“Κόκκινος Πίθηκος” της Ελπίδας Πέτροβα

Ένας νέος θανατηφόρος Ιός, απειλεί την ανθρωπότητα και προκαλεί τον θάνατο πολλών ανθρώπων. Το Συνδικάτο που κυβερνά, βρίσκει την ευκαιρία να στηρίξει την άρχουσα τάξη, στερώντας την φαρμακευτική και επισιτιστική βοήθεια στα κατώτερα στρώματα. Ο κόσμος ζει σε Περιοχές που έχει ορίσει το Συνδικάτο, με πιο υποβαθμισμένη την Γκρι Περιοχή. Οι κάτοικοί της είναι καταδικασμένοι σε θάνατο και δεν έχουν καμία ελπίδα να επιβιώσουν. Ένα πρωί όλα θα αλλάξουν όταν θα αντικρίσουν ένα επαναστατικό σύνθημα πάνω στον τοίχο με την υπογραφή του Κόκκινου Πίθηκου που θα τους δώσει κουράγιο.

Την ταυτότητα του Κόκκινου Πίθηκου θα αναλάβει να ανακαλύψει, η Σοφί, μια νεαρή δημοσιογράφος. Στη διάρκεια της έρευνάς της θα συναντήσει πολλά εμπόδια και θα κληθεί να διαχειριστεί μυστικά του παρελθόντος που αφορούν τη ζωή της. Θα έρθει αντιμέτωπη με τη βία αλλά και με την τρυφερότητα. Θα προσπαθήσει να πετύχει τον στόχο της.

Άραγε θα τα καταφέρει;

Το βιβλίο κυκλοφορεί απ’ τις Εκδόσεις 24γράμματα

Για παραγγελίες https://24grammata.com/product/72115/

Η Ελπίδα Πέτροβα γεννήθηκε τον Ιούλιο του 1978 και ζει στην Αθήνα. Είναι υπεύθυνη πωλήσεων και κρατήσεων στον ξενοδοχειακό τομέα τα τελευταία είκοσι χρόνια.

Ξεκίνησε τα λογοτεχνικά της βήματα στη σχολή “Harmony and Creativity” και συνέχισε στη σχολή Καλών Τεχνών “Tabula Rasa” με καθηγήτρια τη συγγραφέα Αντιγόνη Πόμμερ. Το διήγημά της «Ρεσιτάλ Ζωής» συμπεριλήφθηκε στο συλλογικό βιβλίο της σχολής «Το καταραμένο βιβλίο», το οποίο κέρδισε την πρώτη θέση στα βραβεία Everlies το 2021. Διηγήματά της έχουν κερδίσει σε λογοτεχνικούς διαγωνισμούς, όπως στον «2ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Πεζογραφίας Κέφαλος στην κατηγορία του Φανταστικού Ενηλίκων, στον «8ο Ηλεκτρονικό Διαγωνισμό Διηγήματος της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Ν. Πιερίας, Ο Τόπος μου», στο διαγωνισμό του περιοδικού Cartel με τις εκδόσεις Βακχικόν με θέμα «O Iός», στο διαγωνισμό «Αναζητώντας μια άλλη Γη» από τις εκδόσεις Πηγή, στο διαγωνισμό του blog “Το Βίβλίο της Παρέας” με θέμα “Ανθρώπινες σχέσεις- Ένα σχολείο που δεν τελειώνει ποτέ” σε συνεργασία με τις εκδόσεις Αγγελάκη και στο διαγωνισμό «Με τον ΕΠΟΚ κάθε Διήγημα ή Παραμύθι είναι Χριστούγεννα 2022- 2023».

Τα διηγήματά της έχουν συμπεριληφθεί στις συλλογικές τους εκδόσεις. Λατρεύει την ανάγνωση οποιουδήποτε βιβλίου, προτιμάει όμως αστυνομικά, τρόμου και φαντασίας. Προσπαθεί να δοκιμάζει τον εαυτό της σε διαφορετικά λογοτεχνικά είδη. Τους τελευταίους μήνες αρθρογραφεί στο online περιοδικό TheBluez.gr. Έχει κυκλοφορήσει την προσωπική της συλλογή Flash Fiction σε συνεργασία με το “121 Words” . Αυτό είναι το πρώτο της ατομικό μυθιστόρημα με την επιμέλεια της συγγραφέως Αντιγόνης Πόμμερ.

Απάντηση


Discover more from Thebluez

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading