Tind-αυτό ρε;!;!;

Το θέμα της ημέρας: dating apps. Με λίγα λόγια; Ωχ Παναγία μου!

Και μιας και βρίσκεσαι σε μια νέα χώρα στην οποία δεν ξέρεις παρά μόνον 3 ανθρώπους, εκ των οποίων οι 2 είναι οι συγκάτοικοί σου, λες να κάνεις το βήμα να προσπαθήσεις να βρεις γκομενάκι με έναν βολικό τρόπο, χωρίς να χρειάζεται να πάρεις σβάρνα ό,τι καφετέρια και μπαρ υπάρχει.

Εντοπίζεις την εφαρμογή, την κατεβάζεις και ξεκινάς να κάνεις τα πιο βαρετά πράγματα κατά την γνώμη σου: να στήνεις το προφίλ σου. Άντε βρες φωτογραφίες που να φαίνεσαι νορμάλ, απάντα σε ερωτήσεις (και τι ερωτήσεις ε;). Θες κάτι σοβαρό; Κάτι χαλαρό; Δεν ξέρεις τι σου γίνεται; Επιλέγεις τι είναι πιο κοντινό στην ψυχοσύνθεσή σου. Και τι είναι αυτό; Χμμ… Κάτι σοβαρό θα ήθελες, αλλά είναι σίγουρα ο καιρός για να ψαχτείς για κάτι σοβαρό, μιας και πρόσφατα βγήκες από μία σχέση; Καλά, βάλε σοβαρό εκεί και βλέπουμε.

Παιδιά; Θες; Έχεις; Έχεις και θες κι άλλα; Κατοικίδια; Εμβόλιο έχεις κάνει; Πώς σου αρέσει να ντύνεσαι, τι κάνεις τα σαββατοκύριακα, τι τρως, πότε κοιμάσαι και για πόσες ώρες; Δουλειά έχεις; Αν ναι, πού; Αν όχι, βρες, γιατί δεν πρόκειται να πάρεις το ποθητό μπλε τικ δίπλα στο όνομά σου, που θα σημαίνει ότι το προφίλ σου είναι εγκεκριμένο και ολοκληρωμένο.

Αφού έχεις απαντήσει σε όλες τις ερωτήσεις έχοντας πια ξινισμένο ύφος, έχεις ήδη αρχίσει να αναρωτιέσαι γιατί το κάνεις αυτό. Σου απαντάς να μην είσαι τόσο στριμmένη και πάμε να δούμε τι κυκλοφορεί εδώ γύρω.

Ξεκινάμε, swipe left, swipe right, left, left, left, right, left, left, left, ξαναleft… 40 left, 3 right. Καλά πάμε εδώ. Κάνεις και match, άρα αρέσεις κι εσύ στο γκομενάκι. Και περνάνε οι μέρες και δεν έχεις μιλήσει τελικά με άνθρωπο. Γυρνάει κι αυτός ο τροχός.

Σου στέλνει ο πρώτος:
– Γεια, θες να πηδηχτούμε;
– Εεε… Ίσως, αλλά θα ήθελες να μιλήσουμε λίγο πρώτα;
– Ναι, βέβαια. Με τι ασχολείσαι;
– Αυτή τη στιγμ-
– Ναι, πολύ ωραία, θα έρθεις σπίτι μου;
– …

Σου στέλνει ο δεύτερος:
– Κάνε με follow στο Instagram
Μπαίνεις να δεις το προφίλ του. Κάνει συλλογή από ακόλουθους. Εντάξει, ok, ένας τρόπος είναι κι αυτός.

Σου στέλνει ο τρίτος. Ξεκινάτε, μιλάτε, συζητάτε. Αξιόλογος φαίνεται. Σου προτείνει να βρεθείτε για μια μπύρα την Παρασκευή. Δέχεσαι. Η μέρα που το είπατε ήταν Τετάρτη. Φτάνει η ρημάδα η Παρασκευή, δεν έχει επικοινωνήσει καθόλου. Τον ρωτάς αν θα βρεθείτε. Σου λέει όχι, δουλεύω. Ok, δεκτό, αλλά θα ήθελες να ενημερώσεις; Συνεχίζετε, ψιλομιλάτε. Ξανακανονίζετε. Συνεχίζει το μοτίβο του «δεν μπορώ, δουλεύω, μια τρίχα από το μούσι μου γύρισε προς τα μέσα και έχω πάθει μίου μίου και τακαμούρι». Του εξηγείς πως έχεις ξενερώσει και τον αποχαιρετάς. Σε βρίζει, τον μπλοκάρεις.

Μιλάτε με έναν τέταρτο – πέμπτο – έκτο, οι οποίοι είναι σαν τον πρώτο. «Γεια, θες να βγάλουμε τα μάτια μας;» .

Άλλος, 22 ετών παρακαλώ, (μην κρίνετε, για πλάκα το έκανα, δεν είμαι φαν του baby sitting στην ηλικία μου), ξεκινάει ομολογουμένως πολύ όμορφα κι ωραία. Συζητάμε για διάφορα θέματα και κάποια στιγμή με ρωτάει αν θέλω παιδιά. Του απαντώ θετικά και μου λέει «Κι εγώ θέλω. Θα βρεθούμε;». Αχ ναι παλικάρι μου! Πάμε, τώρα! Σε θέλω, σε ποθώ! Πάμε να κάνουμε δεκάδες παιδιά! (Τουλάχιστον αυτός είχε έναν πιο ευφάνταστο τρόπο για να προτείνει να πάμ’να πηδηχτούμε).

Άλλο κελεπούρι: καλησπέρα, βρες με στο ίνστα να μιλήσουμε από εκεί. Άντε, πάμε να μιλήσουμε από εκεί. Μετά την κλασσική ερώτηση «τι κάνεις;» ακολούθησε μία φωτογραφία με τον γκιώνη του. Αχ! Αυτό περίμενα! Όλες οι γυναίκες, άλλωστε, ψοφάμε να λαμβάνουμε τέτοιες φωτογραφίες από αγνώστους! Επίσης, είναι γνωστό τοις πάσι, πως όταν μία γυναίκα λαμβάνει τέτοια φωτογραφία, κατευθείαν σκέφτεται «Ουάου! Φοβερό! Το θέλω τώρα, άμεσα!» και παίρνει και την κολλητή της τηλέφωνο να συζητήσουν τα φοβερά νέα για την αναπάντεχη τροπή που πήρε η ζωή της με αυτή την φωτογραφία! Ναι… ΟΧΙ! Σταματήστε να στέλνετε πουλοφωτογραφίες χωρίς να σας τις έχουμε ζητήσει ρε παλικάρια. Για όνομα δηλαδή!

Ανοίγεις google. Αναζήτηση: μοναστήρια κοντά μου…

Νίκη Τσακίρη

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


Discover more from TheBluez

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading