,

Οπτικές

Ο έρωτάς μας ξεκίνησε πριν από τέσσερα χρόνια. Ήταν έρωτας με την πρώτη ματιά. Τον είδα, με είδε, αυτό ήταν! Ερωτευτήκαμε! Εγώ έκανα την πρώτη κίνηση.

Με βρήκε στα social media. Δεν είναι και ιδιαίτερα δύσκολο να με βρει κανείς στα social. Ξεκίνησαν να μου έρχονται ειδοποιήσεις. Έτσι πρόσεξα το όνομά της. Μου έκανε like σε φωτογραφίες και δημοσιεύσεις.

Του έστειλα μήνυμα και ξεκινήσαμε να μιλάμε. Στην αρχή περί ανέμων και υδάτων, για τον καιρό, την επικαιρότητα, αργότερα για πιο ουσιαστικά ζητήματα. Μιλήσαμε πολύ για την δουλειά του. Του αρέσει πολύ η δουλειά του, είναι όλος του ο κόσμος – μαζί μ’ εμένα φυσικά!

Ερχόντουσαν ειδοποιήσεις καθημερινά. Είμαι πεπεισμένος ότι πατούσε like, unlike και ξανά like. Δεν έχω άλλωστε και τόσες πολλές φωτογραφίες ώστε να δικαιολογούνται 50 με 100 likes την ημέρα. Μου έλεγε τα νέα της, την καθημερινότητά της, μου εξέφραζε τον θαυμασμό της για την δουλειά μου. Κάθε μέρα. Φυσικά δεν απαντούσα σε όλα τα μηνύματα. Και να ήθελα, δεν θα μπορούσα. Εκατοντάδες τα μηνύματα καθημερινά.

Η δουλειά του είναι πολύ απαιτητική κι αυτό είναι που μου τον στερεί. Θέλουμε τόσο να είμαστε συνεχώς μαζί, αλλά δεν γίνεται. Και δυστυχώς δεν μπορούμε να βγαίνουμε και μαζί. Δεν πρέπει να μας δουν. Δεν με πειράζει, γιατί ξέρω πως το βράδυ, είτε κοιμηθούμε στο ίδιο κρεβάτι είτε όχι, εμένα θα σκεφτεί, μ’ εμένα θα μιλήσει μέχρι να τον πάρει ο ύπνος.

Δεν μένουμε μαζί. Εκτός του ότι δεν θέλουμε να μαθευτεί η σχέση μας, θέλω κι εγώ την ελευθερία μου, τον χώρο μου. Μου αρέσει η δέσμευση, αλλά με όρους. Είμαι αρκετά ανεξάρτητη και δεν μου αρέσει να νιώθω ότι εγκλωβίζομαι. Άλλωστε υπάρχει εμπιστοσύνη. Είναι αληθινό αυτό που έχουμε.

Οι καταστάσεις που ζήσαμε βοήθησαν να χτιστεί αυτή η σχέση πάνω σε πολύ γερά θεμέλια. Δεν ήταν ρόδινα τα πράγματα και σε καμία περίπτωση εύκολα. Δυστυχώς περάσαμε  από 40.000 κύματα για να φτάσουμε σε αυτό το σημείο. Αλλά δεν παραπονιέμαι γιατί είμαστε ακόμα μαζί. Με αγαπά και τον αγαπώ. Είμαι αρκετά εκδηλωτική όσον αφορά τον έρωτά μου. Εκείνος είναι πιο διακριτικός. Οι γύρω του δεν ξέρουν ότι έχουμε σχέση. Μόνο οι πολύ κοντινοί του άνθρωποι.

Κάποια στιγμή μίλησα στους κοντινούς μου ανθρώπους και σε κάποιους συναδέλφους, μιας και η κοπέλα μου έλεγε ότι χαιρόταν που είμαστε μαζί, πόσο όμορφα περάσαμε χθες, ότι με αγαπά πολύ και άλλα. Το ζούσε η κοπέλα κανονικά. Ζήτησα τη συμβουλή τους. Συνοπτικά η κατάσταση είχε ως εξής… την αγνόησα τελείως, τη μπλόκαρα λόγω της σωρείας μηνυμάτων, μου έγραφε στην επαγγελματική μου σελίδα, τη μπλόκαρα κι από εκεί. Βρήκε το τηλέφωνό μου – δεν έχω ιδέα πώς. Της έκανα φραγή, άλλαξα νούμερο. Ευτυχώς δεν το έχει ξαναβρεί.

Βρήκε την αδερφή μου όμως. Της είπε ότι κάποιος έχει χακάρει το προφίλ μου και δεν μπορεί να με βρει. Η αδερφή μου προσπάθησε να την συνετίσει.

Προσπάθησε να μας χωρίσει. Δεν πίστευε πως ο αδερφός της θα γυρνούσε να κοιτάξει κάποια σαν κι εμένα. Άπειρες φορές μου έχει στείλει μήνυμα να σταματήσω και καλά να ενοχλώ τον αδερφό της! Αν είναι δυνατόν δηλαδή! Ο αδερφός σου κουκλίτσα μου, με λατρεύει!

Αργότερα ξαναεπικοινώνησε μαζί της, για να της ζητήσει εξηγήσεις αναφορικά με το πώς τόλμησε να επιτρέψει να με πλησιάσει άλλη γυναίκα.

Η αδερφή του ποτέ δεν με συμπάθησε. Πήγε και του γνώρισε μία συνάδελφο και προσπάθησε να τον πείσει να κάνει σχέση μαζί της. Η άλλη η βρώμα τον γούσταρε και διέδωσε παντού ότι ήταν μαζί. Όπου πήγαινε ο αγαπημένος μου, τον ακολουθούσε. Της είπε ότι δεν ενδιαφέρεται, αλλά εκείνη τίποτα,  δεν καταλάβαινε. Έξαλλη εγώ όταν το έμαθα. Και με αυτόν και με την αδερφή του και με την ξετσίπωτη την άλλη. Ζήλεψα πολύ ομολογώ, γιατί είναι πολύ όμορφη γυναίκα. Αλλά ο καλός μου μού εξήγησε πως δεν υπήρχε λόγος ανησυχίας και ότι μόνο εμένα θέλει. Άλλωστε είναι αληθινό αυτό που έχουμε.

Θα παντρευτούμε σύντομα, μου το ζήτησε την προηγούμενη εβδομάδα.

Όλος ο κόσμος ξέρει ότι σε ένα μήνα παντρεύομαι. Όλος ο κόσμος εκτός από εκείνη.

Σε λίγους μήνες θα γεννηθεί το παιδί μας. Ανησυχώ για την σωματική και ψυχική ακεραιότητα τη δική μου και πολύ περισσότερο της οικογένειάς μου. Ελπίζω να παρθούν μέτρα ώστε να προστατευτούμε.

Είναι τόσο αληθινό αυτό που έχουμε!

Νίκη Τσακίρη

Απάντηση


%d