,

Ιστορίες Αγάπης

Με χαρακτηρίζουν πολλά πράγματα, σαν άνθρωπος είμαι πολύπλευρη και προσαρμοστική. Είμαι κουτσομπόλα, έξυπνη και ετοιμόλογη. Είμαι όμως και αθεράπευτα ρομαντική. Λατρεύω να βλέπω ιστορίες αγάπης με ευτυχισμένο τέλος. Επίσης μου αρέσει να ακούω για αληθινές ιστορίες αγάπης. Ιστορίες για έρωτες που μέσα τους κρύβουν συμπτώσεις που σου κόβουν την ανάσα. Ιστορίες μοιραίες που η τύχη και ζωή παίζουν περίεργα παιχνίδια για να φτάσει τελικά δύο εντελώς άγνωστοι να γίνουν ζευγάρι. Μέσα από αμέτρητες συζητήσεις που έχω κάνει για τέτοιες ιστορίες αγάπης ξεχώρισα μερικές και σας στις παραθέτω.

Μάγδα και Γιώργος
Μια κοπέλα από την Μυτιλήνη και ένας νεαρός από το Αίγιο βρέθηκαν στην Ρόδο για την πενθήμερη εκδρομή του σχολείου τους. Μια συνάντηση και συζήτηση λίγων ωρών και ένα τηλέφωνο σταθερό γραμμένο σε μια χαρτοπετσέτα. Μεσολάβησε τηλεφωνική επικοινωνία για τρία ολόκληρα χρόνια χωρίς καμία συνάντηση. Ο καθένας με τις σχέσεις τους μιλάγανε και αντάλλαζαν σκέψεις και απόψεις. Ένα τυχαίο ταξίδι της Μάγδας στο Αίγιο σηματοδότησε την αρχή ενός μεγάλου έρωτα, τρία χρόνια μετά την πρώτη τους και μοναδική συνάντηση στην Ρόδο. Η Μάγδα και ο Γιώργος είναι 12 χρόνια παντρεμένοι και 18 χρόνια ζευγάρι με δύο υπέροχα πλάσματα.

Μαρίνα και Σάκης
Όταν η Μαρίνα στα 18 της αποφάσισε να μάθει σαξόφωνο πήγε στο κατάστημα του Σάκη που της πρότεινε ένας φίλος της. Ο Σάκης όμως δεν την μύησε μόνο στον κόσμο της μουσικής αλλά και του έρωτα. Έγιναν ζευγάρι για κάποιο διάστημα αλλά η απόσταση και η διαφορά της ηλικίας τους τους χώρισε ως ζευγάρι αλλά όχι σαν φίλους. Είχαν πάντα επαφές ακόμα και όταν ο Σάκης έλειψε για κάποιο διάστημα στο εξωτερικό. Στο μεταξύ και οι δύο έφτιαξαν την ζωή τους και είχαν και σχεδόν συνομήλικες κόρες. Όταν γύρισε από το εξωτερικό άρχισαν να κάνουν παρέα ακόμα και εξόδους σε παιδότοπους με τα παιδιά τους. Αυτές οι συναντήσεις έγιναν όλο και πιο συχνές μέχρι που κατάλαβαν πως απολάμβαναν πολύ ο ένας την παρέα του άλλου και θα ήθελαν να είναι και πάλι μαζί. Είχαν χωρίσει ο Σάκης από τον γάμο του ένα χρόνο πριν και η Μαρίνα πολλά χρόνια πριν τον πατέρα της κόρης της. Έτσι μετά από 24 χρόνια από την πρώτη τους γνωριμία αποφάσισαν να γίνουν ξανά ζευγάρι και επισφραγίστηκε με την γέννηση της κόρης τους που σήμερα είναι 7 ετών.

Χαρά και Γιώργος
Ο Χαρά και ο Γιώργος για ένα χρόνο ήταν γείτονες στην ίδια πολυκατοικία. Έμπαιναν και έβγαιναν στο ασανσέρ μαζί με ένα τυπικό χαιρετισμό χωρίς να δίνει σημασία ο ένας στον άλλον. Χρόνια αργότερα συναντήθηκαν τυχαία σε ένα μπαράκι και αλλάξανε ματιές όλο υπονοούμενα πριν ακόμα αναγνωριστούν. Ένας θυελλώδης έρωτας με πολλά σκαμπανεβάσματα που μετράει 25 χρόνια.

Άννα και Θανάσης
Αυτή η ιστορία μετράει μισό αιώνα ζωής και είναι από τις περιπτώσεις που η πεθερά ζήλεψε την ομορφιά και τις χάρες της νύφης και αποφάσισε πως ήταν η ιδανική σύντροφος για τον γιο της. Φορτωμένη με πολλά πράγματα όταν η κυρά Θοδώρα βρέθηκε μέσα στον οδοντωτό, μια ευγενική και όμορφη νέα κοπέλα προθυμοποιήθηκε να την βοηθήσει. Σε όλη την διαδρομή συζητούσαν και η κυρά Θοδώρα την λάτρεψε. Έμαθε όλα όσα ήθελε και μετά την συνάντηση τους φρόντισε να φτάσει στο σπίτι της η πρόταση γάμου. Ο Θανάσης εμπιστευόταν την γνώμη της μητέρας του και ήταν σίγουρος ότι η επιλογή της μητέρας του θα ήταν σωστή. Δεν έπεσε έξω και η πρώτη τους συνάντηση άφησε και στους δύο τις καλύτερες εντυπώσεις. Ο γάμος ορίστηκε από την πρώτη κιόλας στιγμή και η Άννα με τον Θανάση έζησαν ευτυχισμένοι μισό αιώνα ζωής. Απέκτησαν 5 παιδιά και μόνο ο θάνατος ήταν αυτός που μπόρεσε να τους χωρίσει.

Μαρία και Παύλος
Η Μαρία μετά από έναν άσχημο χωρισμό αποφασίζει να επισκεφτεί την γιαγιά της στην Πάρο. Θέλει να βάλει σε μια τάξη την ζωή της και τις σκέψεις της και να δει και την γιαγιά της που τόσο πεθύμησε. Ο Σεπτέμβρης φτάνει στο τέλος του και αφού οι υποχρεώσεις της το επιτρέπουν, στις 26 Σεπτεμβρίου επιβιβάζεται στο Σάμινα. Δυστυχώς το καράβι δεν φτάνει ποτέ στον προορισμό του και λίγο πριν το λιμάνι της Παροικίας στο σημείο Πόρτες προσκρούει σε βράχια και σε πολύ λίγη ώρα αρχίζει να βυθίζεται. Επικρατεί πανικός μέσα σε πλήρη συσκότιση και άνθρωποι αρχίζουν να βουτούν στην φουρτουνιασμένη θάλασσα των 8 μποφόρ. Οι πρώτοι που φτάνουν στο σημείο είναι οι ψαράδες του νησιού. Ο Παύλος είναι καθισμένος στην θέση του έχοντας βάρδια στο λιμεναρχείο της Πάρου. Από τον ασύρματο ενημερώνεται για το ναυάγιο και αμέσως ακολουθεί το πρωτόκολλο που ορίζει για τέτοιες περιπτώσεις. Αποφασίζει να συμμετάσχει ενεργά στην διάσωση και βρίσκεται σε λέμβο του λιμενικού η οποία σπεύδει στο σημείο του ναυαγίου. Επικρατεί πανικός, στην θάλασσα βρίσκονται εκατοντάδες άνθρωποι, δυστυχώς κάποιοι δεν ζουν. Στην δική του λέμβο καταφέρνει μεταξύ των άλλων να ανεβάσει και την Μαρία που κλαίει απαρηγόρητη. Χωρίς να το θέλει ο Παύλος δεν μπορεί να πάρει τα μάτια του από πάνω της. Και στιγμιαία αποφασίζει να γίνει ο φύλακας άγγελος της. Φτάνοντας στο λιμάνι την σκεπάζει με μια κουβέρτα και της προσφέρει ένα ζεστό ρόφημα. Όταν βρέθηκε στην ασφάλεια της στεριάς η Μαρία σταμάτησε να κλαίει και πρόσεξε τον Παύλο που την κοίταζε γλυκά. Τηλεφώνησε στους συγγενείς της από το τηλέφωνο του Παύλου και μετά τις πρώτες βοήθειες βρέθηκε στο σπίτι της γιαγιάς της να παρακολουθεί με αγωνία στην τηλεόραση τις εξελίξεις. Ο Παύλος μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες μετέφερε ζωντανούς και νεκρούς στο λιμάνι και το μόνο που ζέσταινε την καρδιά του ήταν η μορφή της Μαρίας που έδωσαν υπόσχεση να βρεθούν. Ο Παύλος και η Μαρία έγιναν ζευγάρι και το μόνο μελανό στοιχείο της σχέσης τους είναι το ναυάγιο που θα τους στοιχειώνει αλλά παράλληλα έγινε και αιτία να συναντηθούν.

Σοφία Λακιώτη

Απάντηση


%d