτευμένος μόνο μαζί σου! Να το θυμάσαι! Εσύ;”. Η Αναστασία παίρνοντας λίγο θάρρος αποκρίθηκε “Κι εγώ”. Λίγα λεπτά όμως αργότερα, το χαμόγελο έσβησε απ’ τα χείλη της. Αυτό που άκουσε δεν το περίμενε, έσκασε σαν βόμβα!Ο αδερφός του τον ρώτησε “Πότε θα βγούμε ρε με τη γυναίκα σου;”. Το κορίτσι αναστατώθηκε πολύ, ο Χάρης έσκυψε το κεφάλι του, ενώ ο φίλος του θέλησε να της μιλήσει “Είχε δώσει το λόγο του…”. Η Αναστασία δεν είχε τη διάθεση ν’ ακούσει τίποτε άλλο. Στη σκέψη της είχε ήδη αποφασίσει πως δεν υπήρχε περίπτωση να αρχίσει σχέση με παντρεμένο.

Ένα χρόνο αργότερα, η κοπέλα γνώρισε τον Βασίλη,έναν συνομίληκό της και παντρεύτηκαν. Δεν τον ερωτεύτηκε, όμως τον αγάπησε σιγά σιγά κι έκαναν οικογένεια. Ο Βασίλης ήταν γοητευτικός άντρας, απ’ την αρχή της έδειξε πως είναι ερωτευμένος μαζί της. Αλλά δεν της ήταν πάντα πιστός… Έτσι αρκετά χρόνια μετά, στην εποχή της τεχνολογίας, εκείνη ανακάλυπτε τυχαία τις απιστίες του. Ένα δεύτερο προφίλ στο facebook, κάποιες πονηρές φωτογραφίες και σχόλια, την έκαναν να συνειδητοποιήσει πόσο χαζή υπήρξε! Δεν τον είχε απατήσει ποτέ, κερί αναμμένο που λένε.

Εκείνο το βράδυ ο Βασίλης ήρθε στο σπίτι μ’ ένα παράξενο κέφι. Τα παιδιά ήταν στο δωμάτιό τους. Ο μεγάλος γιος ήταν πια 18 χρονών, έτοιμος για σπουδές, ο μικρός στα 12, τελείωνε το δημοτικό. Ο Βασίλης μπαίνοντας στο σαλόνι γύρισε και κοίταξε την Αναστασία, εκείνη διάβαζε ένα βιβλίο ξαπλωμένη στο καναπέ. Η αλήθεια είναι πως ακόμη και τώρα ήταν όμορφη, αλλά εκείνος έπαψε να το βλέπει. Της έριξε μια έντονη, αγριεμένη ματιά λέγοντας “Σε βαρέθηκα! Θα κάνω ό,τι θέλω με τη ζωή μου!”. Η γυναίκα δε πρόλαβε να σηκωθεί, την έσπρωξε στο πάτωμα και της έδωσε ένα χαστούκι. Μέσα σε όλο το άσχημο σκηνικό, εκείνη πρόλαβε και είδε τον μικρό… Ήταν δίπλα της στο πάτωμα κι έκλαιγε. Το αγκάλιασε και το φίλησε, προσπαθώντας να το ηρεμήσει.

Ο μεγάλος γιος βρήκε το θάρρος και φώναξε στον μπαμπά του “Μη την ξαναγγίξεις! Φύγε!”. Ο Βασίλης βγήκε στο μπαλκόνι, έκανε ένα τσιγάρο και πήγε για ύπνο. Το επόμενο πρωί της ανακοίνωσε “Εδώ θα μένω!” κι η Αναστασία δήλωσε “Να βγαίνεις με όποια θες. Εδώ στο σπίτι θα είσαι μόνο ο μπαμπάς των παιδιών!”.

Η ζωή στο σπίτι δεν άλλαξε ιδιαίτερα, ωστόσο εκείνη άρχισε να σκέφτεται για χωρισμό, παρόλο που δεν είχε κανένα στήριγμα. Κι ένα πρωινό ξαναμπήκε στη ζωή της ο Χάρης, 20 χρόνια μετά! Ένα αίτημα φιλίας στο facebook κι ένα μεγάλο μήνυμα στο messenger “Τότε που σε γνώρισα ήμουν ήδη παντρεμένος. Δεν ήταν ένας γάμος από έρωτα, αλλά ένα προξενιό, μια γνωριμία μέσω τρίτων. Ήμουν απογοητευμένος και την παντρεύτηκα χωρίς να το πολυσκεφτώ. Δεν ήταν ένας ευτυχισμένος γάμος. Παρόλα αυτά αποκτήσαμε παιδιά. Ήσουν όμως κι εσύ μικρή και δίσταζα να πάρω ρίσκο. Το μετάνιωσα…”. Η Αναστασία το διάβαζε με συγκίνηση κι ελπίδα. Της ζήτησε να βρεθούνε, δέχτηκε, συναντηθήκανε δύο φορές. Από τη πρώτη συνάντηση της είπε πόσο του έλειψε, ότι ήταν ακόμη ερωτευμένος μαζί της, φαινόταν και στο βλέμμα του όποτε τη κοιτούσε.

Για μερικές εβδομάδες αντάλλασσαν καθημερινά μηνύματα.Ο Χάρης είχε μάθει πια πώς της φέρθηκε ο άντρας της, τον τρόπο που ζούσαν και τις σκέψεις της για διαζύγιο. Της είπε να το προχωρήσει και πως θα ήταν εκείνος μαζί της. Θα μιλούσε έλεγε στα παιδιά του. Ήταν πια ενήλικα. Ο γιος του κόντευε να τελειώσει τις σπουδές του κι η κόρη του ήταν ήδη αρραβωνιασμένη. Όμως καθυστερούσε να το κάνει… Αχ αυτός ο δισταγμός του!

Η Αναστασία δεν ήθελε να τον πιέσει, ήταν πάντα λογική και διακριτική. Του μίλησε “Χάρη μου, δε μπορείς να ξεπεράσεις τον δισταγμό σου κι εγώ σ’ αγαπάω πολύ και δε θέλω να σου δημιουργώ προβλήματα! Συνέχισε απλά τη ζωή σου. Αντίο μάτια μου…”. Η Αναστασία παρέμεινε μόνο με τα παιδιά της, ενώ ο Χάρης συνέχισε τη μίζερη ζωή του με μια σύζυγο που δεν αγαπούσε…

Αναστασία Γεωργακοπούλου

Απάντηση


Discover more from Thebluez

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading