,

Εφαρμογές γνωριμιών

Έτος 2021. Μεγάλη η χάρη του! Καραντίνα μέρα… Άσε, το έχουμε χάσει το μέτρημα! Στο τέλος, θα νομίζουμε πως η καραντίνα είναι η κανονικότητα και η κανονικότητα, καραντίνα. Αν το κάψατε όσο κι εγώ, τότε πέτυχε το παραπάνω σχόλιο!

Whatever…

Στα δικά μας! Καραντίνα s.3, ep. 1035 ξέρω ‘γω. Βαρέθηκες κλεισμένος μες στο σπίτι πια. Κλεισμένος και μόνος. Με μόνη πραγματική έξοδο το μπαλκόνι, γιατί σούπερ μάρκετ πας με φόβο μην κολλήσεις τίποτα και πλέον έχεις μάθει να ψωνίζεις με αστραπιαία ταχύτητα. Συν τη μάσκα. Πού να γνωρίσεις κόσμο; Σε μπαρ και σε μοτέλ, σε λεωφόρους και πεζοδρόμια; Άσ’ το καλύτερα! Παραμονεύουν πολλοί κίνδυνοι. Δεν είμαστε για τέτοια και δεν έχουμε και 300 περισσευούμενα.

Θες όμως, ρε παιδί μου, να πεις μια κουβέντα με κάποιον άνθρωπο καινούργιο. Θες να φλερτάρεις. Να παίξεις λίγο μπαλίτσα, να κάνεις λίγο παιχνίδι. Πώς; Πού; Πότε; Και οκ, ας δεχτώ ότι μπορείς να κάνεις μια γνωριμία στον φούρνο, στην ουρά του ταμείου ή στη βόλτα με τον σκύλο. Θυμάσαι τι πρέπει να πεις για να σπάσει ο πάγος; Θα έχεις τον χρόνο να πεις τις δύο – τρεις, κακές συνήθως, ατάκες που σου ήρθαν στο μυαλό; Θα προλάβεις ν’ ανταλλάξεις social media;

Και ναι και όχι κι έτσι και γιουβέτσι!

Τι μένει λοιπόν; Εγώ θα σου πω… Οι εφαρμογές γνωριμιών. Ναι, το είπα! Και το χειρότερο; Το έγραψα κιόλας, ενώ ξέρω πως ό,τι γράφεται, μένει.

Μη γελάτε! Είναι κι αυτό μια λύση. Απ’ τη στιγμή που δεν μπορείς να γνωριστείς κάπως αλλιώς με κάποιον, μπορείς να τις αξιοποιήσεις με όποιον τρόπο θες εσύ.

Στην αρχή, είσαι διστακτικός. Λογικό! Ό,τι κορόιδευες, το λούζεσαι, λένε! Όμως, υπερισχύουν τα θετικά. Ποια είναι αυτά; Μέσα απ’ αυτή την εφαρμογή δεν έχεις τον φόβο της face to face απόρριψης. Δεν θα σε πειράξουν πχ. τα δύο – τρία κιλά που μπορεί να έβαλες στην καραντίνα ή οι πιτζάμες που φοράς, ξαπλωμένος στον καναπέ. Δε θα χρειαστεί να προετοιμαστείς για να εντυπωσιάσεις. Σ’ αυτές τις εφαρμογές χρειάζεσαι μια καλή φωτογραφία, η οποία να έχει σχέση με την πραγματικότητα, χιούμορ και ευφράδεια λόγου. Αν έχεις αυτά τα τρία, περνάς στην επόμενη φάση.

Κάνεις το προφίλ σου και ξεκινάς να χαζεύεις ανθρώπους. Εκεί, αρχίζει να γίνεται άβολο. Λες και διαλέγεις χρώμα απ’ το χρωματολόγιο κι όχι μόνο αυτό… Μετά από λίγο, αρχίζεις να σκέφτεσαι σαν πελάτης. “Α, όχι αυτός γιατί έχει μαύρα μάτια!”, “Όχι εκείνος, γιατί γράφει πιτσαδόρος, ενώ εγώ θέλω έναν γιατρό!”, “ούτε εκείνος, γιατί λατρεύει τις γάτες και είμαι αλλεργική!”, “ούτε αυτός, γιατί κάνει θαλάσσια σπορ και εγώ φοβάμαι τη θάλασσα!”. Και αυτά είναι light καταστάσεις.

Μέχρι που σκάει το πρώτο μήνυμα. “Γειά σου ομορφιά!”. Ωραία μέχρι εδώ! Ένα γεια είπε ο άνθρωπος! Και απαντάς. Και αρχίζετε να μιλάτε. Κλασικές ερωτήσεις. “Τι κάνεις;”, “πώς περνάς;”, “με τι ασχολείσαι;”, “τι δουλειά κάνεις;”, “ποια είναι τα χόμπι σου;” και ανάμεσα σ’ αυτές τις ερωτήσεις σκάει και ένα “ωραία μάτια έχεις!” και χαχαχα και χουχουχου, κάνεις παιχνίδι.

Μέχρι που σκάει η ερώτηση “πώς και σ’ αυτή την εφαρμογή;”.

Ε, εδώ αρχίζεις τις εσωτερικές αναζητήσεις… Είμαι εδώ γιατί θέλω να γνωρίσω νέο κόσμο και να ανταλλάξω δυο κουβέντες; Είμαι εδώ γιατί βαριέμαι; Είμαι εδώ γιατί ψάχνω κάποιον να περνάμε καλά; Είμαι εδώ για σεξ; Είμαι εδώ γιατί θέλω να βρω τον άνθρωπο της ζωής μου; Είμαι εδώ για καθαρά εγωιστικούς λόγους; (πχ. να ανέβει λίγο η αυτοπεποίθηση). Είμαι εδώ από περιέργεια; Και δεν σταματούν οι ερωτήσεις.

Η απάντησή σου; “Είμαι εδώ για νέες γνωριμίες!” κι ο άλλος ας το πάρει όπως θέλει. Βέβαια, αν δεις μήνυμα “τι εσώρουχα φοράς τώρα, μωρό μου;”, καταλαβαίνεις αυτόματα τι θέλει ο άλλος. Ναι, ναι, το ίδιο σκεφτήκαμε. Να μιλήσουμε για την κόντρα κράτους και θρησκείας. Ακριβώς αυτό! Μα πώς σκεφτήκαμε το ίδιο, βρε σατανά; Πω πω!

Φυσικά υπάρχουν άνθρωποι μέσα σ’ αυτές τις εφαρμογές, που είναι ξεκάθαροι απ’ την αρχή και έχουν και τρόπους. Το “θέλω να σε…. (βάλε εσύ όποιο ρήμα προτιμάς)” δηλώνει μια αυταρχικότητα, ενώ το “θέλω να σας…, ωραία μου κυρία!” έχει μια εσάνς ευγένειας. Μια κλάση! Όλα είναι θέμα προσέγγισης! Και τρόπων.

Κάποιοι θα σου πουν πως αυτές οι εφαρμογές είναι μόνο για σεξ. Δεκτό και απολύτως λογικό. Μπαίνεις, γνωρίζεσαι, και πατ κιούτ γίνεται η δουλίτσα. Όχι όμως για όλους και όχι στην παρούσα φάση. Δεν έχουν όλοι λεφτά για covid test! Κάποιοι θα σου πουν πως δεν μπαίνεις σ’ αυτές τις εφαρμογές για να κάνεις σχέση, γιατί όλοι ψάχνουν μόνο το σεξ. Και αυτό δεκτό και λογικό! Βέβαια, ποτέ δεν ξέρεις… Πολλά κρεβάτια έγιναν σχέσεις. Πάμπολλα!

Βέβαια, υπάρχουν και άτομα μέσα σ’ αυτές τις εφαρμογές, που θέλουν πραγματικά να γνωρίσουν κόσμο με ωραίο και αποδεκτό τρόπο. Άτομα ευγενικά και ειλικρινή. Άτομα με χιούμορ και επίπεδο. Με ενδιαφέροντα και λέγειν.  Άτομα που αξίζει να γνωρίσεις, έστω κι από εκεί. Υπάρχουν και άτομα (λιγοστά βέβαια, αλλά υπάρχουν) που ψάχνουν όντως για σχέση. Μην τα ισοπεδώνουμε όλα. Θα μου πεις “εκεί μέσα μπήκε να ψάξει;” και εγώ θα σου πω ένα μεγάλο ναι γιατί εκεί μέσα μπορεί να νιώθει κάποια ασφάλεια. Δεν το θεωρώ απίθανο.

Εγώ απλά πιστεύω, πως όλοι οι άνθρωποι αξίζουν να γνωριστούν και ό,τι βρέξει ας κατεβάσει. Και στην παρούσα φάση, την καραντινάτη πραγματικότητα, απ’ το να είμαστε ή και να νιώθουμε μόνοι, καλύτερα να κυνηγήσουμε τη γνωριμία με οποιοδήποτε τρόπο. Εξάλλου, ποτέ δεν ξέρεις! Και αν δεν προσπαθήσεις, πώς θα μάθεις; Μην εκφράζεις γνώμες αν δεν ξέρεις και μην τους βάζεις όλους στο ίδιο τσουβάλι. Είπαμε, αξίζεις να γνωριστείς και γνωρίσεις καθετί καινούργιο.

Και εγώ πού τα ξέρω όλα αυτά; Ε, για να γράφω τέτοιο κείμενο, πάει να πει πως έψαξα. Και είδα. Και έμαθα. Και ο νοών νοείτω…

Κατερίνα Μοχράνη

Απάντηση


Discover more from Thebluez

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading